Galatasaray Odeabank Doludizgin - Son Dakika
Spor

Galatasaray Odeabank Doludizgin

Galatasaray Odeabank Doludizgin

Sarı kırmızılı kadın basketbol takımı, bu sezon Avrupa ve Türkiye liginde çıktığı 10 maçı da kazandı   On maç sonunda rakip potalara 705 sayı gönderen Galatasaray Odeabank, 70,5 sayı ortalam...

22.11.2013 12:29

EMRAH OKTAY - Galatasaray Odeabank, 2013-2014 sezonunda Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi ve FIBA Avrupa Ligi'nde üstü üste yaptığı 10 karşılaşmayı da kazandı.

Sezona antrenör Ekrem Memnun yönetiminde yeniden yapılanmayla başlayan sarı-kırmızılı ekip, hedef küçültüldüğü yönündeki yorumların aksine gösterdiği performansla alkış alıyor.

Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı rakibi Fenerbahçe'ye kaptırarak sezona başlayan Galatasaray Odeabank, o karşılaşmadan sonra çıktığı 10 resmi maçı da kazandı.

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde Kayseri KASKİ ile namağlup iki ekipten biri olan "Cim Bom", ligde avarajla lider durumda bulunuyor. FIBA Avrupa Ligi C Grubu'nda ise 3 maça çıkan sarı-kırmızılı takım, yoluna kayıpsız devam ediyor.

Her iki ligdeki 10 maç sonunda rakip potalara 705 sayı gönderen Galatasaray Odeabank, 70,5 sayı ortalaması yakalarken, potasında 533 sayı gördü. Sarı-kırmızılı takımda en skorer oyuncu, maç başına 15,5 sayı ortalamasıyla oynayan Shavonte Zellous oldu. Bu oyuncuyu 14,7 sayı ortalamayla Alba Torrens, 12,5 sayı, 6,2 ribaunt ortalamasıyla Nevriye Yılmaz ve 9,3 sayı, 6,2 ribauntluk ortalama performansla Kelsey Bone takip etti. Kaptan Işıl Alben ise maç başına 5,3 sayı 5,5 ribaunt, 5,7 asist ile takımı yönlendiren basketbolcu oldu.

Maçlar ve sonuçları

Galatasaray Odeabank'ın Türkiye ve Avrupa liginde yaptığı maçlar ve skorları şöyle:

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi:

Galatasaray Odeabank-Adana BOTAŞ:  66-53

Konak Belediyesi-Galatasaray Odeabank:  39-62

Galatasaray Odeabank- Mersin Büyükşehir Belediyesi:  65-45

Homend Antakya Belediyesi-Galatasaray Odeabank:  61-68

Galatasaray Odeabank-TED Ankara Kolejliler:  78-56

İstanbul Üniversitesi BGD-Galatasaray Odeabank:  58-61

Canik Belediyesi-Galatasaray Odeabank:  48-69

FIBA Avrupa Ligi:

Galatasaray Odeabank-Perfumerias Avenida:  81-56

Novi Zagreb-Galatasaray Odeabank:  67-92

Galatasaray Odeabank-Sparta&K Moskova Region Vidnoje:  63-50

Erdem: "Takımımız her geçen gün daha iyi basketbol oynuyor"

Galatasaray Odeabank Genel Menajeri Müge Erdem, her geçen daha iyi basketbol oynadıklarını söyledi.

Erdem, sarı-kırmızılı takımın performansı hakkında AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, sezona çok iyi başlangıç yaptıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Takımımız, her geçen gün ivme kazanarak, daha iyi basketbol oynuyor. Takımda şu anda Sancho Lyttle dışında eksik oyuncumuz bulunmuyor. Onun da sakatlığı en kısa sürede atlatması için sağlık ekibimiz çalışıyor. Teknik ekibimiz, takımla ilgili her maç sonunda takımla toplantı yaparak eksiklerini, o maçtaki hatalarımızı düzeltmek için gerekli çalışmaları yapıyor."

Avrupa ve Türkiye liginde çok önemli maçlara çıkacaklarını anlatan Erdem, şöyle konuştu:

"Avrupa Ligi, çok sert bir lig, grubumuz da çok zor. Şu anda hiç kaybetmeden 3 maçı geçtik. Önümüzdeki hafta çok önemli bir deplasmana gidiyoruz. İnşallah oradan da kayıpsız dönersek, 4'te 4 yaparak yolumuza devam edeceğiz. Türkiye ligi içinse, lige iyi bir başlangıç yaptık ve o şekilde devam ettirdik. İnşallah yarın oynayacağımız Ceyhan Belediyesi maçını da kaybetmeden firesiz yolumuza devam etmek istiyoruz."

Sarı-kırmızılılar seriyi sürdürmenin peşinde

Basketbolda 2013-2014 sezonunda arka arkaya yaptığı 7 Türkiye Ligi ile 3 Avrupa Ligi maçını kazanan Galatasaray Odeabank, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nin 8. haftasında yarın konuk edeceği Ceyhan Belediyesini de yenerek, galibiyet serisini sürdürmek istiyor.

Ligin diğer namağlup ekibi Kayseri KASKİ'nin önünde averajla lider durumda bulunan sarı-kırmızılı takım, haftaya 4 galibiyetle, 7. sırada giren Ceyhan Belediyesi'ni ağırlayacak.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanacak mücadele saat 15.00'te başlayacak. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Galatasaray Odeabank Doludizgin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement