El Clasico'nun Klasikleri - Son Dakika
Spor

El Clasico'nun Klasikleri

El Clasico\'nun Klasikleri

Dünya futbolu, haftasonunda Barcelona ile Real Madrid arasında oynanacak olan El Clasico mücadelesini beklemeye başladı.

24.10.2013 17:45

ÖZGÜR İNCE/ Goal Turkey

La Liga'da namağlup liderliğini sürdüren Barcelona, 3 puan gerisindeki ezeli rakibi Real Madrid'i Nou Camp Stadı'nda ağırlayacak.

GÖZDEN KAÇMAMASI GEREKEN İSTATİSTİKLER

İki takım arasında oynanan son 5 resmi maçta da Barcelona galibiyet yüzü göremezken, Real Madrid bu maçların 3'ünü galip tamamladı. Son 13 El Clasico'nun tamamında karşılıklı gol olurken, son 12 El Clasico'nun 11'i 2.5 gol üstü bitti. Yine son 12 El Clasico'dan sadece 2'sinde ilk yarılar golsüz tamamlandı.

1902 yılında başlayan ezeli rekabette, Real Madrid galibiyet sayılarında 90-86 üstünlük kurarken, attığı toplam 378 gole, Barcelona 361 golle cevap verdi. 48 maç ise berabere tamamlandı.

EL CLASICO'NUN REKORTMENLERİ

Şu ana kadar Real Madrid'e karşı 25 resmi maçta forma giyen ve 18 kez fileleri havalandıran Lionel Messi, yine 18 gollü Alfredo Di Stefano ile birlikte El Clasico tarihinin en skorer ismi konumunda bulunuyor.

Dünya futbolunun en önemli rekabeti olarak görülen El Clasico'da, en çok sahne alan isim ise 43 maçla Real Madridli Manuel Sanchis.

Yine Real Madrid'den Francisco Gento 42 maçla 2. sırada yer alırken, Barcelona ortasahasının beyni Xavi Hernandez ise 37 kez Real Madrid'e rakip oldu.

Real Madrid kulübü tarihindeki yerini alan isimlerden Fernando Hierro ile Raul da 37 El Clasico maçına çıkarken, kaleci Casillas 34 ve Barça kaptanı Carles Puyol 32 El Clasico maçına çıktı.

ONBİNLER GOAL.COM'U twitter'DAN TAKİP EDİYOR. SİZ DE KATILIN!

Kaynak: GoalCom

Son Dakika Spor El Clasico'nun Klasikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement