Büyü!.. Ona Ne Oldu? - Son Dakika
Spor

Büyü!.. Ona Ne Oldu?

Büyü!.. Ona Ne Oldu?

Reto Ziegler, Emre Belözoğlu ile birlikte hucüm hattına ligin tecrübeli forveti Pierre Webo takıma takviye edildi.

18.02.2013 10:35  Güncelleme: 10:30

- SPORX - Fenerbahçe'de ara transfer döneminde "eskiye dönüş" filmi vizyona sokulurken Reto Ziegler, Emre Belözoğlu ile birlikte hucüm hattına ligin tecrübeli forveti Pierre Webo takıma takviye edildi. Sarı-lacivertli kulüpte yaklaşık altı aylık aradan sonra takıma dönen Emre Belözoğlu kaptanlık pazubandını emanet ettiği Volkan Demirel'den geri alırken gösterdiği performansla da beğeni topladı. İkinci yarıda ligde üç maçta da ilk 11'de sahaya çıkan Emre performansını ise Trabzonspor maçında zirveye çıkardı. Sivasspor maçında 76, Mersin deplasmanında 66 kez topla buluşan Emre, Avni Aker'de maça ağırlığını koydu ve 93 kere topla buluştu. F.Bahçe'nin 3-0'lık skorla rahat kazandığı maçta 84 pas girişiminin 74'ü ise olumlu sonuçlandı. Rakamlara göre bu performansı 22 haftadır gösteren bir başka F.Bahçeli oyuncu ise yok.

93'ÜN AÇILIMI Fenerbahçe'de sezon başı Valencia'dan orta sahaya monte edilen Mehmet Topal ligde oynadığı 18 maçta da topla buluşma rakamında 93 rakamına ulaşamadı. Topal'ın bu alanda en çok sorumluluk aldığı maç Ocak ayında G.Antep deplasmanında sarı-lacivertli ekibin 2-1 kazandığı müsabakaydı. Milli futbolcu o karşılaşmada 82 kere topla buluştu. Orta sahada Emre'nin partneri,  emektar Brezilyalı oyuncusu Cristian Oliveira Baroni ligde bu sezon 20 maçta forma giyerken Belözoğlu'nun Trabzonspor maçında gösterdiği performansı 20 karşılaşmada rakamlara yansıtamadı. Topla buluşma istatistiğinde Cristian'ın 20 maçta en büyük sükse yaptığı karşılaşma Ekim ayında Bursa deplasmanında oynanan ve 1-1 biten maçtı. Baroni bu maçta 82 kere topla buluştu. HERKESİ GEÇTİ Emre Belözoğlu takıma dönüşünün ardından üçüncü maçında topla buluşma istatistiğinde orta sahadaki diğer sarı-lacivertli oyuncular Raul Meireles ve Salih Uçan'ı da geride bıraktı. Sadece orta saha oyuncuları değil Fenerbahçe'de "ligde" oynanan 22 maçta bir maçta 93 kere topla buluşarak istekli bir futbol sergileyen ve kontrol kumandasının başına geçen herhangi bir savunma ve forvet oyuncusu da yok.

HER POZİSYONA İTİRAZ EDEN,

HAKEM VE OYUNCULAR İLE DİYALOGA GİREN

O EMRE'YE BİR ANDA NE OLDU? Emre Belözoğlu'nun Trabzon deplasmanında ortaya koyduğu futbol sportif direktör ve teknik sorumlu Aykut Kocaman'ın da yüzünü güldürürken milli futbolcudaki büyük değişim ise herkesi şaşırttı. Hırçın yapısı, zaman zaman saha dışı olayları ile geçmişte çok fazla gündeme gelen Emre İspanya'dan döndükten sonra  bu üç maçta herhangi bir rakip oyuncu ve hakem ile herhangi diyaloga girmedi. Geçmişteki Emre'ye göre oldukça sakindi. Belözoğlu 2011 yılında dünyaya gelen ve Ömer adını verdiği erkek çocuğu ile babalık duygusunu yaşarken eşi Tuğba Belözoğlu ile yürüttüğü evliliğin son dönemde futboluna daha fazla yansıdığı düşünülüyor. F.Bahçeli futbolcunun futboldan sonra hayalleri arasında ise teknik direktörlük ve sportif direktörlük kadar Spor Bakanlığı da yatıyor. Yaz döneminde Fenerbahçe'den Atletico Madrid'e transfer olan Emre Belözoğlu Ocak ayında 350 bin euro bonservis bedeli ile tekrar Fenerbahçe'ye transfer olurken 2.5 yıllık sözleşme (yarım yıl 1 milyon 200 bin euro, diğer seneler 2 milyon euro) imzalamıştı.

MADRİD'TE OYNADI/OYNAMADI POLEMİĞİ

Atletico Madrid kariyeri için Emre yapılan eleştirileri "oynamadığımı zannediyorlar" diyerek cevaplarken, Trabzon maçının ardından bu sözlerini yine tekrarladı, "Madrid'ten hazır geldim". Emre A.Madrid formasıyla ise  17 maçta 976 dakika  (7 lig, 6 Avrupa, 1 Süper Kupa) süre aldı.

Geçtiğimiz sezon bir Bursaspor maçı sonrası hocası Aykut Kocaman ile yaşadığı kavgayı Türkiye'ye dönüşünde doğrulayan Belözoğlu, Kocaman'dan özür dilediğini ve konuşarak sorunların halledildiğini belirtirken camiaya "Şimdi sarılma zamanı" mesajını vermişti. Haber: Esat DERGİ

(Veriler, Fstats)

Kaynak: Sporx.com

Son Dakika Spor Büyü!.. Ona Ne Oldu? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement