Karşıyaka'da Basketbol Özerkleşmeli - Son Dakika
Spor

Karşıyaka'da Basketbol Özerkleşmeli

Karşıyaka\'da Basketbol Özerkleşmeli

Karşıyaka Başkanı Cihan Büyükoral, şube başkanlarıyla yaptığı basın toplantısında camiaya, "Tüm branşlarda başarılıyız, bize destek olun" mesajı verdi.

12.02.2013 17:12

Karşıyaka Başkanı Cihan Büyükoral, şube başkanlarıyla yaptığı basın toplantısında camiaya, "Tüm branşlarda başarılıyız, bize destek olun" mesajı verdi.

Basketbol Şubesi Başkanı Mutlu Altuğ ise mayıs ayındaki kongrede basketbol şubesinin özerkleşmesi gerektiğini açıkladı. Sponsorun bu yıl sadece basketbola destek verdiğini söyleyen Altuğ, "Mevcut sistemde herkes zor durumda kalıyor. Basketbol özerk olursa, kulübün diğer borçlarına giden naklen yayın, federasyon ve İddaa gelirleriyle bile ayakta durur" dedi. Altuğ, seyahat masrafları nedeniyle sezon sonuna kadar 800 bin TL açık verebileceklerini ekleyerek şöyle devam etti:

"Bunun 350 bin TL'si için kaynak yarattık. Adım adım ilerlediğimiz Eurochallenge Cup'ın Final-Four organizasyonuna talip olursak 250 bin euro daha gerekiyor. Organizasyona ev sahipliği yapıp, gelirlerle kara geçmek istiyoruz. Bunun için sponsor görüşmelerimiz var."

Mutlu Altuğ, Fenerbahçe Ülker'den kiraladıkları Can Maxim Mutaf'ı kupa maçında sarı lacivertlilere karşı oynattıkları için ödemeleri gereken tazminatla ilgili bir tasarrufta bulunmadıklarını ekledi.

Futbol Şubesi'nin sorumluluğunu alan 2'inci Başkan Ali Erten ise, eski yeni tüm oyuncularla gurur duyduklarını belirterek, "Büyük konuşmayacağız. Ama futbolcuların ve teknik kadronun inanmışlığı bize umut veriyor. Bütçe açığı ile ilgili öngörüde bulunmamız şu an mümkün değil. Gerçek durum mayıs ayında ortaya çıkar" dedi. Voleybol Şube Başkanı Güçlü Aydoğdu, sezon başı 950 bin TL bütçeyle yola çıktıklarını, oyunculara 170 bin TL ödediklerini söyledi. Aydoğdu, sezon sonuna kadar açık verebileceklerini, ancak önemli olanın, Karşıyaka'nın 1'inci Lig'e dönmesi olduğunu dile getirdi.

FOTOĞRAF - İzmir/ Merkez

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Karşıyaka'da Basketbol Özerkleşmeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement