MFÖ Üyesi Uğur Özkan Hayatını Kaybetti, Grup Dağıldı - Son Dakika
Soğuk Haber

MFÖ Üyesi Uğur Özkan Hayatını Kaybetti, Grup Dağıldı

MFÖ Üyesi Uğur Özkan Hayatını Kaybetti, Grup Dağıldı

MFÖ, Türk pop ve rock müzik grubu olan Mazhar Fuat Özkan'ın dağıldığı ve Uğur Özkan'ın hayatını kaybettiği haberiyle gündeme geldi. Grup, 1984 yılında Ele Güne Karşı Yapayalnız albümüyle büyük bir çıkış yapmıştır. 2020 yılında Özkan Uğur'un kanser tedavisi görmeye başlamasıyla grup dağılmıştır.

31.12.2023 20:15  Güncelleme: 20:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ATV ekranlarının sevilen yarışma programı Milyoner Olmak İster, bu yılda ilgi odağı oldu. Peki, Uğur Özkan öldü mü, nerede? MFÖ dağıldı mı? MFÖ üyeleri kimler?

MFÖ DAĞILDI MI, MFÖ ÜYELERİ KİMLER?

Mazhar Fuat Özkan, kısaca MFÖ, Türk pop ve rock müzik grubu. Mazhar Alanson, Fuat Güner ve Özkan Uğur'dan oluşmaktadır. 1984 yılında çıkardıkları Ele Güne Karşı Yapayalnız ile müzik hayatlarına başlayan grup; bu albümdeki "Ele Güne Karşı", "Güllerin İçinden", "Bu Sabah Yağmur Var İstanbul'da", "Yalnızlık Ömür Boyu" gibi şarkılarla dikkat çekti. 1985 ve 1988 yıllarında sırasıyla "Diday Diday Day" ve "Sufi" şarkılarıyla Türkiye'yi Eurovision şarkı yarışmasında temsil ettiler.

Kuruluş

Ayrı geçen bir süreden sonra Özkan Uğur, Mazhar ve Fuat'a katıldı ve 1980'de "Mazhar Fuat Özkan" doğdu. Grubun ilk çalışması 1980 yazında bir kez daha düzenlenen "Merhaba Müzik" müzikali oldu. Bunu Nükhet Duru'nun başrolünde olduğu "Nükhet Duru ile 10 Yıl Geçti" müzikali takip etti. Grup, ilk olarak Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil etmek için çalışmalara başladı. Grup, 1981 Eurovision Şarkı Yarışması ön elemesinde Nükhet Duru ile "İstanbul İstanbul" şarkısını yorumladı ancak jüri şarkının Ayşegül Aldinç yorumunu Türkiye finallerine seçti.[1] Bir sene sonra ise Mazhar Fuat Özkan, Şenay'a "Müzikle Yaşam" şarkısında eşlik etti ve şarkı 1982 Eurovision Şarkı Yarışması Türkiye finallerine kaldı. Ancak, grup üyeleri kayıtların Eurovision için yapıldığını bilmedikleri için bu karara itiraz etti ve şarkı finallerden çekilmek zorunda kaldı. Aynı sene grup, Onno Tunç'un düzenlemesini yaptığı Alanson bestesi "Doldum Doldum" ile yarışmaya katıldı ancak ön elemeleri geçemediler. Şarkının klibi 1982 yılında TRT'nin "Teleskop" programında yayınlandı. Grubun adı daha sonraki Eurovision elemelerinde de anılsa da 1985 yılına kadar grup, elemelere katılmadı.

2010-2020'ler

5 yıllık bir aradan sonra 2011 yılında Ve MFÖ albümü yayınlandı. "Hep Yaşın 19" ve "Masal" adlı şarkılara klip çekildi.

Grup üyelerinden Özkan Uğur 2013 yılında lenf kanserini yendi fakat bu yüzden konserlere bir süre katılamadı.

Yine uzun bir sessizlik döneminden sonra 2017 yılında Kendi Kendine albümü ile müzik dünyasına geri dönüş yaptılar. Albüm, AGU ve Ve MFÖ'ye kıyasla daha akustik bir anlayışla kaydedildi.

2020 yılında Özkan Uğur tekrar kanser tedavisi görmeye başladı. Bu yüzden COVID-19 pandemisi sürecinde grup arkadaşlarının düzenlediği konsere katılamadı. Pandemi döneminde maske takmanın önemine dikkat çekmek için "Maske Tak" adlı bir şarkı da yaptılar.

Grup üyelerinden Özkan Uğur daha önce iki kez yendiği kanserin üçüncü kez nüksetmesi nedeniyle 8 Temmuz 2023 tarihinde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Uğur'un hayatını kaybetmesinin ardından topluluk dağıldı.

Son Dakika Soğuk Haber MFÖ Üyesi Uğur Özkan Hayatını Kaybetti, Grup Dağıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement