Helal Size! - Son Dakika
Spor

Helal Size!

Helal Size!

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'ndaki 3. Maçında Türkiye, 76-65’lik Skorla Yunanistan'ı da Devirerek, Üçte 3 Yaptı.

01.09.2010 00:48  Güncelleme: 06:51

Salon: Ankara Spor Salonu

Hakemler: Carl Jungebrand (FIN) A. Pablo Estevez (ARG)Christinao Maranho (BRA)

Türkiye: Cenk Akyol, Sinan Güler , Barış Ermiş, Ömer Onan 6, Ersan İlyasova 26, Semih Erden 10, Kerem Tunçeri 7, Oğuz Savaş 2, Kerem Gönlüm , Ender Aslan 5, Ömer Aşık 12, Türkoğlu Haberleri'>Hidayet Türkoğlu 8

Yunanistan: Lan Voigioukas , Loannis Bourousis 15, Nikolaos Zisis 3, Vasileios Spanoulis 5, Nick Calathes 6, Antonios Fotsis 7, Georgios Printezis, Efstratios Perperoglou 4, Konstantinos Tsartsaris 2 ,Dimitrios Diamantidis 8, Konstantinos Kaimakoglou 6, Sofoklis Schortsanitis 9

1. Periyot: 15-22 (Türkiye)

Devre: 39-41 (Türkiye)

3. Periyot: 51-65 (Türkiye)

5 Faul: Sofoklis Schortsanitis 32.10 (Yunanistan)

Dünya Basketbol Şampiyonası 4. Günü C. Gurubu üçüncü karşılaşmasında Türkiye Yunanistan' mağlut etmeyi başardı ve 3 maçta üçüncü galibiyetini almış oldu.

Ankara Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmaya Türkiye seyircinin desteğiyle çok iyi başladı. Özellikle Ersan İlyasova'nın skorer oyunuyla üstünlüğü ele geçiren 12 Dev Adam ilk çeyreği 22-15 önde tamamladı. İkinci çeyreğin ilk dakikaları karşılıklı basketlerle geçerken, çeyreğin son bölümlerine doğru Yunanistan bulduğu 2 üç sayılık basketle farkı kapattı ve ilk yarı Türkiye'nin 41-39 üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıya hızlı başlayan 12 Dev Adam farkı açmaya başladı. Savunmada ki iyi oyununu hücuma da yansıtan Türkiye üçüncü çeyreği 65-51 üstün bitirdi. Son çeyrektede üstün oyununu sürdüren A Milli Basketbol takımı sahadan 76-65 galip ayrıldı.

Öte yandan maçın en skorer ismi 26 sayıyla Ersan İlyasova olurken, Yunanistan da ise Loannis Bourousis 15 sayıyla takımını en skorer ismi oldu.

"İYİ OYNADIK"

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'ndaki 3. maçında Yunanistan'ı 76-65'lik skorla deviren A Milli Basketbol Takımı'nda Başantrenör Bogdan Tanjevic, iki takımın da iyi basketbol oynadığını söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tanjevic, 'Öncelikle çok güzel bir karşılaşma oldu. İki takım da iyi basketbol oynadı. İki takımı da centilmence mücadele ettikleri için tebrik etmek istiyorum. Bizim şansımız Ersan'ın olmasıydı. Çok iyi oynadı. Bazı noktalarda rakibimiz kalitesini gösterdi. Bu gece şanslıydık. Bugün bizimle olan tüm taraftarlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Örneğin arkadaşlarına asist yapan Ömer Aşık. Burada yanımda oturan Ender de tebrik edilmeli. Bu gecenin bir diğer güzel yanı ise iki ülkenin Dışişleri Bakanları'nın burada olmalarıydı. Bazen basketbol yalnızca basketbol değil, ayrıca iki ülke arasında iyi ilişkilere açılan bir kapıdır" dedi.

Ankara Spor Salonu'nda çok güzel bir atmosfer olduğunu dile getiren Ender Arslan ise, 'Ersan İlyasova'ya sahip olduğumuz için çok şanslıyız. Yunanistan'ı iyi savunma yaparak yenebileceğimizi biliyorduk. Bugün iyi savaştık. Tüm takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Ancak bugün Ersan inanılmazdı. Ona sahip olduğumuz için şanslıyız. Tüm taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Rahatlıkla söyleyebilirim ki bu gece basketbol kariyerimin en iyi gecesiydi. Ayrıca bu gece yanlış hareketlerin olmaması da güzeldi. Bu karşılaşma yalnızca bizim için küçük bir avantaj. Daha ileriye gitmek için bu şekilde oynamaya devam etmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Çok zevkli bir karşılaşma olduğunu dile getiren Kerem Tunçeri, Ankaralı Basketbolseverlerin kendilerini sonuna kadar desteklediğini ve Ersan İlyasova'nın da maçtan düştükleri anlarda takıma kazandırdığı sayılarla galibiyette önemli rol oynadığını söyledi.

Yunanistan'ın kaliteli bir takım olduğunu vurgulayan Kerem Gönlüm, Porto Riko ve Çin'i mağlup ederek gruptan 1. olarak çıkmak istediklerini ve sonra rakiplerini bekleyeceklerini belirtti.

Türkiye'yi kutlayarak sözlerine başlayan Yunanistan Başantrenörü Jonas Kazlauskas ise, "Öncelikle Türkiye'yi kutluyorum. Eminim ki psikolijisi yüksek bir maçtı. Böyle maçlarda asla durmayacak bir mekanizma ve sisteme sahip olmanız gerekir fakat bugün bizim sistemimiz oyuncuların üzerindeki baskıyla pek de iyi çalışmadı" şeklinde konuştu.

Yunanlı oyuncu Antonios Fotsis de, "Öncelikle Türkiye'nin çok iyi bir takım olduğunu söylemeliyim. Ev sahibi avantajlarını da kullanarak gerçekten etkili bir oyun sergilediler. Buna rağmen oyunun bazı bölümlerinde skora ortak olmaya çalıştık fakat sonunu getiremedik. Denedik fakat başaramadık" diye konuştu.

ERCAN ATA- UĞUR AKTEMUR- ANKARA- DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Helal Size! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement