Dünya, Avrupa ve Olimpiyat Şampiyonları Anılarını Anlattı - Son Dakika
Spor

Dünya, Avrupa ve Olimpiyat Şampiyonları Anılarını Anlattı

Dünya, Avrupa ve Olimpiyat Şampiyonları Anılarını Anlattı

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Gençlik Günleri' adı altında 'Bir Başaran, Bin Dinleyen' konulu konferans düzenlendi.

27.05.2014 17:53

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Gençlik Günleri' adı altında 'Bir Başaran, Bin Dinleyen' konulu konferans düzenlendi. Düzenlenen konferansa boksta Avrupa Şampiyonu Cemal Kamacı, halterde Olimpiyat Şampiyonu Halil Mutlu ve güreşte Olimpiyat Üçüncüsü ve Avrupa Şampiyonu Rıza Kayaalp konuşmacı olarak katıldı.

Moderatörlüğünü TRT spikeri Erdoğan Arıkan'ın yaptığı konferans Atatürk Kültür Merkezi'nde yapıldı. Düzenlenen konferansa Vali Yardımcısı Haluk Şimşek, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, TFF Samsun Bölge Müdürü İbrahim Güven ve öğrenciler katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, "Samsun'da olimpik branşlarda yer alan sporcularımız bugün büyüklerinin nasıl başarıya ulaştıklarını, 'Bir başaran, bin dinleyen' programı şeklinde sizlere aktaracaklar" dedi.

KAMACI: "BESLENMEME ÇOK DİKKAT EDİYORUM"

Boks'tan önce futbola merak sardığını belirten Avrupa Şampiyonu Cemal Kamacı, "Bugün gençlerimizin yüzde 90'ı futbol oynamak ister. Ama futbol oynamak bir kabiliyet ve meziyet meselesidir. Herkes oynayamaz. Ben de o çocuklar gibi ilk başlarda futbola heves ettim. Bir mahalle maçında futbol oynarken ayağım kırıldı. Hastanede de doktor ayağımın kesileceğini söyledi. Ailem de ayağımın kesilmesine razı olmadı. Beni o zamanlarda meşhur olan kırıkçıya götürdüler. 9 ay koltuk değnekleri ile gezdim ve ayağım iyileşti. Daha sonra boksa gittim. O zamanlarda zor şartlar içerisinde 4 kez İstanbul şampiyonu oldum. Tam 70 yaşındayım. Her sabah 100 şınav çekerim. Haftada 3 sefer 12 kilometre koşu yapıyorum. Beslenmeme çok dikkat ediyorum" diye konuştu.

"İLK NAKAVTIM KIZIMIN ÖLÜMÜNDE OLDU"

Kamacı, kızını menenjit hastalığından dolayı 3 yaşında kaybettiğini ifade ederek, "Amatör ve profesyonel olarak 20 sene içerisinde 4 tane mağlubiyetim var. Hiçbir zaman ringe düşmüş değilim. Ama kızım öldükten sonra bir gazete 'Cemal Kamacı nakavt oldu' yazdı. Evet, Kamacı kızının ölümünde nakavt oldu. Ben kızımı balerin yapacaktım. Çünkü o zamanki zihniyet oydu" şeklinde konuştu.

MUTLU: "ANTRENÖRLERİMİN HATASINDAN SPORU BIRAKTIM"

Antrenörlerinin hatasından dolayı sporu bıraktığını vurgulayan Olimpiyat Şampiyonu halterci Halil Mutlu, "9 yaşında halteri bana söylediler. 10 yaşında halterle tanıştım. O zamanlar babam boyumun kısalacağı gerekçesiyle haltere gitmeme müsaade etmiyordu. Biz genellikle dünyanın en genç nüfusuna sahip olduğumuz için övünürüz ama maalesef gençlerimiz spordan uzak kalıyorlar. Benim için sporla daha çok ilgilenen gençler özeldir. 1995 yılında Dünya Şampiyonası'na gittim. Kesin şampiyonum. Halter 3 ayrı hareketten oluşuyor. Sporda engel de olabilir, köstek de olabilir. Hayatımda bu engellerle karşılaştığımda bir defa acı yaşadım. Bu acı sonrası sporu bıraktım" dedi.

Mutlu'nun konuşmalarına açıklık getiren Erdoğan Arıkan, "Kendi antrenörlerinin bilerek yaptıklarını düşündüğü bir hatayı bizimle paylaştı. Kendisine yanlış bilgi verildiği için dünya rekoruna gitmiş. Oysa henüz birinci olduğunu bilmeseydi, bir alt kiloda halteri kaldırıp dünya şampiyonu olacaktı" ifadelerini kullandı.

KAYAALP: "BENİ HEP BÜYÜKLERİM İLE GÜREŞTİRİRLERDİ"

Çocukluğundan bu yana güreşlere merak sardığını belirten Olimpiyat Üçüncüsü ve Avrupa Şampiyonu güreşçi Rıza Kayaalp ise şunları söyledi:

" Türkiye'de spora başlamak biraz tesadüflerden ibarettir. Benimki de bir tesadüf. Çünkü kendi isteğim ile oldu. Bayramlarda amcam ya da babam beni 3 kuzenime karşı tek güreştirmeselerdi, belki de güreşçi olamayacaktım. Yaşıtlarıma göre iri bir çocuktum. Çocukluğumda her zaman 2 ya da 3 kişi ile güreşlerim oldu. Beni hep büyüklerim ile güreştirirlerdi. Yaşıtlarımla hiç güreştirmediler. Okula müfettişler geldi mi 'ne olacaksın' diye sorduklarında benimde onlara verdiğim cevap 'güreşçi' olmaktı."

Konuşmaların ardından Cemal Kamacı ile 17. Akdeniz Oyunları'nda ikinci olan Bünyamin Aydın, Rıza Kayaalp ile 8 yaşındaki 36 kilo ağırlığındaki Ömer Sevinç güreş yaptılar. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Dünya, Avrupa ve Olimpiyat Şampiyonları Anılarını Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement