Karşıyaka Başkanı Cihan Büyükoral: "Mücadelemiz Aralıksız Devam Edecek" - Son Dakika
Spor

Karşıyaka Başkanı Cihan Büyükoral: "Mücadelemiz Aralıksız Devam Edecek"

Karşıyaka Başkanı Cihan Büyükoral: "Mücadelemiz Aralıksız Devam Edecek"

Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Cihan Büyükoral yönetim kuruluyla birlikte basın toplantısı düzenledi.

08.08.2012 15:55

Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Cihan Büyükoral yönetim kuruluyla birlikte basın toplantısı düzenledi. Büyükoral, basın toplantısında taraftar ve divan kuruluyla yaşanan sıkıntılar hakkında açıklamalarda bulundu.

Karşıyaka Spor Kulübü Selçuk Yaşar Tesisleri'nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Büyükoral, "Kulüpte yeni sistem kuruyoruz ve eski çalışanlarımız bu sistemde gönderiliyor. Eski çalışanlarımızda gönderilince 'orada ekip kurdurmam' diye sağda solda konuşuluyor. Kulüp şahısların tekelinde değildir. Tehditlere de kulak asmayız, biz işimize bakıyoruz." dedi.

"YENİ SİSTEMİMİZİN OTURMASI İÇİN ZAMAN GEÇMELİ"

Kulübün geleceği için yeni bir sistem kurulduğunu, bunun da etkisini görmek için belli bir zamanın geçmesi gerektiğini söyleyen Büyükoral, "Anlaşma aşamasına geldiğimiz iki sponsor içimizdeki birileri tarafından caydırıldı. Bu konuda yapılan girişimlere üzüldük. Bizim çalışmalarımız her şeye rağmen devam ediyor. Yeni sistemde çalışmalarımızın başında basketbol şubesi geliyor. Kulüp öyle bir yapılanmaya gelmiş ki; bir kişiyi ve kadrosunu gönderdik. O da çıkıp menajerleri, futbolcuları arayıp takım kurdurtmam gibilerinden konuşmaya cesaret gösterdi. KSK kesinlikle şahısların elinde değildir. Altyapımızda da sıkıntılar vardı. Ailelerin şikayeti üzerine orada değişim gittik. Yine altyapıdan gelen paralar ile ilgili düzensizlikler vardı. Ona da el atınca sıkıntı çıktı. Biz sadece kulübü yönetmiyor aynı zamanda bütçeyi de yönetiyoruz. Bunu tüm Karşıyaka'nın bilmesini istiyorum" dedi.

Kendisinin Divan Kurulu üyesi olduğunu bundan önce de Divan'ın kurulması için büyük gayret gösterdiğini belirten başkan Büyükoral, "Divan, belli dönemlerde denetim ve yardımcı olmak için kurulmuştur. Gelişen zamanda iki kez divan kuruluna yönetim olarak toplantı yaptık. Onları bilgilendirdik. Başkanlık divanına olanları anlattım. Biz böyle davranıyorken divan toplandı. Hiçbir şekilde divan bizim divanda bilgi versin diye görevlendirdiğimiz kulüp yöneticilerini dinlemedi."

"EN AZ 10 BİN KOMBİNE SATILMALI"

Taraftarların kombine alarak Karşıya'ya sahip çıkmaya davet eden Büyükoral, "Bize Karşıyakalılar güvenmeye devam etsinler. Büyük bir sessiz çoğunluk var. Ben bu sessiz çoğunluğu direnişe bekliyorum. Açık tribün kombinesi 100 TL, kapalı tribün kombinesi ise 250 TL ile olacak. Ben 10 bin kombine satışı bekliyorum. Karşıyaka kendisini göstersin ve takımına sahip çıksın. Onların 5 kuruşlarına 5 düğme atacağız. Takımlarına seslerini yükselterek, trübünlerde coşkuyla bize destek olsunlar" dedi.

"MÜCADELEMİZ SONUNA KADAR SÜRECEK"

Diva kurulunun, kulübü kongreye çağrılmasının yasal olmadığını söyleyen Başkan Büyükoral, "Bizim tüzüğümüzde kongre çağrısı var ancak işin bir de hukuki yönü var. Dernekler Kanunu'na göre böyle bir yetki yok. Şu anda kulüp normal şartlardan geçmediği için biz bu durumu kabul etmiyoruz. Nezaketin dışında kulübün geleceğini ilgilendiren bir durum var. Biz mücadelemizi sonuna kadar vereceğiz. Kulübün kongreye gitmemesi için yönetimin çalışamaması, ciddi sıkıntıların olması gerekiyor. Böyle bir şey yok. Herkesin bu konuda bize yardımcı olması gerekiyor. Beni divan kurulu çağıranlara söylüyorum. Başkanın bu toplantıya katılma zorunluluğu yoktur" ifadesinde bulundu.

"HEDEFİMİZ UEFA KRİTERLERİ"

Karşıyaka'da şeffaf bir yönetim oluşması için ellerinden geleni yaptıklarını anlatan Büyükoral, "Biz kaos çıkarmak için gelmedik. Biz de denetlenelim, bizden sonrakiler de denetlensin. Zaten denetimlerimizi iki yıl öncesine giderek başlattık. Bu çalışmalarımızın nedeni de kulübümüzü UEFA'nın 2014 projesine uygun hale getirmektir. Karşıyaka'nın geleceğe aydınlıkla bakması için kulübümüzü kişilere indirgemeyeceğiz" ifadelerini kullandı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Karşıyaka Başkanı Cihan Büyükoral: 'Mücadelemiz Aralıksız Devam Edecek' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement