"Kocaman Şampiyon Olunca Üzülecek Mi?" - Son Dakika
Spor

"Kocaman Şampiyon Olunca Üzülecek Mi?"

"Kocaman Şampiyon Olunca Üzülecek Mi?"

Röportaj. Hilmi SEVER twitter. com/hilmisever Fenerbahçe'nin efsane başkanı Ali Şen, şüphesiz futbolumuzun en renkli kişiliklerinden biri.

22.04.2011 14:00

Röportaj: Hilmi SEVER

twitter. com/hilmisever

Fenerbahçe'nin efsane başkanı Ali Şen, şüphesiz futbolumuzun en renkli kişiliklerinden biri. Fenerbahçe sevgisi ve aşkı çok farklı boyutlarda. Editörümüz Hilmi Sever, şampiyonluk yarışında artık son haftalara girilirken, Ali Şen ile keyifle okuyacağınız bir röportaj gerçekleştirdi.

EDUPLUS ve TAKTX tarafından Aristo İletişim'in danışmanlığında yapılan 'Liderlik Zirvesi'nin en önemli konukları arasında yer alan Ali Şen ile Fenerbahçe'nin son durumunu, Aykut Kocaman ile ilgili düşüncelerini, Arda ve Gökhan Gönül'ün Avrupa'ya transfer haberleriyle ilgili konuştuk.

Şimdi sözü fazla uzatmadan bu röportajla sizleri başbaşa bırakıyoruz:

"TrabzonSPOR, Eskişehir'İ YENERSE... "

-Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansıyla ilgili düşünceniz nedir?

"Fenerbahçe'nin şampiyon olması için Trabzonspor'un puan kaybetmesi lazım. Kalan 5 maçta ilk puanı kaybeden takım şampiyon olamaz. Trabzonspor, Eskişehirspor'u geçerse çok büyük ihtimalle şampiyonluğu ilan eder. Gaziantep maçını saymıyorum. "

-Fenerbahçe özellikle son dönemde hakemlerden çok şikayetçi...

"Fenerbahçeli olmayanlar bile hakemlerin Fenerbahçe'nin hakkını yediğini söylüyor. Her şey çok net gözüküyor. Ama Trabzonspor'un hakkının yendiği maçlar da oldu. Hata olunca canı yanan kızıyor ve sert açıklamalarda bulunuyor. "

-Peki bu bahsedildiği gibi bilinçli bir operasyon mu?

"Bilinçli olduğunu düşünmüyorum. Neden bilinçli olsun ki! Ben de zamanında hakemlere kızıp çeşitli açıklamalarda bulunmuştum. Hakemler insanmış, hata yaparmış. Yapmayacak, yapacaksa da hakem olmayacak. Hakemlik zor iş. "

ADNAN POLAT'IN HATALARI...

- Galatasaray'da yakın dostunuz Adnan Polat'ın başkanlıktan indiriliş şeklini nasıl buluyorsunuz?

"Adnan'ın ibra olmadan gönderilmesine çok üzüldüm. Çünkü Adnan, yakından tanıdığım, sevdiğim bir arkadaşımdır. Adnan Polat büyük işler de yaptı ama futbolda bir gerçek var, bu işi bileceksin. Büyük kulüp başkanının takımı her maçını kazanacak, top üç direk arasından geçecek, girmediği zaman sen kötü başkansın. "

-Adnan Polat'ın hataları nelerdi?

"Adnan futboldan ve yöneticilikten iyi anlar. Futbolu yönetenleri, kendisi yönetmediği için hatalı. Vakti mi yoktu bilmiyorum ama bir büyük kulüp başkanının kafasındaki ilk mesele futbol şubesinin iyi yönetilmesi olmalıdır. "

"96'DA ŞAMPİYON OLUNCA AYKUT KOCAMAN ÇOK ÜZÜLMÜŞTÜ"

-Aykut Kocaman'ın Fenerbahçe performansını nasıl buluyorsunuz?

"Fenerbahçe'nin kadrosu ve bütçesi diğer kulüplerin çok önünde. Aykut Kocaman bu büyük imkanlarla göreve geldi. Aykut Kocaman başarılıdır diyemem. Şampiyonlar Ligi'nde, Avrupa Ligi'nde küçük takımlara eleniyorsunuz, Türkiye Kupası'nda yoksunuz, ligin ilk yarısını 9 puan geride kapatıyorsunuz. İkinci yarıda aynı kadroyla arayı kapatıyorsunuz. Ben bu çıkışta aslan payını Aziz Yıldırım'a veriyorum.

Aykut, ilk geldiği günlerde Alex'e çattı. Bazı hocalar böyledir, takımın yıldız oyuncusuyla uğraşır. Sonra anladı ki hayat Alex'e bağlı, fikir dönüşü yaptı. Aykut'ta zaten sürekli fikir değişiklikleri görüyorum. 96 yılında biz şampiyon olunca çok üzülmüştü, Trabzonsporlu futbolcular kaybetti diye. Şimdi Fenerbahçe'nin başında teknik direktör olarak şampiyon olunca üzülecek mi? Heralde artık çok üzüldüm diye bir açıklama yapmayacaktır. Aykut Kocaman'ın en büyük faulü oydu. "

"İSTER MİSİNİZ, AYKUT, F. BAHÇE ŞAMPİYON OLURSA TÜM TAKIMLAR İÇİN ÜZÜLSÜN!"

-O dönemde neler yaşanmıştı? ve bu sezon da yine bir Fenerbahçe - Trabzonspor çekişmesi yaşanıyor...

"Golü attı, 25 milyon Fenerbahçe taraftarı sevinçten havalarda, Aykut Kocaman; 'çok üzüldüm, Trabzonsporlu arkadaşlarım üzüldüğü için üzüldüm' diyor. Buna da Türkiye'de centilmenlik dediler. Aykut Kocaman'ı gazeteciler, fair-play ödülüne aday gösterdiler. Gazeteciler bu işi bilmiyorsa yapmasınlar. Kadere bakın yine Trabzonspor'la yarışıyoruz. Diyelim ki, sezon sonuna kadar Trabzonspor puan kaybetti ve biz şampiyon olduk. Lig sonunda Fenerbahçe, şampiyon olunca üzgün bir Aykut Kocaman mı göreceğiz? Yine 'Trabzonsporlu futbolcular üzüldü diye üzüldüm', diyecek mi bilmiyorum? İster misin, bu sefer yalnızca Trabzonsporlulara değil, diğer tüm takımlar için üzüldüm desin. Siz gazeteciler toplanıp yine ona ödül vermeye kalkarsınız. Çok tehlikeli insanlarsınız. İnsanların gerçekçi olması lazım. "

-Aykut Kocaman şampiyonluk gelmezse gönderilir mi?

"Aykut'la devam edeceğiz diyorlar. Ben de gönderileceğini düşünmüyorum. Ama gelecek sezon işler daha zor olacak. Daha iyi bir Galatasaray ve Beşiktaş olacak. Şampiyon olamazsak ve önümüzdeki sezonun ilk 5 maçını Aykut Kocaman'la kazanamazsak, Aykut kalamaz. "

"ARDA HER LİGDE OYNAYAMAZ"

-Arda Turan'ın Avrupa'ya transfer olacağı konuşuluyor.

"Arda, Galatasaray'da kaptan olmasaydı işi daha kolaydı. Kaptanlık Arda'yı çok yıprattı. Arda Galatasaray için çok önemli bir isim. Arda tarzında bir futbolcunun Avrupa'da oynayabileceği ligler var, oynayamayacağı ligler var. Arda, İngiliz liginde top oynayamaz. İspanya'da başarılı olabilir. "

"GÖKHAN GÖNÜL'ÜN POTANSİYELİ ARDA'DAN YÜKSEK"

-Gökhan Gönül'ün de Avrupa'ya transferi gündemde. Sizce Gökhan, Avrupa'da başırılı olur mu?

"Türkiye'den Avrupa'ya gidip, Manchester United'dan, Real Madrid'e, Milan'dan, Bayern Münih'e gidip top oynayabilecek tek bir oyuncu var. O da Gökhan Gönül'dür. "

-Yani Arda'dan potansiyelini daha yüksek görüyorsunuz...

"Sadece Arda değil, Türkiye'deki tüm yabancılardan da potansiyelini yüksek görüyorum. Avrupa'da Barcelona, Arsenal, Milan, Inter ve Real Madrid'de banko oynayabilecek tek oyuncu Gökhan Gönül'dür. "

-Gökhan Gönül sezon sonunda Avrupa'ya gitmeli mi?

"Fenerbahçe başkanı olsam ve mukavelesi devam ediyorsa bırakmam. Çünkü Fenerbahçe bir dünya kulübüdür. "

"ALEX TÜRK FUTBolu İÇİN BÜYÜK ŞANS"

-Alex'le ilgili neler düşünüyorsunuz?

"Alex, Türk Futbolu için çok iyi büyük şans. Çok iyi bir insan, futbolcu ve baba. Bir futbolcu için yapacağım değerlendirmelerimde bir numara diyebilirim. "

-Sizce, Alex Fenerbahçe'de misyonunu doldurdu mu?

"Alex'in oynadığı tempo nedeniyle bir kaç yıl daha oynayabileceğini düşünüyorum. Alex'in temposuyla Avrupa'nın büyük takımlarında oynaması zor ama Türkiye'yi iyi biliyor. 10-15 dakika içinde işi bitiriyor. Türkiye'de yürüyemeyecek duruma gelinceye kadar iş yapar. "

"ALEX, ALİ OLSUN ADAŞ OLURUZ"

-Alex', Türk vatandaşlığına başvurdu. Ali adını alabileceği konuşuluyor...

"Çok iyi olur, adaş oluruz. "

"FENERBAHÇE STADINI KARŞIYA YAPACAKTIK"

-Türk Telekom Arena'ya gittiniz mi?

"Adnan Polat açılışa davet etti ama gidemedim. Gidip, görmek isterim. "

-Türk Telekom Arena ile Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nı karşılaştırdığınızda neler söylersiniz?

"Benim Fenerbahçe Stadı düşüncem farklıydı. Stadımızın yerine otel ve iş yeri yapmak, karşı tarafa da Avrupa tipinde bir stat yapmak istiyordum. Şehir içi statlarına karşıyım. Bizim stadımız ideal bir yerde değil. Trafik sürekli sıkışıyor. 15 Şubat 1998'de başkanlığa aday olmadım. Aday olsaydım, karşıma kimse çıkamazdı. Ne Aziz Yıldırım ne de başka birisi. Tabii çıkabilirdi ama 10-15 oy alabilirdi.

Stadı birinci köprü yolundan çıktıktan sonraki arazilerde yapacaktık. Çalışmasını da yapmıştık. Şehir içi statları şehircilik yönünden uygun değil. Galatasaray Stadı'nın yeri çok iyi. "

"METİN ŞEN ÇOK İYİ BAŞKAN OLUR"

-Başkanlığa bir daha aday olmayacağınızı söylemiştiniz. Oğlunuz Metin Şen'in Fenerbahçe başkanlığına aday olabileceği konuşuluyor...

"Bizim kulüpte babadan-oğula başkanlık geçmez. Metin, alt yapıda başkanlık yaptı, genel kurul, basın ve taraftarlar tarafından sevilen bir isim. Her Fenerbahçeli gibi o da başkan olmak istiyor olabilir. Bir gün başkan olursa, çok iyi bir başkan olacağını düşünüyorum. "

-Aranızda böyle bir konuşma oldu mu?

"Metin'in alt yapıda yönetime girdiğini de gazetelerden öğrenmiştim. Biz her şeyi konuşuruz. Önce ailem, sonra dünya gelir. Çocuklarım her zaman kararlarını kendileri verdiler. Başkan adayı olursa, bir Fenerbahçeli olarak onu desteklerim. "

Fotoğraf: Güneş ÖZKAN

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor 'Kocaman Şampiyon Olunca Üzülecek Mi?' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement