Yerlikaya: Hedefimiz Olimpiyatlarda Madalya Kazanmak - Son Dakika
Spor

Yerlikaya: Hedefimiz Olimpiyatlarda Madalya Kazanmak

Yerlikaya: Hedefimiz Olimpiyatlarda Madalya Kazanmak

Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, hedeflerinin 2016 ve 2020 olimpiyatlarında madalya kazanmak olduğunu söyledi.

07.02.2015 15:55  Güncelleme: 16:12

Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, hedeflerinin 2016 ve 2020 olimpiyatlarında madalya kazanmak olduğunu söyledi.

Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, Yalova'da yapılan Genç Bayanlar Türkiye Güreş Şampiyonası'nda İhlas Haber Ajansı'na özel açıklamalar yaptı. 2016 Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde ve 2020'de Japonya'nın Tokyo kentinde yapılacak olimpiyat oyunlarında madalyayı hedeflediklerini ve dopinge karşı sıfır tolerans uyguladıklarını belirten Yerlikaya, Türk güreşinde artık dopingin konuşulmayacağını sözlerine ekledi.

2016 ve 2020 olimpiyat oyunları ile ilgili olarak Yerlikaya, "2016 bizim kısa vadeli hedefimiz. Orada yine madalya kazanmak istiyoruz. 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda ise birden fazla madalya kazanmak istiyoruz. Attığımız tüm temellerde bunun için. Bayanlarda da imkanlarımızı inanılmaz arttırdık. Erkeklere ne veriyorsak, bayanlara da aynı şekilde yardımlarımızı yapıyoruz. Bundan sonraki süreçte hızlı bir şekilde hedefimiz her sıklette madalya alabilecek 2020 olimpiyatlarında sporcuları dizayn edebilmek. Dopinge sıfır tolerans sloganıyla yola çıktık. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Gençlik ve Spor Bakanımızın söylediği gibi dopinge sıfır tolerans hükümet politikamız. Bu programa sonuna kadar uyuyoruz. Canlandırmayacağız ve nefes almalarına izin vermeyeceğiz. Sonuna kadar da kararlı bir şekilde devam edeceğiz" dedi.

"TÜRK GÜREŞİNİN MARKA DEĞERİNİ ARTIRMAK İSTİYORUZ"

Türkiye'de güreşi kurumsallaştırma adına çalışmalar yaptıklarını belirten Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, "Türk güreşini kurumsal yapıya kovuşturmak istiyoruz. Şu ana kadar yaptığımız tüm hareketleri de kurumsal yapı içinde yapıyoruz. Günlük gülistanlık karar alınan federasyon ve yahutta Ankara'da yerinden takip edilen değil. Yerine giderek maçlara kamplara ya da organizasyonlara katılarak işimizi bilinçli olarak yapıyoruz. Bu süreçte de güreşin kurumsal yapısının kurulması güreş altyapısını biz olsak da olmasak da temelini atmak istiyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

YALOVA'DA 20 İLDEN 130 BAYAN GÜREŞÇİ MİNDERE ÇIKTI

2015 yılı Genç Bayanlar Türkiye Güreş Şampiyonası'na Yalova 90. Yıl Spor Salonu ev sahipliği yapıyor. Müsabakalarda 20 ilden 130 bayan güreşçi mindere çıktı. Genç bayanlar güreş şampiyonasında 40-44, 48, 51, 55, 59, 63, 67 ve 67-72 kilolarda olmak üzere 8 sıklette müsabakalar yapılırken 7'si FILA, 14 ulusal hakem görev yapıyor.

Müsabakalar öncesinde bayan güreşine destek veren güreş antrenörleri İsmail Erdoğan ve Engin Bakay'a Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan ile Yalova Güreş İl Temsilcisi Selim Acar teşekkür etti. 7 Şubat 2015 Cumartesi günü başlayan müsabakalar, 8 Şubat 2015 Pazar günü oynanacak final maçları ve ödül töreni ile son bulacak. - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Yerlikaya: Hedefimiz Olimpiyatlarda Madalya Kazanmak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement