YKS Sınav Giriş Belgesi Renkli Olmak Zorunda Mı? - Son Dakika
Soğuk Haber

YKS Sınav Giriş Belgesi Renkli Olmak Zorunda Mı?

YKS Sınav Giriş Belgesi Renkli Olmak Zorunda Mı?

YKS sınav giriş belgesi renkli olmak zorunda mı? ÖSYM giriş belgesi renksiz olur mu? YKS giriş belgesi siyah beyaz olur mu? Adaylar, sınavın ilgili oturumuna ait Sınava Giriş Belgelerinin renkli veya siyah beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmak zorundadır. Başvuru bilgilerini sisteme kaydeden ancak süresi içinde sınav ücretini yatırmayan adaylar için Sınava Giriş Belgesi düzenlenmeyecektir.

13.06.2023 16:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÖSYM sınav giriş belgesi renkli olmak zorunda mı merak ediliyordu. Yükseköğretim Kurumları Sınavı, Türkiye'de ÖSYM tarafından 2017-2018 eğitim öğretim yılı ile uygulanmaya başlanan ve her yıl yapılan ortaöğretimden yükseköğretime geçiş sınavı sistemidir. Bu hafta sonu yapılacak YKS sınavı öncesi YSK sınav giriş belgelerini çıkartmayı düşünen üniversite adayları YKS sınav giriş belgesi renkli olmak zorunda mı? ÖSYM giriş belgesi renksiz olur mu? YKS giriş belgesi siyah beyaz olur mu? YKS giriş belgesi renkli mi olmalı? merak ediyor. İşte detaylar...

YKS GİRİŞ BELGESİ RENKLİ OLMAK ZORUNDA MI?

Adaylar, Sınava Giriş Belgelerini, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden sınav tarihinin yaklaşık 10 gün öncesinden başlamak üzere edinebileceklerdir. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı yer alacaktır.

Hiçbir aday Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giremez. Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giren adayın sınavı geçersiz sayılır.

Adayın sınava gireceği binayı, adres bilgisini teyit etmek amacı ile önceden gidip görmesi sınav günü adaya kolaylık sağlayacaktır. Sınava Giriş Belgesi adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

Adaylar, sınavın ilgili oturumuna ait Sınava Giriş Belgelerinin renkli veya siyah beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmak zorundadır. Sınavın ilgili oturumuna ait Sınava Giriş Belgesini yanlarında bulundurmayan adaylar, sınav binasına alınmayacaklardır.

Belge üzerinde adayın fotoğrafının bulunması zorunludur. Adaylar, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına dikkat etmelidir. Belgenin ön yüzündeki ÖSYM tarafından belirlenmiş bilgiler hariç ön ve arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunduğu takdirde adayın sınavı geçersiz sayılacaktır. Sınava Giriş Belgesini kaybeden adaylar, internetten yenisini edinebileceklerdir.

Başvuru bilgilerini sisteme kaydeden ancak süresi içinde sınav ücretini yatırmayan adaylar için Sınava Giriş Belgesi düzenlenmeyecektir.

Son Dakika Soğuk Haber YKS Sınav Giriş Belgesi Renkli Olmak Zorunda Mı? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement