Blatter'den Infantino'ya Öğüt! - Son Dakika
Spor

Blatter'den Infantino'ya Öğüt!

Blatter\'den Infantino\'ya Öğüt!

Eski UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino'nun FIFA Başkanlığı'na seçilmesinin ardından bir yorum da Sepp Blatter'den geldi.

29.02.2016 13:10

SPORCOPE DIŞ HABERLER - Eski UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino'nun FIFA Başkanlığı'na seçilmesinin ardından bir yorum da Sepp Blatter'den geldi. Karıştığı yolsuzluk iddiaları nedeniyle 6 yıl futboldan men edilen eski FIFA eski başkanı Sepp Blatter, Infantino'nun işinin hiç kolay olmayacağını savundu.

"Senden mucizeleri gerçekleştirmeni isteyecekler"

FIFA eski başkanı Sepp Blatter, Fransız Journal du Dimache gazetesinden yeni başkan hakkında bir mektup yayınladı. Geçtiğimiz günlerde yapılan FIFA başkanlık seçimlerini ikinci turda 207 delegenin 115'inin oyunu alarak kazanan Gianni Infantino'ya tavsiyeler veren Blatter, "Seni tebrik ediyorum. Ancak şunu unutmamalısın devraldığın bu görev hiç kolay olmayacak. Senden mucizeleri başarman istenecektir" ifadelerini kullandı.

79 yaşındaki Blatter, bu beklentilerin başkanlık yaptığı 18 yıl boyunca toplamda 41 yıl hizmet ettği FIFA tarafından kendisinden de beklendiğini belirtti.

"Eğer bir öğüt istersen..."

Futboldan 6 yıl boyunca men edilmesine rağmen yeni başkana tavsiye vermekten geri durmayan Blatter, "Eğer öğüt istersen şunu söyleyebilirim ki asla tereddüt etme ve şunu asla unutma; etrafında seni destekleyen ve güzel sözler söyleyen birçok kişi olmasına rağmen bir kere başkan olduğunda arkadaşların azalır" dedi.

"Bir kere başkan olursan sonsuza kadar başkan olarak kalırsın"

Infantino'nun başkan seçilmesinin ardından omuzlarından çok büyük bir yük kalktığını söyleyen Blatter, "Şimdi çok daha az sorumluluğum var. Artık kendi hayatımı daha fazla önemseyebileceğim ve bundan sonra daha fazla başkan olmayacağım. Ancak Fransa'da şöyle bir söz vardır; bir kere başkan olursan sonsuza kadar başkan olarak kalırsın" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Sporcope.com

Son Dakika Spor Blatter'den Infantino'ya Öğüt! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement