Fıde 2013 Dünya Satranç Şampiyonası - Son Dakika
Spor

Fıde 2013 Dünya Satranç Şampiyonası

Fıde 2013 Dünya Satranç Şampiyonası

Anand ile Carlsen arasındaki maçta 4. oyun berabere bitti

13.11.2013 18:14

Hintli Dünya Satranç Şampiyonu Viswanathan Anand ile Norveçli Büyük Usta Magnus Carlsen arasında yapılan FIDE 2013 Dünya Satranç Şampiyonası'nın 4. oyunu berabere bitti.

Hindistan'ın Chennai kentinde, yeni dünya şampiyonunu belirleyecek maçın 4. oyununda beyazlarla oynayan Anand, uzun bir süre bir piyon eksik götürdüğü karşılaşmayı yaklaşık 6 saat süren zorlu bir mücadelenin ardından 64. hamlede berabere yapmayı başardı. Dördüncü oyunun da berabere bitmesi sonucu iki oyuncunun da maçta ikişer puanı bulunuyor.

İspanyol Açılışı'nda, erken vezir değişmeleri sonucu, iki tarafın da hemen hemen tüm taşlarının oyunda olduğu, "vezirsiz bir oyun ortasına" götüren Berlin Savunması'nı  tercih eden Carlsen, 18. hamlede bir piyon öne geçti. Bilgisayar satranç programlarının, siyahlarla oynayan Carlsen'i kazanca daha yakın gördüğü mücadelede, materyal eksiğini, aktif taşlarıyla dengelemeyi başaran Anand, zor da olsa oyunu beraberliğe taşıdı. Carlsen'in açılışta beyaz karelerde işleyen filinin 6 kez oynadıktan sonra tekrar başlagıç karesi olan c8'e geri dönmesi ve siyahın iki kalesinin de 27. hamleye kadar başlangıç karelerinden ayrılmamış olması, oyundaki diğer bir ilgi çekici noktayı oluşturdu.

Oyuncuların dinlenmesi için yarın bir gün ara verilecek olan maçta 5. tur 15 Kasım Cuma günü Türkiye saatiyle 11.30'da başlayacak. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Fıde 2013 Dünya Satranç Şampiyonası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement