Milli Atıcılardan Yüksek Performans - Son Dakika
Spor

Milli Atıcılardan Yüksek Performans

Milli Atıcılardan Yüksek Performans

Türkiye Avcılık ve Atıcılık Federasyonu Milli Takımı'nın genç ve yıldızlar kategorisindeki sporcularını Mersin'in Erdemli ilçesindeki Trap-Skeet Atış Poligonu'nda olimpiyatlara hazırlık kapsamında kampa aldı.

29.11.2013 11:59

Türkiye Avcılık ve Atıcılık Federasyonu Milli Takımı'nın genç ve yıldızlar kategorisindeki sporcularını Mersin'in Erdemli ilçesindeki Trap-Skeet Atış Poligonu'nda olimpiyatlara hazırlık kapsamında kampa aldı. Kampa katılan sporcuların yüksek performansı ise madalyalar için şimdiden umut verdi.

Kamp ve sporcuların performansıyla ilgili bilgiler veren Milli Takım Antrenörlerinden Ergün Aydoğan, "Avcılık ve Atıcılık branşı olarak Türkiye olimpiyatlara hazırlık kampındayız. Genç ve yıldızlarda 18 bayan 25 erkek sporcumuzla hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Bu sporcularımızın arasından 2016 ve 2020 Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil edecek sporcularımızı seçeceğiz. Aynı zamanda 2014 yılında Çin'de gerçekleştirilecek olan Gençlik Olimpiyatları'na en az 8 sporcu ile katılarak ülkemize altın madalya kazandırmayı hedefliyoruz" dedi.

Sporcuların iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini ifade eden Aydoğan, "İnanıyorum ki önümüzdeki Türkiye Şampiyonası'nda yeni Türkiye rekorları kırılacaktır. Sporcularımızın performansları bir önceki yarışmalara göre daha üst seviyede. Bu kamptan sonra bazı sporcularımızı tekrar kampa alacağız. Gençlik Olimpiyatlarına bu sporcularımız en iyi şekilde hazırlanarak ülkemizi temsil edecekler" diye konuştu.

Aydoğan, hazırlıkların bu tempoda devam etmesi halinde Türkiye'nin avcılık ve atıcılıkta altın madalyalara uzak olmadığını da kaydetti.

Milli Takım Antrenörlerinden Himmet Mıhladız da kampla ilgili bilgiler vererek, "Bakanlığımız tarafından hazırlanan güzel bir proje sayesinde Türkiye'nin en elit sporcuları Erdemli'deki bu atıcılık poligonunda bir araya geldi. Bu sporcularımızı da olimpiyatlara, dünya şampiyonalarına hazırlıyoruz. Bu uzun süreli bir proje ve yaptığımız çalışmaların verimini alacağımızı düşünüyorum" dedi.

Erdemli'deki tesisin sporcular için büyük bir şans olduğunu anlatan Mıhladız, "Böylesi bir modern tesiste hazırlık yapmak çok önemli. Sporcular yurt dışındaki şampiyonalara gittiklerinde her şeyden önce bir yadırgama yaşamayacaklar. Şunu da ifade etmek isterim, dışarıdaki bir çok tesisten daha modern bir tesis burası. Bu sporcularımız için Türkiye için büyük bir fırsat oldu. Adaptasyon açısından, motivasyon açısından tekrar söylüyorum bu tesis büyük fırsat oldu" şeklinde konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Milli Atıcılardan Yüksek Performans - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement