F.Bahçe'de Kurumsallık Çalışmaları Tamamlandı - Son Dakika
Spor

F.Bahçe'de Kurumsallık Çalışmaları Tamamlandı

F.Bahçe\'de Kurumsallık Çalışmaları Tamamlandı

Fenerbahçe, kurumsallaşma çalışmalarını tamamladı. Başkan Aziz Yıldırım, "Aziz Yıldırım sistemi değil kurumsal sistemi oluşturduk. " dedi.

11.10.2013 09:34  Güncelleme: 11:45

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün Türk Spor Kulüpleri arasında bir ilke imza atarak yeni bir ekiple hayata geçirdiği, spor kulüplerindeki organizasyonel yapılanmaya dair emsal model, Kulüp CEO'su Hasan Hakkı Yılmaz'ın " Fenerbahçe Spor Kulübü'nde Kurumsallık ve Sürdürülebilirlik" isimli sunumu aracılığıyla kamuoyuyla paylaşıldı.

ÇALIŞMALAR DİĞER KULÜPLERLE PAYLAŞILACAK

1 milyon doların üzerinde yatırım ve 10 aylık bir çalışma sonunda "uzun vadeli, tutarlı ve sürdürülebilir başarı" hedefini destekleyecek yapıyı oluşturan Fenerbahçe, bu sistemi Türkiye Futbol Federasyonu ve diğer kulüplerle de paylaşacağını açıkladı.

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Vatan gazetesine yaptığı açıklamada kurumsallaşmaya büyük bir önem verdiklerini söyledi.

HERKES HESAP VERİR

Yıldırım, "Kurumsallaşma kişilere bağlı bir kavram değil. Aksine kişiler değişse de sistem işlemeye devam eder. Biz de şeffaf ve denetlenebilir bir yapı oluşturduk. Benim başkan olmam veya olmamam bu yapıyı değiştirmeyecek. Her gelen yönetim bu sistemi uygulamaya devam edecek. Çünkü Aziz Yıldırım sistemini değil kurumsallaşma ve sürdürülebilirliğe odaklı sistemi oluşturduk" dedi. Fenerbahçe'de herkesin denetleneceği ve hata yapanın hesap vereceği bir sistemin oluşturulduğunu kaydeden Yıldırım, bunun diğer kulüplere de örnek olması gerektiğini sözlerine ekledi. Fenerbahçe'nin her zaman resmi kurumlar nezdinde de sorumluluklarını ve görevlerini yerine getirdiğini hatırlatan Yıldırım, birçok kulübün vergi ödemezken kendilerinin geçen yıl 87 milyon lira vergi ödediğine dikkat çekti.

"KULÜPLER EKONOMİK BAŞARIDAN UZAK"

Fenerbahçe Spor Kulübü CEO'su Hasan Hakkı Yılmaz da yaptığı sunumda kurumsallaşmanın bir amaç değil araç olduğunu vurguladı. Türkiye'nin dünya ekonomisinde 17'nci sırada olduğunu, birçok alanda önemli başarılar elde ettiğini ifade eden Yılmaz, "Ne yazık ki sportif kulüpler bunun çok çok gerisinde. Dünyada ve Avrupa'da hak ettiğimiz yere gelmek için kurumsal yapıyı ciddiye almalıyız. Biz kurumsallaşmaya da liderlik yapmak için yaptıklarımızı federasyon ve kulüplerle paylaşmaya hazırız" diye konuştu.

"BU DAHA BAŞLANGIÇ"

Yönetim kurulunun kendilerini güçlü bir destek verdiğini ve onların kendilerine gösterdiği vizyon doğrultusunda çalıştıklarını anlatan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu daha başlangıç. Fenerbahçe tam demokrasiyle yönetilen bir kulüptür. Başkan ve yönetim kurulu ortaya vizyonu koyar, biz de bu hedefe ulaşmak için mekanizmayı çalıştırmaya çalışacağız. Ülke olarak sportif başarılardan hiç memnun değiliz. Artık harekete geçme zamanı. Bu yeni düzene devlet de adapte olmalı. Yönlendirici rol almalı. Gençlik ve Spor Bakanlığı kulüplere farklı branşlarda yön vermeli. "

KOÇ VE YANAL DA KATILDI

Faruk Ilgaz Tesisleri'nde düzenlenen oturuma, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, yöneticiler, Fenerbahçe Sportif A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Vefa Küçük, eski yöneticilerden Ali Koç ile futbol takımı teknik direktörü Ersun Yanal da katıldı.

15 YILDA 10 KAT BÜYÜDÜ

Fenerbahçe Spor Kulübü CEO'su Hasan Hakkı Yılmaz, sunumunda Fenerbahçe'nin 1997'den bu yana gösterdiği gelişimi rakamlarla anlattı. Yılmaz'ın verdiği bilgiye göre 1997 yılında 6 bin 388 olan üyesi sayısı 2012'de 15 bin 138'e, 92 olan çalışan sayısı 915'e, 0 olan şirket sayısı 8'e, 491 olan aktif futbolcu sayısı 2 binin üzerine, 21 milyon dolar olan bütçe ise 221 milyon dolara ulaştı.

HER ŞEY TABLETE GİRDİ

Fenerbahçe'nin kurumsallaşma çalışmaları doğrultusunda yönetim kurulunun her yerden bilgilere anında ulaşabilmesi için özel programlar geliştirildi. Yöneticilerin futbolcuların alacağından günlük para akışına, sponsorluk ödemelerinden bilet satışlarına kadar her bilgiye tabletlerinden ulaşabilecekleri bir sistem oluşturuldu.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor F.Bahçe'de Kurumsallık Çalışmaları Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement