2023 İpek Yolu Rallisi, Moskova'da Sona Erdi - Son Dakika
Spor

2023 İpek Yolu Rallisi, Moskova'da Sona Erdi

2023 İpek Yolu Rallisi, Moskova\'da Sona Erdi

2023 İpek Yolu Rallisi, Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen ödül töreniyle sona erdi. Yarışta motosiklet, otomobil ve kamyon kategorilerinde birincilik elde eden ekipler belirlendi. Çinli sürücü Hou Hongning, kopilot Shen Xin ve Rus mekaniker Sergey Krenev'den oluşan 'Kuşak ve Yol' ekibi kamyon kategorisinde beşinci oldu. 2009 yılından bu yana düzenlenen İpek Yolu Rallisi'ne 20'den fazla ülke ve bölgeden katılımcılar yer aldı.

16.07.2023 13:53
2023 İpek Yolu Rallisi, Moskova'da Sona Erdi
Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen İpek Yolu Rallisi'nin ödül töreninde araçlarını kullanan Kuşak ve Yol Takımı'nın Çinli sürücüsü Hou Hongning, kopilot Shen Xin ve Rus mekaniker Sergey Krenev, 15 Temmuz 2023. (Fotoğraf: Meng Jing/Xinhua)

MOSKOVA, 16 Temmuz (Xinhua) -- 2023 İpek Yolu Rallisi Cumartesi akşamı Moskova'daki Kızıl Meydan'da sona erdi.

Dokuz gün süren yarışların ardından Ilya Shcheglov motosiklet kategorisinde birinci oldu. Sürücü Andrey Rudskoy ve kopilot Dmitry Karpov otomobil kategorisinde birinciliği elde etti. Belarus MAZ-SPORTauto'dan sürücü Sergey Vyazovich, kopilot Pavel Garanin ve mekaniker Andrey Kragelsky kamyon kategorisinde şampiyonluğunu kazandı.

Çinli sürücü Hou Hongning, kopilot Shen Xin ve Rus mekaniker Sergey Krenev'den oluşan "Kuşak ve Yol" ekibi kamyon kategorisini beşinci sırada tamamladı.

İpek Yolu Rallisi 2009'dan bu yana düzenleniyor. 6 Temmuz'da Kazan'da başlayan bu yılki etkinlikte, 93 ekip Rusya'nın 13 bölgesinden geçerek Moskova'ya giden dokuz etapta yarıştı.

Toplamda 5.228 kilometrelik bir mesafeyi kapsayan 2023 İpek Yolu Rallisi'nde aralarında Rusya, Belarus, Çin ve Türkmenistan'ın da bulunduğu 20'den fazla ülke ve bölgeden katılımcılar yer aldı.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Spor 2023 İpek Yolu Rallisi, Moskova'da Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement