Fatih Karagümrük Başkanı Hurma, TFF Başkanı Büyükekşi'nin seçimini değerlendirdi - Son Dakika
Spor

Fatih Karagümrük Başkanı Hurma, TFF Başkanı Büyükekşi'nin seçimini değerlendirdi

Fatih Karagümrük Başkanı Hurma, TFF Başkanı Büyükekşi\'nin seçimini değerlendirdi

Fatih Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin 4 yıllığına yeniden başkan seçilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Hurma, yabancı oyuncu kuralı hakkında da görüşlerini paylaştı ve kulüplerin yayıncı kuruluşa destek olmasını beklediğini belirtti.

22.06.2023 17:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
- Fatih Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin 4 yıllığına yeniden başkan seçilmesine ilişkin, "Herkes için hayırlı uğurlu olsun. Türk futbolu ekonomik olarak çok zor durumda. Federasyonumuz da burada öncü rol oynamak zorunda. O yönde beklentimiz var. İnşallah bu beklentide buluşuruz" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Olağan Seçimli Genel Kurulu, Ankara'da yapıldı. Mevcut başkan Mehmet Büyükekşi, 4 yıllığına yeniden başkan seçildi. Ankara'daki genel kurula katılan Fatih Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Yabancı oyuncu kuralı hakkında açıklamalarda bulunan Hurma, "Yasaklara ben karşıyım. Futbolun yerlisi yabancısı olmaz, yaşlısı genci de olmaz, iyisi kötüsü olur. Bu bir şov işidir. Taraftar oraya gelip güzel futbol izlemek istiyor ve günün sonunda da tuttuğu takımın kazanmasını istiyor. Ülkemizin kendi çocuklarını yetiştirmek gibi bir ödevi var. Yabancıları yasaklayarak kendi çocuklarımızı yetiştiremeyiz. Onlara yabancılarla yarışabilecek bir eğitimi vermemiz lazım" diye konuştu."PANDEMİ DÖNEMİNDE KULÜPLER YAYINCI KURULUŞA ÇOK CİDDİ BİR ŞEKİLDE DESTEK OLDU, BU SÜREÇTE DE BENZER BİR DESTEĞİ YAYINCI KURULUŞTAN BEKLİYORUZ"Yayın gelirlerinin oldukça düştüğüne dikkat çeken Hurma, "Yayın geliri diye bir şey kalmadı. Bir yayın geliri 2 milyon Euro civarına düştü. Oyuncularım ve teknik kadrom biz hiç para istemiyoruz dese, benim sabit gelirlerim işletme giderlerini dahi karşılamıyor. Bu neden düştü bunu da çok ciddi şekilde tartışmamız lazım. Pandemi döneminde kulüpler yayıncı kuruluşa çok ciddi bir şekilde destek oldu, bu süreçte de benzer bir desteği yayıncı kuruluştan bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Hurma, antrenör ve stadyum konusunun henüz çözülmediğini, stat konusu çözülmediği taktirde bu işi yapamayacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Fatih Karagümrük Başkanı Hurma, TFF Başkanı Büyükekşi'nin seçimini değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement