Galatasaray, Ligdeki 9. Galibiyetini Sivassporda Aldı - Son Dakika
Spor

Galatasaray, Ligdeki 9. Galibiyetini Sivassporda Aldı

Galatasaray, Ligdeki 9. Galibiyetini Sivassporda Aldı

Galatasaray, son 10 yılda Kadıköy'de kaybettiği derbilerden sonra ligde oynadığı maçlardaki 9. galibiyetini Sivasspor'u 2-1 mağlup ederek aldı.

23.11.2013 23:01  Güncelleme: 23:09

Milli maçlar için verilen ara öncesinde Kadıköy'de Fenerbahçe'ye kaybeden Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Sivasspor'u ağırladı. İki takımın da 10 kişi tamamladığı karşılaşmada sarı kırmızılılar Burak Yılmaz ve Selçuk İnan'ın golleriyle sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Mancini: "Galibiyeti hak ettik"

Maça hızlı başlayan ev sahibi Galatasaray oldu. Selçuk İnan'ın ara pasında topla buluşan Burak Yılmaz, 13. dakikada kaydettiği golle takımını 1-0 öne geçirdi. Bu gol, Burak Yılmaz'ın Süper Lig'de kaydettiği 100. gol olarak kayıtlara geçti. Öne geçtikten sonra oyunu kontrol etmek isteyen sarı kırmızılılar, bunda başarılı olamadı ve Sivasspor topla daha çok oynayan taraf oldu. 21. dakikada Galatasaraylı Dany, Sivassporlu Eren'e yaptığı müdahele ile ikinci sarı kart ve ardından kırmızı kart gördü ve Galatasaray sahada 10 kişi kaldı. Eksik kalan rakibi karşısında daha baskılı oynamaya başlayan Sivasspor, bu baskısının karşılığını 31. dakikada aldı. Sağ kanattan gelişen atakta Burhan'ın yerden ortasını çok iyi değerlendiren Djebbour, oyuna 1-1 eşitliği getirdi. Golden daha Sivasspor baskısını sürdürürken Galatasaray topa sahip olmakta bir hayli zorlandı. 39. dakikada gelişen kontraatakta Burak Yılmaz'ı düşüren Sivassporlu Ümit Kurt, ikinci sarı kart ve ardından kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı ve iki takım da mücadeleye 10'ar kişiyle devam etti. Kırmızı kartın ardından Galatasaray oyuna dengeyi getirdi ve 36. dakikada penaltı kazandı. Cicinho'nun ceza sahası içinde elle oynamasıyla kazanılan penaltıyı gole çeviren Selçuk İnan, Galatasaray'ı bir kez daha öne geçirdi ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

Fırat Topal: 2 ileri 1 geri

İkinci yarıya Galatasaray daha baskılı başladı. Rakibinin oyunu kendi sahasında kabul etmesiyle üst üste pozisyonlar bulan ev sahibi ekip bu pozisyonlardan yararlanamadı. İkinci yarıda oyuna giren Didier Drogba, 90. dakikada Manuel da Costa tarafından ceza sahası içinde düşürüldü ve hakem Halis Özkahya bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. da Costa, bu pozisyonun ardından kırmızı kart görerek takımını 9 kişi bıraktı. Topun başına geçen Didier Drogba, penaltı vuruşunda topu üstten auta attı ve farkı 2'ye çıkarma şansını tepmiş oldu. Bu pozisyondan 1 dakika sonra hakem Halis Özkahya, Drogba'ya faul yapan Cicinho'ya ikinci sarı kart ve ardından kırmızı kart göstererek konuk ekibin 8 kişi kalmasına neden oldu. Son dakikalarda iki takım da pozisyon bulamadı ve Galatasaray, Sivasspor'u 2-1 mağlup ederek derbi yenilgisini unutturdu.

Galatasaray, bu galibiyetle puanını 22'e yükseltti ve maç fazlasıyla 4. sıraya yerleşerek Sivasspor'la puanlarını eşitledi. Sivasspor ise 22 puanda kalarak zirve yarışında yara aldı.

Burak Yılmaz dalya dedi

Maçtan notlar

Spor Toto Süper Lig'de Sivasspor'u konuk eden Galatasaray'da teknik direktör Roberto Mancini, son oynadıkları Fenerbahçe derbisine göre ilk 11'de 4 değişiklikle takımını sahaya sürdü.

Milli maçlar nedeniyle lige verilen aradan önce Fenerbahçe ile oynanan derbide ilk 11'de başlayan futbolculardan Didier Drogba ve Ceyhun Gülselam, Sivasspor karşısında yedekler arasında yer alırken, sakatlığı olan Semih Kaya ile Bruma ise kadroda bulunmadı.

Teknik direktör Mancini, bu oyuncuların yerine Sivasspor önünde sakatlığı geçen Gökhan Zan, Aydın Yılmaz, Albert Riera ve Umut Bulut'u ilk 11'de görevlendirdi. Sarı-kırmızılı ekipte Bruma ve Nordin Amrabat, yabancı sınırlaması nedeniyle 18 kişilik kadroya alınmadı.

Drogba bu sezon ilk kez yedek

Galatasaray'da golcü futbolcu Didier Drogba, bu sezon ilk kez bir resmi maça yedek soyundu. Roberto Mancini, sarı-kırmızılı ekibin bu sezon ligde, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ve TFF Süper Kupa'da oynadığı 16 maçın tamamında da ilk 11'de başlayan ve takımın en istikrarlı oyuncularının başında gelen Drogba'yı, Sivasspor karşılaşmasında yedekler arasında tuttu. Sivas temsilcisi karşısında Drogba'nın yerine hücumda Umut Bulut görev yaptı.

Riera ligdeki ilk maçına çıktı

Oğuz Tongsir: Ucuz kartlar

Galatasaray'dan ayrılan Fatih Terim ve yeni teknik direktör Roberto Mancini'nin bu kulvarda daha önce tercih etmediği Riera, Sivasspor maçına ilk 11'de başlayarak, ligdeki ilk karşılaşmasına çıktı.Sarı-kırmızılı takımda İspanyol oyuncu Albert Riera, Sivasspor karşılaşmasıyla bu sezon ilk kez bir lig maçında görev yaptı. İspanyol oyuncu, bu sezon takımının UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı 3 maçta forma giymişti.

Muslera, Sneijder ve Semih Kaya kadroda yok

Galatasaray'da sakatlıkları bulunan kaleci Muslera ve Semih Kaya ile Sneijder, Sivasspor maçının kadrosunda yer almadı. Son antrenmanda takımla çalışan Sneijder, UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki zorlu Real Madrid maçı öncesi riske edilmedi. Tedavisine devam edilen Muslera'nın yerine ise son iki resmi karşılaşmada olduğu gibi kaleyi Eray İşcan korudu.

Aydın Yılmaz ilk kez 11'de

Galatasaray'da Aydın Yılmaz, bu sezon ilk kez bir lig maçına ilk 11'de başladı. Sarı-kırmızılı futbolcu, daha önce ligde 3 maçta sonradan oyuna dahil olmuştu.

Gökhan Zan 4 maç aradan sonra forma giydi

Galatasaray'da sakatlığı geçen Gökhan Zan, 4 maç aradan sonra formasına kavuştu. Ligin 7. haftasındaki Akhisar Belediyespor maçından sonra geçirdiği sakatlık nedeniyle Kardemir Karabükspor, Kayserispor, Torku Konyaspor ve Fenerbahçe karşılaşmalarında görev yapamayan tecrübeli futbolcu, 4 maç aradan sonra Sivasspor karşısında sahalara döndü. Sarı-kırmızılı takımda sakatlığı geçen futbolculardan Hakan Balta da yedekler arasında yer aldı.

Tuğrul Demir'e plaket

Galatasaray'ın iç saha maçlarında düzenlenen "Galatasaray efsanelerini anıyor, Türk Telekom dünyaya duyuruyor" organizasyonunun Sivasspor maçındaki konuğu Tuğrul Demir oldu. Galatasaraylı eski basketbolcu Demir'e, maç öncesi düzenlenen törende Galatasaray Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar tarafından plaket verildi.

Jaap Uilenberg tribünde

MHK Hakem Gelişim Programları çerçevesinde bu hafta UEFA Hakem Komitesi Üyesi ve MHK Danışmanı Jaap Uilenberg, Üst Klasman Hakem Semineri'nde egitimci olarak görev aldı. Uilenberg, Hakem İşleri Müdürü Burçin Keskin ile beraber, Galatasaray-Sivasspor maçında FIFA kokartlı hakem Halis Özkahya ve ekibini gözlemleyip, maç sonu toplantısı yapacağı bildirildi. Maçta 3'ü Sivasspor'a 1'i Galatasaray'a olmak üzere 4 kırmızı kart çıkaran, Galatasaray lehine 2 penaltı kararı veren ve Sivasspor'un 31. dakikada 10 kişi kaldığı pozisyonda Burak Yılmaz'a teması olmadığı halde Ümit Kurt'a ikinci sarı karttan kırmızı kart gösteren Halis Özkahya ile ilgili olarak Hollandalı UEFA Hakem Komitesi Üyesi'nin Özkahya ile ilgili olarak vereceği karar merak konusu.

Galatasaray - Sivasspor karşılaşmasının detayları için tıklayın

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Galatasaray, Ligdeki 9. Galibiyetini Sivassporda Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement