Bir Shaqiri Herkese Bedel! - Son Dakika
Spor

Bir Shaqiri Herkese Bedel!

Bir Shaqiri Herkese Bedel!

HABER.Fatih ŞAMLIOĞLU fatihs@sporx.com Ara transfer döneminin ilk hamlesini Yiğit Gökoğlan'ı kadrosuna katarak yapan Galatasaray büyük bombayı ise Xherdan Shaqiri ile patlatmaya hazırlanıyor.

13.01.2012 14:40

HABER: Fatih ŞAMLIOĞLU

fatihs@sporx.com

Ara transfer döneminin ilk hamlesini Yiğit Gökoğlan'ı kadrosuna katarak yapan Galatasaray büyük bombayı ise Xherdan Shaqiri ile patlatmaya hazırlanıyor. Başkan Ünal Aysal, İsviçreli yıldız için temasların olduğunu doğrularken; sarı-kırmızılı taraftarlarda da heyecanlı bekleyiş başladı. Basel ile pazarlık masasında olan sarı-kırmızılı yönetim talep edilen 15 milyon euroluk bonservis bedelini indirmek için büyük bir çaba gösteriyor.

AYSAL BUNU YAPAR MI?

Fatih Terim'in ısrarlı bir şekilde transfer edilmesini istediği İsviçreli yıldız için her türlü fedakarlığı yapabilecek durumda olduklarının sinyalini veren başkan Ünal Aysal, sarı-kırmızılı kulübün kasasından 15 milyon euro çıkartırsa tarihe geçecek. Galatasaray'ın UEFA Kupası'nı kazandığı dönemin ardından Mario Jardel için Porto'ya 16 milyon dolar (Kur farkı) ödeyen sarı-kırmızılı kulüp, Shaqiri'ye de 15 milyon euro öderse sadece kulüp tarihinin değil Türk futbol tarihinin de en pahalı ikinci transferine imza atacak.

SEZON BAŞINDNAN BU YANA EN YÜKSEK RAKAM OLACAK

Öte yandan Galatasaray, olası bir Shaqiri hamlesi ile sezon başında yaptığı tüm transfer maliyetlerinin üzerine çıkacak. Fernando Muslera'nın transferi için Montevideo'ya 6.75 milyon euro ödeyen ve Lazio'ya da Lorik Cana'yı veren Galatasaray, Eboue için 3.5 milyon euro, Albert Riera için 3 milyon euro ve Tomas Ujfalusi için 2 milyon euro ve Engin Baytar için de 1.1 milyon euro bonservis bedeli ödemişti. Felipe Melo'nun kiralık bedeli için Juventus'a 3.5 milyon euro ödeyen sarı-kırmızılı yönetim, Elmander, Selçuk İnan, Ceyhun Gülselam ve Okan Derici'yi ise bonservis bedeli ödemeden transfer etmişti.

%%ANKET_1958%%

GUIZA DA VAR, TABATA DA...

Xherdan Shaqiri'nin 15 milyon euroluk bonservis bedeli ile olası Galatasaray transferi sadece sarı-kırmızılı camiayı değil Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı da yakından ilgilendiriyor. Geçmiş yıllarda Fenerbahçe, Güiza için Mallorca'ya 14.3 milyon euro, Nicolas Anelka için Bolton'a 10 milyon euro, Mehmet Topuz için Kayserispor'a 9 milyon euro ve Stephen Appaih için Juventus'a 7.5 milyon euro ödemişti.

Beşiktaş'ın bonservis bedeli ödeyerek yaptığı en pahalı transferler ise 8 milyon euroluk bonservis bedeli ile Tabata, 5 milyon euro artı 3 fubolcu ile Holosko ve 5.5 milyon euroluk bonservis bedeli artı bir futbolcu ile İsmail Köybaşı geliyor.

FUTBOLCU ÖDENEN BONSERVİS BEDELİ Selçuk İnan İmza parası - 1.2 milyon euro - Fernando Muslera 6.75 milyon euro - Lorik Cana Felipe Melo 1.5 milyon euro (Kiralık) Tomas Ujfalusi 2 milyon euro Johan Elmander Bonservis bedeli ödenmedi Engin Baytar 1.1 milyon euro

Ceyhun Gülselam Bonservis bedeli ödenmedi Albert Riera 3 milyon euro Emmanuel Eboue 3.5 milyon euro Yiğit Gökoğlan 2.5 milyon euro

%%EMBEDVIDEO_2393%%

Kaynak: Sporx.com

Son Dakika Spor Bir Shaqiri Herkese Bedel! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement