Petr Cech Tarihe Geçti - Son Dakika
Spor

Petr Cech Tarihe Geçti

Petr Cech Tarihe Geçti

Uzun yıllardır Chelsea kalesini koruyan Çek Milli eldiven Petr Cech, Londra temsilcisinin tarihine geçerek haklı bir gurur yaşadı.

14.01.2014 16:30

ÖZGÜR İNCE/ Goal.com Türkiye

Premier Lig'de Hull City ile oynanan ve 2-0 kazanılan karşılaşmada Chelsea kalesini 459. resmi maçta koruyan Petr Cech, Londra temsilcisinde gol yemeden tamamladığı maç sayısını 209'a çıkarttı.

2004 yılında Fransız ekip Rennes'den 7 Milyon Pound karşılığında Chelsea'ye transfer olan 31 yaşındaki kaleci, toplam 208 maçta gol yemeyen Chelsea'nin efsane file bekçisi Peter Bonetti'nin (1959-1979) rekorunu geride bıraktı ve Londra temsilcisinin tarihinde en fazla maçta gol yemeyen kaleci unvanını eline geçirdi.

Tecrübeli file bekçisi, Chelsea kulübünün resmi internet sayfasına yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

"Bireysel anlamda harika bir başarı. Böylesine bir rekor müthiş motivasyon ve memnuniyet sağlıyor. Ancak bu rakam daha da artacak ve yeni kupalar kazanmamıza katkı sağlayacak.

Hala gencim, oynamayı sürdüreceğim ve gol yemeden tamamladığım maç sayısını arttıracağım. Bu sayının nerede son bulacağını göreceğiz.

Güzel olan şey; Chelsea'deki kariyerimde birçok kupa kazandık ve gol yemeden tamamlanan tüm bu maçlar şampiyonluklara yardımcı oldu."

Chelsea formasını tarihte en çok giyen yabancı futbolcu olan Cech, İngiltere Premier Lig'de ise 150. kez bir maçı gol yemeden tamamladı. Premier Lig'deki bu alandaki rekoru ise 169 maçla David James elinde bulunduruyor.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Petr Cech Tarihe Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement