Atıcıların Hedefi "Moskova" - Son Dakika
Spor

Atıcıların Hedefi "Moskova"

Atıcıların Hedefi "Moskova"

Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu'nun kuruluşunun 90.yılı dolayısıyla düzenlenen Türkiye Şampiyonası Mersin'in Erdemli ilçesinde başladı.

03.12.2013 14:31

Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu'nun kuruluşunun 90. yılı dolayısıyla düzenlenen Türkiye Şampiyonası Mersin'in Erdemli ilçesinde başladı. Şampiyonada dereceye giren sporcular milli takımın, Moskova'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası aday kadrosunda yer alacak.

20 ilden 570 sporcunun katıldığı şampiyonayla ilgili bilgi veren Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Milli Antrenör Ergün Aydoğan, "8 Aralık tarihine kadar sürecek olan şampiyona havalı tabanca, havalı tüfek, 50 metre yat, 50 metre tabanca ve 25 metre spor tabanca kategorilerini kapsıyor. Dereceye giren sporcularımız Moskova'da gerçekleşecek olan Avrupa Şampiyonası'nda Milli Takım aday kadromuzu belirleyecek" dedi.

Erdemli Trap-Skeet Atış Poligonu'nun Avrupa'nın en iyi, dünyanın ise 3. büyük atış poligonu olduğunu da hatırlatan Aydoğan, tesisin ulusal ve uluslar arası yarışmalarda sporcuların madalyaya uzanmalarına yüzde yüz olumlu etki edeceğini kaydetti.

Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi ve Tesis Müdürü Hakan Şen ise, Avcılık ve Atıcılık sporcularının katılacak oldukları 2016 ve 2020 Olimpiyatları'na Erdemli'de hazırlanacaklarını söyledi.

Tesislerde sporculara her türlü imkanın sağlanacağını ifade eden Şen, "Sporcularımız için tesisimizin her metrekaresini en verimli bir şekilde kullanacağız. Sporcularımıza katılacak oldukları ulusal ve uluslar arası yarışmalarda şimdiden başarılar diliyoruz. Ayrıca bölgemizdeki 15-17 yaş aralığındaki yetenekli sporcuları kapsayan çalışmalarımıza da yakın zamanda başlayacağız" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Atıcıların Hedefi 'Moskova' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement