Nefesler Tutuldu! - Son Dakika
Spor

Nefesler Tutuldu!

Nefesler Tutuldu!

All-Star Karşılaşmasın Öncesi Doğu ve Batı Karmasının Oyuncuları Büyük Karşılaşma Öncesi Son Hazırlıklarını Gerçekleştirdiler.

20.02.2011 20:00

NBA'de pazar günü TSİ ile sabaha karşı 4 civarında oynanacak olan All-Star karşılaşmasın öncesi doğu ve batı karmasının oyuncuları büyük karşılaşma öncesi son hazırlıklarını gerçekleştirdiler.

Maçın oynanacağı Steples Centre'da antrenman yapan her iki takım oyuncuları neşeli halleri ile dikkat çektiler. Bütün dünyanın nefesini tutarak izleyeceği All-Star mücadelesinde son finalistlerden Boston Celtics'in 4 oyuncusu, Los Angeles Lakers'ın ise 2 oyuncusu bulunuyor.

Doğu karmasında yaptığı transferler ile sezona damgasını vuran Miami Heat takımından Dwyane Wade ve LeBron James ilk 5'te yer alırken, bu iki oyuncu ayrıca Wade-Shaquille O'Neal ikisinden sonra ilk kez Miami ekibinden iki oyuncu olarak ilk 5'te yer alıyorlar.

Gösterdiği etkili performans ile herkesin ilgilisin çeken Derrick Rose bu sezon doğu karmasında ilk 5'e seçildi ve Michael Jordan'dan sonra All-Star ilk 5'ine seçilen ilk Chicago Bulls'lu oyuncu oldu.

YAO MING'IN YERİNE TIM DUNCAN

Sakatlığı nedeli ile batı karması kadrosundan çıkartılan Yao Ming'in yerine ilk 5'te San Antonio Spurs'ten Tim Duncan başlayacak.

Sol ayak bileğinde kırık meydana gelen Yao Ming'in kadrodan çıkartıldığı ve yerine Minnesota Timberwolves'tan Kevin Love'ın kadroya dahil edildiği daha önceden açıklanmıştı.

Bu sezon kariyerinin en düşük sayı ve ribaund averajını geçiren 34 yaşındaki Tim Duncan, iki hafta önce koçlar tarafından All-Star yedek kadrosuna seçilmişti.

Batı karmasının koçu Gregg Popovich yaptığı açıklamada üst üste 12. kez All-Star'da ilk 5 olarak forma giyecek olan Tim Duncan'ın Yao Ming'in yokluğunda Duncan'ın ilk 5 başlayacağını söyledi.

DOĞU KARMASI ÜSTÜN

İlk olarak 1951 yılında düzenlenmeye başlanan organizasyonda her iki taraf birbirleri ile toplamda 59 karşılaşma oynamış olurken, yapılan bu maçlardan 35 tanesini doğu karması, 24 tanesini ise batı karması kazandı.

Her iki konferansın son 10 yılda oynadıkları karşılaşmalara bakıldığında ise eşitlik göze çarpıyor. 2000 yılından itibaren oynanan karşılaşmalara bakıldığında toplamda oynanan 10 karşılaşmada her iki tarafta 5'er galibiyet aldılar.

Geçtiğimiz yıl Teksas'ta Dallas Cowboys New Stadium'da oynanan karşılaşmada doğu konferansı 141-139'luk skorla karşılaşmadan galibiyet ile ayrılmış ve maçın ardından MVP ödülüne Miami Heat'in yıldızı Dwyane Wade layık görülmüştü.

Nefeslerin tutulduğu NBA 2011 All-Star karşılaşması kuşkusuz izleyenlere zevk veren bir karşılaşma olacak.

Dev karşılaşma öncesinde her iki konferansın ilk 5'leri ve yedekleri şu şekilde;

DOĞU KARMASI

G Derrick Rose - Chicago Bulls

G Dwyane Wade - Miami Heat

F LeBron James - Miami Heat

F Amare Stoudemire - New York Knicks

C Dwight Howard - Orlando Magic

YEDEKLER

Kevin Garnett - Boston Celtics

Paul Pierce - Boston Celtics

Ray Allen - Boston Celtics

Rajon Rondo - Boston Celtics

Al Horford - Atlanta Hawks

Joe Johnson - Atlanta Hawks

Chris Bosh - Miami Heat

Koç: Coach: Doc Divers - Boston Celtics

BATI KARMASI

G Chris Paul - New Orleans

G Kobe Bryant - L.A. Lakers

F Kevin Durant - Oklahoma City

F Carmelo Anthony - Denver Nuggets

C Tim Duncan - San Antonio Spurs

YEDEKLER

Manu Ginobili - San Antonio Spurs

Kevin Love - Minnesota Timberwolves

Dirk Nowitzki - Dallas Mavericks

Pau Gasol - Los Angeles Lakers

Deron Williams - Utah Jazz

Russell Westbrook - Oklahoma City

Blake Griffin - Los Angeles Clippers

Koç: Gregg Popovich - San Antonio Spurs

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Nefesler Tutuldu! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement