Eğitim İçin Gitti Takımın Hocası Oldu - Son Dakika
Spor

Eğitim İçin Gitti Takımın Hocası Oldu

Eğitim İçin Gitti Takımın Hocası Oldu

Bir dönem Bursaspor'da yıldızı parlayan, ardından Galatasaray ve Fenerbahçe formalarını giyen Semih Yuvakuran'ın çalıştırdığı Nebitchi Balkanabat takımı Kartepe'deki kamp çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

15.08.2012 10:19

Bir dönem Bursaspor'da yıldızı parlayan, ardından Galatasaray ve Fenerbahçe formalarını giyen Semih Yuvakuran'ın çalıştırdığı Nebitchi Balkanabat takımı Kartepe'deki kamp çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Geçen sezon şampiyon olan Nebitchi Balkanabat, ilk devresi tamamlanan Türkmenistan Ligi'nde ikinci sırada bulunuyor.

EĞİTİM İÇİN GİTTİĞİ TAKIMIN HOCASI OLDU

3 ay önce Türkmenistan'da iş yapan bir arkadaşının aracılığı ile Türkmenistan'a antrenörlere antrenman bilgisi vermek için gittiklerini söyleyen Yuvakuran, "Nebitchi Balkanabat takımının hocalarına eğitim vermek için Güvenç Kurtar ile birlikte Türkmenistan'a gittik. Orada verdiğimiz eğitim ve yaptıklarımız çok hoşlarına gitmiş olacak ki, sonra beni takımın başına geçmem için davet ettiler. Henüz 2 aydır Nebitchi Balkanabat'ın başındayım. Nebitchi Balkanabat Türkmenistan Ligi'nde ikinci sırada. Kartepe'deki kampımızı tamamladıktan sonra Türkmenistan'a dönüp ligin ikinci devresi maçlarına çıkacağız" dedi.

MAÇLAR 50 DERECEDE OYNANIYOR

Türkmenistan'da maçların 50 derece sıcakta oynandığını söyleyen Yuvakuran, "Yazları çok sıcak, kışları ise çok soğuk. Zaten lig kışın oynanmıyor. Şuan sıcak döneme denk geldik. Maçlar 40-50 derece arasında oynanıyor. O sıcağa rağmen, yapmış oldukları mücadeleyi, Türkiye Ligi'ndeki hiçbir takım, hiçbir futbolcu yapamaz. Çölün verdiği bir güçle herhalde çok koşuyorlar. İnanılmaz bir fizik güçleri var. Biraz antrenman yaptıklarında onları çok üst düzeye taşıyabiliyorsun. Türkiye'deki takımlarla birlikte bir teste tutsak, kondisyon olarak hepsi en üst seviyede çıkarlar" şeklinde konuştu.

"TAKIMLAR BAKANLIKLARA AİT"

Türkmenistan Ligindeki takımların genelde devlet kurumlarının takımları olduğunu belirten Yuvakuran, "Nebitchi Balkanabat'da Petrol Bakanlığı'nın takımı. Hedef geçen yıl olduğu gibi şampiyon olarak bu ünvanı korumak. Aynı başarıyı bu yılda devam ettirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Alt yapıda sıkıntılar olduğunu ve bunları tespit ederek yönetimle masaya oturduklarına değinen Yuvakuran, "Tüm stadı yıkıp, yedi yıldızlı stat yapıyorlar. Buna paralel olarak alt yapı için de ayrı saha istedim. Yönetim kabul etti ve alt yapı sporcuları için soyunma odaları, kalacak yerler yapılıyor. Futbolu sevdirmeye çalışıyorum. Tüm aileler çocuklarına futbolu sevdirirse, çok daha fazla futbolcu yetişir. Ülkede oynayan 3 bin lisanslı futbolcudan en az 500 tanesi Türkiye Ligleri'nde rahatlıkla oynar" diye konuştu.

"ÜLKEDE YABANCI OYUNCU VE ANTRENÖR YOK"

Yabancı bir antrenör yada futbolcunun Türkmenistan'da çalışmaya geldiğinde 'ne yapılır, ne yol izlenir' kimsenin bilmediğini söyleyen Yuvakuran, "Çünkü hala eski rejimin etkileri sürüyor. O yüzden yabancı futbolcu, yabancı teknik adam ülkede yok. Ben bu anlamda ilk oldum. Ben Türkiye'den direk takımın başına gittiğimde Asya Kupası maçına çıktım. Bir beraberliğimiz, bir mağlubiyetimiz oldu. Sonuçta elendik. O tip yerlerde hakem faktörleri de ortaya çıkıyor" diye konuştu.

Türkmenistan'da tesise çok büyük yatırım yapıldığına değinen Yuvakuran, "Türkiye'de olmayan statlar orada var. Her şehirde 2-3 stat var. Zeminleri biraz bozuktu ama şimdi toparlamaya başladılar. Maçlarımız oynadığımız stadın zemini halı gibi. Tüm statların zeminlerini dünya standartlarına getiriyorlar. Bu tamamlanınca futbol kalitesi de artacaktır. Tüm statlar ışıklandırmalı ama maçlar gündüz oynanıyor. Gece maçını daha benimseyemediler, 50 derecede gündüz oynanıyor. Maçlar devlet kanalları tarafından yayınlanıyor. Maçların şifresiz kanaldan verilmesi, futbola olan ilginin daha çok artmasını sağlıyor. Ülkede sosyal tesislere de çok büyük yatırım var. Sinemalar, sirkler. Disneyland benzeri çocuklar için eğlence alanları var. Özellikle başkent Aşkabat'ı görmenizi isterim" dedi.

"ŞAMPİYONLUK GALATASARAY-FENERBAHÇE ARASINDA GEÇER"

Spor Toto Süper Ligi takip ettiğine değinen Yuvakuran, "Bu sezon Türkiye Süper Ligi'nde Beşiktaş borç yükü altında. Başkan ateşten gömlek giydi. Beşiktaş'ın işi çok zor. Ama G.Saray ve F.Bahçe'de böyle bir sorun yok. Özellikle Aziz başkanın takımına kavuşmasından sonra, Fenerbahçe çok farklı bir görüntü çizecektir diye düşünüyorum. Galatasaray da iyi transferler yaptı. İyi bir hocası var. Yine şampiyonluk mücadelesinin bu iki takım arasında gidip geleceğini sanıyorum. Play-offların ise kaldırılması uygun oldu. Şampiyonun lig mücadelesi bittikten sonra hiç ekstra maç yapılmadan belli olması gerekir diye düşünüyorum" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Eğitim İçin Gitti Takımın Hocası Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement