Feyyaz Uçar: "Yönetimden hakem istatistikçisi talebim olacak" - Son Dakika
Spor

Feyyaz Uçar: "Yönetimden hakem istatistikçisi talebim olacak"

Beşiktaş Futboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Feyyaz Uçar, hakem yönetimlerinden şikayetçi olduklarını dile getirerek, "Yönetimden hakem istatistikçisi talebim olacak" dedi. Transfer çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Uçar, "Transferlerin gecikmesinin sebebi sözleşmelerinden kurtulamadığımız oyuncular" dedi.

24.01.2024 01:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Feyyaz Uçar: "Yönetimden hakem istatistikçisi talebim olacak"

Beşiktaş Futboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Feyyaz Uçar:

"Transferlerin gecikmesinin sebebi sözleşmelerinden kurtulamadığımız oyuncular"

"Ghezzal sözleşmeme sadık kalmak istiyorum dedi"

"Ligde de 3. olmak için elimizden geleni yapacağız"

" Vincent Aboubakar'ın durumuna hocamız karar verecek"

"Taraftarımızdan özür diliyorum"

İSTANBUL - Beşiktaş Futboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Feyyaz Uçar, hakem yönetimlerinden şikayetçi olduklarını dile getirerek, "Yönetimden hakem istatistikçisi talebim olacak" dedi. Transfer çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Uçar, "Transferlerin gecikmesinin sebebi sözleşmelerinden kurtulamadığımız oyuncular" dedi.

Beşiktaş, Süper Lig'in 22. haftasında konuk ettiği Adana Demirspor ile 0-0 berabere kaldı. Karşılaşmanın ardından siyah-beyazlı kulübün Futboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Feyyaz Uçar, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Hakemler konusunda yakınan Uçar, "Söyleyecek şeylerimiz var. Her maçtan sonra Süper Lig'deki çoğu takım gibi sizlere bir şeyin şikayetini yapmıyoruz. Bizim kültürümüzde, Beşiktaş'ta bu var. Sabırlıyızdır. Sabrımızın da taştığı oluyor. Bugün o anlardan biri. Benim futbolcuyken oynadığım takım (Beşiktaş) hakemden gol yedi. Arka direğe depar atan bir hakem bizim ceza sahamızda bize gol attı. Olabilir dedik. Talihsizliktir dedik. Şerefli ikinciliklerimiz var. Diğer takımlarda olmayan. Ama Merkez Hakem Kurulu'nda hiçbir şey değişmiyor. Biz artık yeter diyoruz. Geçen hafta Rebic'in ayağına basılması var. Kırmızı kart olması lazım. Hadi dedik skor kötü hakemin bahanesine sığınmayalım. Bugün penaltı pozisyonu var. Nedense Atilla Karaoğlan VAR'dan ikna olmuyor penaltı olduğuna. İki hafta önce penaltı var. Orada da ikna olmuyor ama VAR'dan ikna ediyorlar. Bu haftaki yönetim kurulunda Beşiktaş yönetiminden bir talebim olacak. Hakem istatistikçisi talebim olacak. Bu arkadaş eski bir arkadaş olacak büyük ihtimalle. En azından bugüne kadar bize karşı oldukları durumlardan bilgisi olabilir. Bu hakem arkadaş hangi maçı yönetmiş, kime sarı kart gösterilmiş, VAR ne kadar çağırmış, çağırmamış bütün konularda istatistik hazırlayacak. Biz de sizinle paylaşacağız. Son çaremizdi bu. Bunu yaptığımız için MHK adına üzgünüz. Hakem istatistikçisi yeni bir tabir. Bunu Türkiye'de sizin haberiniz olmadan yapan birçok kulüp var. Biz şeffaf olacağız.

Oyunla ilgili birçok pozisyonumuz var. Son vuruşlarda beceriksizdik. Oyuncular ellerinde geleni yaptılar. Rakibin 10 kişi kalması ve golün gelmemesi üzücü bir durum. Yola devam edeceğiz" diye konuştu.

"Kulüpte düz koşuyla garanti parasını alan birçok oyuncu var"

Transfer çalışmalarının gecikmesi hakkında da konuşan Feyyaz Uçar, "Transferle ilgili iki oyuncuyla sıcak temas yapıldı. Bizim tespit ettiğimiz iki ve üç mevkii var: stoper, ön libero ve forvet arkası. Öncelikli olarak stoper ve ön libero araştırdık. Ülkemizde şu anki durumunda yerli olarak bir Anadolu takımında veya diğer rakiplerimizde Beşiktaş'ta oynayacak stoper ve ön libero bulamadık. Yabancı transferine yöneldik. 14 yabancımız vardı. Sonra 13'e düştü. Sonra 12'ye indirdik. Bu arkadaşların çok güzel sözleşmeleri var. Kolay kolay sözleşmelerini terk etmek istemiyorlar. Bu kadar kolay para kazanacakları başka bir kulüp yoktur. Takımımızda düz koşuyla garanti parasını alan birçok oyuncu gördük. Zamana ihtiyacımız var. Transferlerin gecikmesinin sebebi sözleşmelerinden kurtulamadığımız oyunculardır. Allah'a şükür şu anda kurtulduk. İki sözleşmeden daha kurtulduk. Birini Svensson ile yabancı transferini yaptık. İki yabancı transferimiz daha olacak. Önümüzdeki sezon bizi şampiyonluğa götürecek oyuncularla sıcak temas sağlandı. Yarın veya diğer gün yüz yüze görüşülecek. Küçük ayrıntılar var. Büyük yol katedildi" şeklinde konuştu.

Sakatlanarak sezonu büyükihtimalle kapatan Amir Hadziahmetovic ve Alex Chamberlain hakkında da konuşan Uçar, "İkisinden de sözleşmelerini dondurmalarını talep ettik. Zor durumdayız. Alex'ten olumlu yanıt gelmedi. Amir ile görüşmeler var. İnşallah bize anlayış gösterecektir" ifadelerini kullandı.

Vincent Aboubakar'ın kulüpteki geleceğine Fernando Santos'un karar vereceğini söyleyen Feyyaz Uçar, "Takımın teknik patronu hocamızdır. Aboubakar'ın oynamasını istiyorsa onu tasarrufudur. Saygı duyarız. Bu şekilde çözülecek bu sorun da. Cenk ve Salih konusunda karşılıklı teklifler yapıldı. Hızlı ilerleyemiyoruz. Talepler yüksek. Hocanın isteği doğrultusunda eğer önümüzdeki sezonun kadrosunda görmek istiyorsa sözleşmeleri yenilenecek" açıklamalarında bulundu.

"Transfer çalışmalarımız devam ediyor"

Siyah-beyazlı ekibin transfer çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini kaydeden Feyyaz Uçar, "En yakın zamanda iki transfer yapılacak. 1-7 Şubat arasında Avrupa'da transfer bitince boşta kalan oyuncular olacak. O zaman diliminde 10 numara transferi arayışımız olacak. Afrika Uluslar Kupası'nda olup da bize faydalı olanlar döndüğü zaman Beşiktaş kadro kalitesini yükselteceğiz. İsim konusunda daha önce de söylemekten kaçındık. Eski evladımızla alakalı açıklama yapmıştık. Matic adayların arasında ancak alternatifler mevcut. Görüşmeler alternatifli şekilde devam ediyor. Mutlaka kararı verilecek. Bu hafta içinde olmasa da önümüzdeki hafta takıma katılacaklar. Sözleşmelerinden kurtulmak zorunda olduğumuz futbolculardan dolayı transferler gecikti. Ne yazık ki yollamadan yenisini alamıyoruz. Ghezzal sözleşmeme sadık kalmak istiyorum dedi. Söyleyecek bir şeyimiz kalmadı. Başkanımızın dediği kulüplerle PSG ve Chelsea, Avrupa'da diğer kulüplerle yakın ilişkiler var. Onların pilot takımı değiliz. Bize oyuncu yetiştirmiyorlar. Onlar kadar büyük bir takımız. İstediğimiz oyuncuları vermiyorlarsa arayışlara gireceğiz. Gelen oyuncular iyi takımlardan, iyi oyuncular olacak" diye konuştu.

"Taraftarımızdan özür diliyorum"

Siyah-beyazlı taraftarlardan özür dileyen Uçar, "Taraftarlarımızdan özür diliyorum. Anlayışlı olurlar, olmazlar tercihleridir. Geçen haftaki skor için, bugünkü skor için. Elimizden geleni yapıyoruz. Transferin neden geciktiğini de açıkladım. Gelecek sezon şampiyonluğa oynayan bir Beşiktaş izleyecek taraftarlarımız. Çünkü hak ediyorlar. Uzun yıllardır imkansızlıklara rağmen Beşiktaş aşklarından vazgeçmediler. Onlara teşekkür ediyorum. Sabır söz konusuydu. Elimizde olmayan sebeplerden dolayı. İnşallah güzel günler yaşayacağız. Bugünleri tekrar yaşadık. İnşallah tekrarı beraber göreceğiz" açıklamalarında bulundu.

Türkiye Kupası Son 16 Turu'nda Antalyaspor ile karşılaşacaklarının hatırlatılması üzerine Feyyaz Uçar, "Türkiye Kupası'nda da Antalyaspor ile karşılaşacağız. Güzel bir maç olacak. Evladımız Sergen Yalçın'ın takımı ile orada oynayacağız. Keyifli bir maç olacak. Onların da hedefi var. Sadece kupa hedef değil. Üçüncülük iddiamız devam ediyor. Ligde de 3. olmak için elimizden geleni yapacağız" diyerek sözlerini tamamladı.

Feyyaz Uçar: "Yönetimden hakem istatistikçisi talebim olacak"
Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Feyyaz Uçar: 'Yönetimden hakem istatistikçisi talebim olacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement