Dünya Şampiyonu Trabzon'a Geldi - Son Dakika
Spor

Dünya Şampiyonu Trabzon'a Geldi

Dünya Şampiyonu Trabzon\'a Geldi

Antrenör Süme: "Trabzon'a dünya şampiyonu sporcu getirme sözünü vermiştik. Bu sözü tuttuğumuz için mutluyuz"

26.02.2014 17:02

Bulgaristan'ın Albena kentinde sona eren 2. Dünya Yıldız ve Genç Bayanlar Boks Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Busenaz Sürmeneli Trabzon'a geldi.

Antrenörü Cahit Süme ile uçakla Trabzon'a gelen Trabzon Belediyesi sporcusu Busenaz'ı Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Ergin Aydın, Trabzon Belediyespor Kulübü Başkanı Nihat Demir, sporcular, Buse'nin yakınları ve vatandaşlar havaalanında karşıladı.

Yıldızlar kategorisinde Fransız rakibi Michel Davina'yı yenerek 70 kiloda şampiyon olan Busenaz Sürmeneli, havalimanında yaptığı açıklamada, dünya şampiyonu olduğu için gururlu olduğunu ifade ederek, "Çalışmalarımın, emeğimin karşılığını aldığımı düşünüyorum. Cahit hocam ve aileme çok teşekkür ediyorum. Çok emekleri var üzerimde" dedi.

Sürmeneli, hedefinin artık olimpiyatlar olduğunu ifade ederek, "Bir olimpiyat kentine olimpiyat madalyası getirmek istiyoruz. Bunun için çalışacağım" diye konuştu.

Antrenör Cahit Süme ise Trabzon'a dünya şampiyonu getireceklerinin sözünü verdiklerini dile getirerek, "İlk defa erkeklerde dahil olmak üzere Buse ile dünya şampiyonluğu yaşadık. Sözümüzü tuttuğumuz için mutluyuz" dedi.

Alt yapılarında olimpiyat şampiyonluğu kazanacak sporcuların olduğunu kaydeden Süme, "Trabzon Belediyesi boks takımı fabrika gibi çalışıyor. Biz dünya şampiyonasına giderken 'madalyayı alıp geleceğiz' dedik. Orada madalya dağıtmıyorlar. Buse'ye güvenip inandığımız için söyledik. Biraz zor oldu ama başardı. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Busenaz'ın babası Ahmet ve annesi Songül Sürmeneli de çocuklarının şampiyon olmasından dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade ettiler.

Busenaz, konuşmaların ardından üzeri açık otobüsle kentte tur attı.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Dünya Şampiyonu Trabzon'a Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement