Murat Özyer: Avrupa Ligi Yönetimine Savunmamızı Verdik - Son Dakika
Spor

Murat Özyer: Avrupa Ligi Yönetimine Savunmamızı Verdik

Murat Özyer: Avrupa Ligi Yönetimine Savunmamızı Verdik

G.Saray Şube Koordinatörü Özyer, Bonsu-Bekic-Printezis kavgasıyla ilgili savunmalarını verdiklerini belirtti, "Karar hafta başında açıklanacak." dedi.

29.11.2013 15:39  Güncelleme: 15:44

Galatasaray Kulübü Basketbol Şube Koordinatörü Murat Özyer, Galatasaray Liv Hospital'ın THY Avrupa Ligi'nde dün deplasmanda Olympiakos'la oynadığı maçta yaşanan kavgayla ilgili olarak, gerekli savunmayı yaptıklarını söyledi.

GERÇEK ORTAYA KONDU

Murat Özyer, yaptığı açıklamada, Olympiakos'ta Mirza Bekic ve Georgios Printezis'in, Galatasaray Liv Hospital'da ise Pops Mensah-Bonsu'nun diskalifiye edilmesiyle sonuçlanan olayın hakem raporlarının, yaşanan durumu gerçekçi olarak ortaya koyduğunu dile getirdi.

Yaşanan kavgaya, Begic'in Mensah-Bonsu'ya dirsek atmasıyla başladığını savunan Özyer, şunları söyledi:

KARAR HAFTA BAŞINDA AÇIKLANACAK

"Ortada hiçbir şey yokken, Begic'in dirseğiyle Mensah-Bonsu'nun kafasına bilerek vurmasıyla olay başladı. Üç oyuncu bu kavganın içinde kalırken, diğer oyuncuların sakin kalması olayın daha da büyümesini önledi. Dün gece geç saatlere kadar THY Avrupa Ligi yetkilileriyle telefon görüşmeleri yaptık. Bugün de maçla ilgili bize gönderilen hakem raporuna dayanarak, savunmamızı verdik. Hakem raporlarında da açıkça olayın nasıl başladığı belirtilmiş. Bunun dışında, oyuncularımızın, maçın sonunda tünele giren bir seyirci tarafından yapılan fiziksel saldırıya da karşılık vermeden sakin bir şekilde soyunma odasına gittikleri, bu süreçte çok sakin ve doğru davrandıkları hakem raporunda belirtilmiş. Bundan sonraki gelişmeleri hafta başında THY Avrupa Ligi yönetimi açıklayacak."

SONUÇLAR BİZİ DAHA ÇOK ETKİLEYECEK

Yaşanılan kavganın, birçok oyuncularının sakat olduğu dönemde kendilerini etkileyeceğini anlatan Özyer, "Olympiakos'un belki iki oyuncusu diskalifiye oldu ama bize baktığınız zaman, gerek sakat oyuncularımızın çokluğu, gerek uzun rotasyonumuzun dar olması ve gerekse de THY Avrupa Ligi'nde oynayacağımız son üç maçın kaderimizi belirleyecek olması, bu kavganın sonuçlarının bizi daha çok etkileyeceğini gösteriyor" ifadelerini kullandı.

EN BÜYÜK SIKINTIMIZ EKSİKLER

Galatasaray Liv Hospital takımının zorlu bir süreçten geçtiğine işaret eden sarı-kırmızılı idareci, "Bir aydır farklı bir süreç yaşıyoruz. Her maçta farklı bir olayla karşılaşıyoruz. Yaşanılan sakatlıklar ve geri dönüşlerdeki ritim bozuklukları, bu dönemde hem oynadığımız basketbolu hem de aldığımız sonuçları etkiliyor" diye konuştu.

Ersin Dağlı ile Jamont Gordon'un da sakatlıklarıyla birlikte, maç başına toplam 40 sayı ve 16 ribaunt üreten bir ekibi kullanamaz duruma geldiklerini vurgulayan Özyer, "Bu rakamlar,  diğer oyuncularımızın kapatması gereken açığı kesin ve net bir şekilde rakamsal olarak ortaya koyuyor. Şu anki en büyük sıkıntımızın da bu olduğunu biliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

İKİNCİLİK ŞANSIMIZ DEVAM EDİYOR

Özyer, 72-54 kaybettikleri Olympiakos maçıyla ilgili de, "Rakibin savunmasını delmekte ve dengesini bozmakta çok zorlandık. Bu da bizim düşük yüzdeyle hücum etmemize neden oldu. Üçüncü çeyrekte oyunun kontrolünü kaptırınca, bir daha Olympiakos'u yakalama imkanımız olmadı. Bu sonuca rağmen gruptaki ikincilik şansımız devam ediyor. Kalan 3 maç, bundan sonraki yol haritamızı belirleyecek" şeklinde görüş belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Murat Özyer: Avrupa Ligi Yönetimine Savunmamızı Verdik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement