Potanın Sultanları, İspanya'ya Diş Geçiremedi - Son Dakika
Spor

Potanın Sultanları, İspanya'ya Diş Geçiremedi

Potanın Sultanları, İspanya\'ya Diş Geçiremedi

Türkiye’de düzenlenen 2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası’nda mücadele eden A Milli Kadın Takımı, yarı final karşılaşmasında İspanya’ya 66-56’lık skorla mağlup oldu.

04.10.2014 21:18

Türkiye'de düzenlenen 2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası'nda mücadele eden A Milli Kadın Takımı, yarı final karşılaşmasında İspanya'ya 66-56'lık skorla mağlup oldu.

Oyuna Lara Sanders ve Şaziye İvegin Üner'in sayılarıyla hızlı başlayan milliler, ilk çeyreği 20-19 önde tamamladı. İkinci periyotun ilk 3 dakikasında takımlar hücumlardan boş döndüler. Bu periyottaki ilk sayılarını Lara Sanders ile bulan milliler, potasında ise ilk sayılarını Torrens ve Lyttle'dan gördü. Karşılıklı top kayıplarıyla girilen son dakikada alan savunmasına karşı iyi hücum eden İspanya, ilk yarıyı da Laura Gil'in basketiyle 28-27 önde kapattı.

İSPANYA ÜSTÜNLÜĞÜ BIRAKMADI

Üçüncü periyotun başında oyunun temposunu istediği gibi ayarlayan milliler, Işıl Alben'in de üç sayılık basketiyle öne geçti (28-30). Sancho Lyttle'ın orta mesafe isabetiyle bu yarıdaki ilk sayılarını üreten İspanya, Alba Torrens'in de basketiyle 24. dakikada durumu 32-30 yaptı. Nevriye Yılmaz'ın serbest atış çizgisinden bulduğu dört isabet ve ardından da üç sayı çizgisinden bulduğu basketle milliler durumu 32-39 yaptı. Ancak savunmada toparlanan İspanya, yakaladığı 9-0'lık seriyle son 10 dakikalık bölüme 41-39 üstün girdi. Alba Torrens ve Birsel Vardarlı Demirmen'in karşılıklı sayılarıyla mücadelenin final periyotunda ilk dakika geride kaldı. Alba Torrens ile oyunun kontrolünün eline alan İspanya, Nicholls'un da ters turnikesiyle 10 sayılık farkı yakaladı (54-44). Mola alan ay-yıldızlılar, aranın ardından alan savunmasına dönerken, oyunun kontrolünü elinden bırakmayan İspanya, maçtan 66-56 galibiyetle ayrıldı.

Bu sonuçla ay-yıldızlılar, yarın günü saat 19.00'da ABD- Avustralya mücadelesinin kaybeden tarafıyla bronz madalya mücadelesi yapacak. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Potanın Sultanları, İspanya'ya Diş Geçiremedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • cemilvardar: türkiye basketbolda artık bir ekol . . . basketbolu seviyorum. çocuklarınıza bu sporu izletin ve basketbol oynaması için teşvik edin . . basketbol sayesinde 38 yaşındayım ve çocukluğumdan beri basketbola olan ilgim ve sempatim yaşantıma olumlu yansıdı. . tavsiye ederim MUTLAKA . . bu arada BİRSEL VARDARLI hayranıyım. . 0 0 Yanıtla

Advertisement