Hentbolda Hedef Dünya Şampiyonası - Son Dakika
Spor

Hentbolda Hedef Dünya Şampiyonası

Hentbolda Hedef Dünya Şampiyonası

A Milli Bayan Hentbol Takımı Başantrenörü Vurgun : "Dünya Şampiyonası'na Katılmak İstiyoruz"

26.11.2010 14:21

A Milli Bayan Hentbol Takımı, 3-5 Aralık tarihleri arasında Portekiz'de yapılacak Dünya Bayanlar Hentbol Şampiyonası grup eleme müsabakaları öncesi hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor.

İstanbul'da 22 Kasım'da kampa giren A Milli Bayan Hentbol Takımı, bugün Polonya'ya giderek, hazırlıklarını bu ülkede sürdürecek. Polonya Milli Takımı ile iki hazırlık maçı yapacak olan Milliler, 30 Kasım Salı günü ise Dünya Şampiyonası grup eleme müsabakaları için Portekiz'e geçecek. Ay-yıldızlı takım, 3-5 Aralık tarihleri arasında grup eleme maçlarını oynayacak.

A Milli Bayan Hentbol Takımı Başantrenörü Hikmet Vurgun, DHA'ya yaptığı özel açıklamada yoğun bir çalışma dönemi içerisinde olduklarını belirterek, şunları söyledi:

"3-5 Aralık tarihleri arasında Portekiz'de Dünya Şampiyonası grup eleme maçlarımız var. Onunla ilgili yoğun bir çalışma dönemi içerisindeyiz. Bu da son kampımız ve ikili çalışmalara gidiyoruz. Pazartesi'den beri İstanbul'da kamptayız, daha sonra Polonya'ya geçeceğiz. Cumartesi ve pazar günü Polonya'da iki dostluk karşılaşması yapacağız. Daha sonra da Polonya'dan Portekiz'e geçeceğiz. Portekiz'de 4'lü gruptayız. Gruptaki rakiplerimiz Finlandiya, Portekiz ve Belarus. 4'lü grupta birinci olacak takım Play-Off oynamak üzere gruptan çıkmış oluyor. Onun takibinde de haziran ayında kuraya göre bir ülkeyle eşleşip Play-Off oynuyoruz. Onu da geçtiğimiz takdirde tarihimizde bir ilki gerçekleştirip, bir dünya şampiyonasına katılmaya hak kazanacağız. Bütün amacımız, çalışmalarımız bu doğrultuda devam edecek. Bizim önceden gelen bir planlamamız var. Bu planlamamız doğrultusunda öncelikle büyük bir şampiyonaya katılmak istiyoruz. Eğer biz bu Dünya Şampiyonası'na katılabilme fırsatını yakalarsak, eminiz ki dünya hentbolunda Türkiye'nin de var olduğunu göstereceğiz. Çünkü Dünya Şampiyonası'nda ilk 7'ye kalmak, bir sonraki 2012 Olimpiyatları için de bir adım oluyor. İlk 7'ye kaldığınız takdirde tekrar bir olimpiyat elemeleri oynama şansı elde ediyorsunuz."

Play-Off'larda hep, dünya klasmanında ilk 6'yı alan ülkelerle eşleşme şanssızlığını yaşadık ifade eden Vurgun, şöyle konuştu:

"Dünya hentbolunda bir numaralı kıta Avrupa. Avrupa kıtası dünya hentbolunda 12 ülkenin 8 ya da 9'unun bulunduğu bir kıta. Aslında dünya hentbolunun kalbi Avrupa'da atıyor. Bu nedenle dünya klasmanında ilk 6'yı alan ülkeler hep Avrupa'da. Biz de genelde hep Play-offlarda onlarla eşleşme şanssızlığını yaşadık. Bundan önce bir Fransa, bir Danimarka, daha sonra bir İspanya şanssızlığını yaşadık. Bunların hepsi ilk 6'da yer alan takımlar. Eğer biz bu gruptan çıkıp, bu altılının dışındaki diğer altılıdan bir grupla eşleşme şansını elde edersek, bayan hentbolundaki iyi jenerasyonumuzla mutlaka bir ilki gerçekleştirebiliriz. Diğer takım sporlarında olan başarıyı bizim de yakalamamız gerekiyor."

Tecrübeli oyuncu Yeliz Yılmaz ise, Dünya Bayanlar Hentbol Şampiyonası grup eleme maçları öncesi gerekli hazırlıkları yaptıklarını vurgulayarak, "Hazırlıklarımız çok iyi gidiyor. Daha önce de bir kampımız olmuştu. O kamptan sonra burada da bir kampa girdik. Uzun bir periyot bizi bekliyor. Ama gerekli hazırlıkları yaptığımızı düşünüyorum. Grup maçlarından birinci olarak çıkmayı hedefliyoruz. Birinci takım haziran ayında Play-Off oynayacak. İlk önce bu grup maçlarından birinci çıkıp, daha sonra kurada çıkacak rakibimizi eleyip, dünya şampiyonasına gitmek istiyoruz" dedi.

Türkiye'de basketbol ve voleybol branşlarının, hentbolu gölgede bırakıp bırakmadığı yönündeki bir soru üzerine Yılmaz, "Voleybolda daha önceden bir çıkış yakalandı, dereceleri de var. Basketbolda zaten çok yeni bir dünya derecesi var. Hentbolda ise henüz böyle bir başarımız yok. Sadece son Akdeniz Oyunları'nda bir ikinciliğimiz var. Gerçi o da pek başarıdan sayılmadı ki, pek fazla kişinin haberi olmadı. Böyle bir başarımız olmadığı için, hentbol doğal olarak insanların bilmediği bir spor branşı. Tabii ki de başarı şart. Medyanın desteğiyle de insanlara hentbolu tanıtmamız gerek diye düşünüyorum" diye konuştu.

Kaleci Sevilay İmamoğlu Öcal da hazırlıkların çok iyi gittiğini belirterek, "Burada bulunan arkadaşlarımızın hepsi Avrupa kupalarında oynadı. Bu müsabakalardan buraya geldik. Antrenmanlarımız çok iyi geçiyor. Elemelerde 4 takım içerisinden bir takım çıkıyor sadece. Birinci olarak çıkarak, Play-Off'larda da önümüze gelen rakibi eleyerek, tarihimizde ilk olarak Dünya Şampiyonası'na katılmak istiyoruz" ifadesini kullandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Hentbolda Hedef Dünya Şampiyonası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement