Bucaspor Tarafarından İzvak'a Stat Tepkisi - Son Dakika
Spor

Bucaspor Tarafarından İzvak'a Stat Tepkisi

Bucaspor Tarafarından İzvak\'a Stat Tepkisi

İzmir'e yapılması planlanan yeni stadın yeri konusunda İzmir Gücü Spor Vakfı (İZVAK)'nın, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na yapmış olduğu öneri, Bucaspor taraftarlarının tepkisine neden oldu.

01.03.2013 23:11

İzmir'e yapılması planlanan yeni stadın yeri konusunda İzmir Gücü Spor Vakfı (İZVAK)'nın, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na yapmış olduğu öneri, Bucaspor taraftarlarının tepkisine neden oldu.

İzmir'in kuzey ve güney aksına yapılacak iki stat konusunda anlaşmaya varan İZVAK yönetimi, Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan, Altay Başkanı Ömer Hızlıok, Göztepe Başkan Vekili Sabri Sadıklar, İzmirspor Başkanı Cemal Dönmez ve Karşıyaka Başkanı Cihan Büyükoral ile Ankara'ya çıkarma yapmaya hazırlanırken, Bucaspor taraftarları güney bölgesine yapılması planlanan 20 bin kişilik stada karşı çıktı.

Bucaspor taraftar grubu BucaFanClub (B.F.C) yaptığı açıklamada ilçelerinde mevcut iki stadın bulunduğunu, üçüncü bir stadın daha ilçelerine yapılmasının çok anlamsız olacağını belirterek, "İZVAK, Buca'ya 20 bin kişilik stat yapacağız açıklamaları ve projeleri, Bucaspor taraftarı ile Buca halkına danışmadan attığı adımdır. Buca'da zaten iki stat vardır. Biri eski ilçe stadımız birisi de maçlarımızı oynadığımız yeni stadımız 15 bin kişilik Buca Arena'dır! Üçüncü stadın yapılması ise çok anlamsızdır. Bu nedenle 20 bin kişilik stat yapılmasına ve başka İzmir takımlarının gelip Buca'da maç yapmasına izin vermeyiz.

Buca'da tek bir takım maç yapabilir o da ilçemizin takımı Bucaspor'dur. Herkesin hakim olduğu ilçesi-semti neresi geçiyorsa oraya stadını yapın. Buca, Bucasporlularındır!" dedi.

B.F.C, ayrıca diğer İzmir takımlarının kendi bölgelerine yapılacak stat projelerine destek vereceğini belirterek İzmir'de her takımın kendi stadı olması gerektiğini açıkladı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Bucaspor Tarafarından İzvak'a Stat Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement