Milli Atletler Kemal Koyuncu Ve Halil Akkaş Ankara'da... - Son Dakika
Spor

Milli Atletler Kemal Koyuncu Ve Halil Akkaş Ankara'da...

Milli Atletler Kemal Koyuncu Ve Halil Akkaş Ankara\'da...

Milli Atletler Kemal Koyuncu ve Halil Akkaş Ankara'da...

08.03.2011 12:40

MİLLİ ATLETLER KEMAL KOYUNCU VE HALİL AKKAŞ ANKARA'DA...

GENÇLİK VE SPOR GENEL MÜDÜRÜ AKGÜL, FRANSA'DA DERECEYE GİREN ATLETLERİ MAKAMINDA KABUL ETTİ

AKGÜL: "TÜRK ATLETİZMİNİN GELECEĞİ ÇOK PARLAK"

ATLETİZM FEDERASYON BAŞKANI TERZİ: "2012 LONDRA OLİMPİYATLARINDA TÜRK ATLETİZMİ TARİH YAZACAK"

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Fransa'nın Başkenti Paris'te 4-6 Mart tarihleri arasında yapılan Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda gümüş ve bronz madalya kazanan Kemal Koyuncu ve Halil Akkaş'ı makamında kabul etti.

AKGÜL: "TÜRK ATLETİZMİNİN GELECEĞİ ÇOK PARLAK"

Türk atletizminde müthiş bir gelişim yaşandığını belirten Yunus Akgül,

"Göreve geldiğimiz gün özellikle sporun anası olarak kabul edilen atletizm için köklü ve uzun vadeli programları uygulamaya koyduk. Bunun sonuçlarını almaya başladık. Atletizm başta olmak üzere diğer sporlarda da adım adım hedefe doğru gidiyoruz ve geleceğin Türk atletizmi açısından parlak olacağını düşünüyoruz. Bizim için Avrupa ve dünya şampiyonaları amaç. En büyük hedefimiz olimpiyatlar. Biz sporcularımızı Avrupa ve dünya şampiyonası gibi önemli turnuvalarda yarıştırarak olimpiyatlarda zirveye çıkarmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Kemal Koyuncu ile Halil Akkaş'ın Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda gümüş ve bronz madalya kazanarak büyük bir iş yaptığını dile getiren Akgül, "Türk atletizm tarihi boyunca alınan madalyayı geçen yıl Barcelona'da yapılan Avrupa şampiyonasında bir defada kazandık. Bu da bizim doğru yolda olduğumuzun bir göstergesi. Bu sonuçların tesadüf olmadığı bu seneki şampiyonada da görüldü. Halil Akkaş ile Kemal Koyuncu bir ilke imza atarak gümüş ve bronz madalya kazanıp Türk spor tarihine geçti" yorumunda bulundu. Madalyaların arkasının geleceğine tüm kalbiyle inandığını belirten Yunus Akgül, "Biz yıllar önce toprağa bir tohum attık. Bugün o tohumların filiz verdiğini görmek bizleri mutlu ediyor. Bu başarıların arkası artarak gelecek" açıklamalarında bulundu.

TERZİ: "2012 LONDRA OLİMPİYATLARINDA TÜRK ATLETİZMİ TARİH YAZACAK"

Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda birçok ilki bir arada yaşadıklarını ifade eden Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi ise şunları söyledi:

"Paris'te 3 yarı final, 4 final, iki madalya. Sürekli kadınlarda gelen madalyaların bu defa erkeklerden gelmesi bizleri son derece mutlu etti. Erkekler kategorisinde ilkleri yaşadık. Kemal Koyuncu şampiyonada çok cesaretli koştu ğunu ve hak ettiği madalyayı aldı. Halil Akkaş ise daha önceki şampiyonalarda sürekli olarak dördüncü geliyordu. Halil bu defa şeytanın bacağını kırdı ve madalyaya kavuştu. Bunun arkası gelecek. Atletizm federasyonu olarak 46 sporcuyla özel bir program uyguladık ve bu sporcuların hedefleri 2012 Londra Olimpiyatları oldu. Bu projeyi geniş kapsamlı bir ekiple yürütüyoruz. Genel müdürümüzün destekleriyle bu proje sonuca ulaşacak ve 2012 Londra Olimpiyatları'nda Türk atletizmi tarihi yazacak."

2011 yılının kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Terzi, "Türkiye şu anda birinci ligde yarışıyor ancak hedefimiz süper lig. Bu sene içinde olimpiyat barajlarını elde ederek salim kafayla 2012 Londra Olimpiyatları'na hazırlanmak istiyoruz. Şu anda yakın vadedeki hedefimiz G. Kore'deki dünya şampiyonası. Orada da gerek bayanlar gerek erkeklerde çok iyi dereceler alacağımıza inanıyorum" değerlendirmelerinde bulundu.

Fransa'da dereceye girerek madalyalarla Türkiye'ye dönen Kemal Koyuncu ve Halil Akkaş ise kendilerine destek veren herkese teşekkür ederek bu başarının devamının geleceğini söyledi.

Kabulun ardından Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, sporculara hediye takdim etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Milli Atletler Kemal Koyuncu Ve Halil Akkaş Ankara'da... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement