Löw: Lahm Aynen Devam - Son Dakika
Spor

Löw: Lahm Aynen Devam

Löw: Lahm Aynen Devam

Almanya'nın teknik patronu Joachim Löw, dünyanın en iyi bek oyuncularından biri olan Philipp Lahm'a verdiği rolde bir değişiklik yapmayacağını söyledi.

03.07.2014 10:17

2014 Dünya Kupası çeyrek finalinde Fransa ile karşılaşacak olan Panzerler'de, turnuvadaki 4 maçta da dakika kaçırmadan görev almıştı.

Uzun yıllardır Bayern'in ve Milli takımın vazgeçilmez ismi olan 31 yaşındaki futbolcu, bu sezon Pep Guardiola ile başlayan modayı Löw'ün de devam ettirmesiyle bir anda bambaşka bir görevin adamı olmuş ve pozisyonu ortasahaya kaymıştı.

Cezayir maçında Shkodran Mustafi'nin sakatlığı sonrasında kalan dakikaları orijinal mevki sağ bekte geçiren kaptan Lahm'ın, Fransa'ya karşı da yine bek pozisyonunda çıkacağı konuşuluyordu.

Ancak teknik direktör Löw, Die Zeit gazetesine yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

" Philipp Lahm'ın rolünü zaten çok öncesinde kafamda belirlemiştim ve sonuna kadar bunun arkasındayım. Lahm yaklaşık 10 yıldır takımımıza liderlik eden ve sürekli yüksek seviyede performans gösteren bir isim.

Ama onun defansa geçmesi için sağ kanatta bir sıkıntı yaşamamız lazım. sağ kanadımız böyle bir problem gösterdiği gün ben de derim ki, 'Philipp'i buraya geri koymanın vakti geldi. ileri geri domine etsin orayı yeniden."

12 yaşından beri Bayern Münih kulübünün çatısı altında olan ve 2003-2005 yılları arasında Stuttgart'ta kiralık olarak forma giyen Lahm, Bayern'de toplam 260 Bundesliga maçına çıkarken, 8 gol atıp 40 asist yaptı ve 6 Bundesliga, 6 Almanya Kupası, 1 Şampiyonlar Ligi ve 1 UEFA Süper Kupa şampiyonluğu yaşadı.

Milli takımda 100 maç barajını aşan tarihteki 8. Alman futbolcu olan Lahm, toplamda ise 110 kezle Lothar Matthaus (150) ve Miroslav Klose'nin (134) ardından 3. sırada bulunuyor.

Hazırlayan: ÖZGÜR İNCE

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Löw: Lahm Aynen Devam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement