Terme'de Sağlık Taraması Gerçekleştirildi - Son Dakika
Sağlık

Terme'de Sağlık Taraması Gerçekleştirildi

Terme\'de Sağlık Taraması Gerçekleştirildi

Terme İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Cılar Mahallesi'nde sağlık taraması düzenlendi. Vatandaşlar kontrolden geçirilirken, risk faktörleri ve erken teşhis yöntemleri hakkında bilgilendirme yapıldı. Ayrıca rahim ağzı ve kalın bağırsak kanseri taramaları gerçekleştirildi ve sağlıklı yaşam konusunda bilgilendirici broşürler dağıtıldı.

05.10.2023 19:29  Güncelleme: 20:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Terme İlçe Sağlık Müdürlüğünce, erken teşhisle hastalıkları belirlemek amacıyla Cılar Mahallesi'nde sağlık taraması gerçekleştirildi.

İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen taramaya gelen vatandaşlar, kontrolden geçirildi.

Bu kapsamda risk faktörleri, erken teşhisin önemi ve yöntemleri hakkında farkındalığı artırıcı çalışmalar yürütüldü.

Ekiplerce rahim ağzı, kalın bağırsak ile diğer kanser türleri hakkında bilgilendirme de yapılırken, yaşı uygun olanların rahim ağzı ve kalın bağırsak kanseri taramaları gerçekleştirildi. Ayrıca, sağlıklı yaşam konusunda da bilgilendirici broşür dağıtılarak, toplumun sağlık bilincinin arttırılması hedeflendi.

Halk sağlığı uzmanı Dr. Yılmaz Yazıcı, etkinlikte koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında kalp hastalıkları, diyabet, hipertansiyon, kanser ve obezite konusunda farkındalığını artırıcı faaliyetlerde bulunulduğunu belirterek; "Katılımcıların tansiyon, boy, kilo, bel çevresi ölçümü ile vücut analizleri yapılarak isteyenlerin diş hekimi tarafından muayenesi gerçekleştirildi. Bu işlemler sonrasında gerekli görülen kişilerin ileri tetkik ve tedavi amaçlı yönlendirmeleri de yapıldı." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Terme'de Sağlık Taraması Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement