Ankaragücü'nden Başbakana Mektup - Son Dakika
Spor

Ankaragücü'nden Başbakana Mektup

Ankaragücü\'nden Başbakana Mektup

Spor Toto Süper Lig'e veda eden Ankaragücü Kulübü'nün Teknik Direktörü Hakan Kutlu: Başbakanımıza mektup yazdım.

08.04.2012 02:26  Güncelleme: 11:44

Spor Toto Süper Lig'e veda eden Ankaragücü Kulübü'nün Teknik Direktörü Hakan Kutlu, "Başbakanımıza mektup yazdım. Sayın Başbakanımızın da bu talebi geri çevireceğini düşünmüyorum. Kendisi sporcu kökenli ve 102 yıllık Ankaragücü'nün nasıl bu hale geldiğine tarafsız bir gözle dinlemesi gerektiğini düşünüyorum. Bunu da son görev olarak üstüme alıyorum" dedi.

Ankaragücü Teknik Direktörü Kutlu, maçın ardından düzenlenen basın toplantısıda yaptığı açıklamada, maçla ilgili konuşmayacağını belirterek, "Ortaya çıkan sonuç normal. Çünkü 16 ile 20 yaş arası genç futbolcularla oynadık" diye konuştu.

Takım kaptanı Aydın Toscalı'ya ayrıca teşekkür eden Kutlu, "Bütün olumsuz şartlara ve mukavele feshi elinde olmasına rağmen bir Ankaragücü'lü gibi davranıp camiasını terk etmeyerek müthiş bir davranış sergilerdi. Ankaragücü'lü diğer oyunculara da camialarına sahip çıktılar" ifadelerini kullandı.

"Ankaragücü'nün yetiştirdiği sporcu ve spor adamı" olduğunu söyleyen Kutlu, "Görevimizi fazlasıyla yaptığımı düşünüyorum. Çünkü çok çaba sarf ettik. Kamuoyunun duymaması gerekenleri dışarıya sızdırdık. Bunlar bizim yaşadıklarımızın yüzde 10'uydu" dedi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'A MEKTUP

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazdığını kaydeden ama içeriğinden bahsetmeyen Kutlu, "Sayın Başbakanımızın da bu talebi geri çevireceğini düşünmüyorum. Kendisi sporcu kökenli ve 102 yıllık bir Ankaragücü'nün nasıl bu hale geldiğine tarafsız bir gözle dinlemesi gerektiğini düşünüyorum. Bunu da son görev olarak üstüme alıyorum" diye konuştu.

Ankaragücü taraftarına teşekkür eden Kutlu, sarı-lacivertli taraftarların takımlarına kadar destek olduklarını kaydetti. Ankaragücü'nün şu anda Bank Asya 1. Lig'de şampiyon olacak bir kadroya sahip olmadığını söyleyen Kutlu, takıma mutlaka takviye yapılması gerektiğini ve transfer yasağının kaldırılması gerektiğini belirtti. Ankaragücü'nün performasından dolayı küme düşmediğini savunan Kutlu, takımın saha dışı olaylar nedeniyle küme düşürüldüğünü iddia etti. 22 takımlı lig iddialarını değerlendiren Kutlu, "Bana göre lig tescil edilmemeli. Çünkü sıkıntılar aşılmazsa aynı sıkıntılarla önümüzdeki sene karşılaşırız" dedi.

Ankaragücü oyuncuları Kaan Kanak ile Çağlayan Alpsatan da açıklamalarında, Spor Toto Süper Lig'e kötü bir veda şekilde ettiklerini ifade ederek, "Hocamızdan ve taraftarımızdan özür diliyorum" diye konuştu.

KAYSERİSPOR CEPHESİ

Kayserispor Teknik Direktörü Şota Arveladze ise, "Sezon bitti. Son maçlarda Ankaragücü'nün durumu belliydi" dedi. Bu tür maçlarda kazanan bulunmadığını dile getiren deneyimli teknik adam, galibiyetin Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Fenerbahçe maçı öncesi kendilerine moral olduğunu ifade etti. Oyuncularını tebrik eden Şota, "5 gol atmak da kolay değil ama bu sene oynadığımız oyundan memnun değilim" dedi.

Kayserispor'un İsveçli golcüsü Emir Kujovic de, zor bir maç olduğunu belirterek, "İlk yarıyı iyi oynadık. Bu maç kupa maçı öncesi bizim için moral oldu" ifadelerini kaydetti.

Furkan Özçal ise, Ziraat Türkiye Kupası'nda oynayacakları Fenerbahçe maçı öncesi güzel bir maç oynadıklarını belirterek, "Ankaragücü'ne geçmiş olsun. Fenerbahçe'ye karşı güzel oynayıp yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Ankaragücü'nden Başbakana Mektup - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement