Fırat Arslan'ın Boks Yaşantısı Nasıl Devam Edecek - Son Dakika
Spor

Fırat Arslan'ın Boks Yaşantısı Nasıl Devam Edecek

Fırat Arslan\'ın Boks Yaşantısı Nasıl Devam Edecek

STUTTGART (İHA) – Tecrübeli boksör Fırat Arslan, boksu bırakması için ortada bir neden olmadığını söyledi.

12.02.2014 19:18

STUTTGART (İHA) – Tecrübeli boksör Fırat Arslan, boksu bırakması için ortada bir neden olmadığını söyledi.

Son maçında Glücks Treffer ile karşılaşan ve nakavt olarak ringden ayrılan Arslan, 6 rauntluk bir karşılaşma yaptıklarını hatırlatarak, "İzleyenler performansımın gayet iyi olduğunu gördüler. Rakibimi 2 kez zor duruma soktum. Müsabakadaki performansım boks otoriteleri tarafından çok iyi gösterildi. Bir açık verdim ve rakibim bunu çok iyi değerlendirdi. Vurduğu bir yumruk ile dengemi sarstı ve ardından toparlanmakta güçlük çektim. O gün kısmet ondan yanaymış ve hakkıyla maçı aldı. Şayet o yumruğu raundun sonlarına doğru almış olsaydım raunt arasında toparlanarak tekrar maça ortak olabilirdim" dedi.

"NAKAVT EDEN TARAF BEN DE OLABİLİRDİM"

Arslan, boksta ringe çıkan iki sporcudan birinin yenilgiyle ayrılması gerektiğini vurgulayarak, "Rakibimin vurmuş olduğu o yumruğu, ben de ona vurmuş olabilirdim. Nakavt eden taraf ben de olabilirdim. Bunun için bir eksiğim yoktu. Maçı ezilerek kaybetmiş olsaydım, 'Tamam buraya kadar. Ben bırakıyorum' derdim. Yakında menajerim ile bir görüşmem olacak. O görüşmeden çıkacak olan sonuca göre yol haritamızı çizeceğiz. Benim hedefim yeniden büyük maçlar yaparak, ülkeme altın kemerler kazandırmaktır. Yeni sürprizler olabilir. Zamanı gelince açıklayacağız. İnşallah sevenlerime yakında güzel haberler vereceğim" şeklinde konuştu.

VEDAT ALYAZ: "MAÇA DÜNYA BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ"

Arslan'ın Basın Danışmanı Vedat Alyaz ise, Glücks Treffer ile Fırat Arslan arasındaki mücadeleye dünyanın büyük ilgi gösterdiğini belirterek, "Maça 11 bin izleyici geldi ve 60 ülke naklen yayınladı. Müsabaka, Almanya'nın en çok izlenen Wetten Das programını geride bırakarak, en çok izlenen program olarak tarihe geçti. Türkiye'de Twittir'da en çok ilgiyle takip edilen konulardan biri oldu. Gece yarısını geçmiş olmasına rağmen maç, Türkiye'de en çok izlenenler arasında ikinci sırayı aldı. Sporcumuz boksun yanı sıra, örnek ve dürüst kişiliğiyle dünyada sevilen örnek bir boksördür. Karşılaşmaya gelen 11 bin Alman izleyici Türkçe tezahürat yaparak Fırat'ı desteklediler. Maç sırasında rakibini birkaç kaç kez köşeye sıkıştırdı. Rakip gerek kafa atarak, gerekse bel altı vuruşlar yaparak faul ile kendini kurtarmaya çalıştı. Sonunda Glücks Treffer, bir şans yumruğu ile boksörümüzü yakaladı. O saate kadar Fırat maçı önde götürmekteydi" diye konuştu. - STUTTGART

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Fırat Arslan'ın Boks Yaşantısı Nasıl Devam Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement