RTÜK ve TFF, spor programlarına çekidüzen vermek için işbirliği yapıyor - Son Dakika
Spor

RTÜK ve TFF, spor programlarına çekidüzen vermek için işbirliği yapıyor

RTÜK ve TFF, spor programlarına çekidüzen vermek için işbirliği yapıyor

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), spor programlarıyla ilgili şikayetlerin artması üzerine Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile işbirliği yaparak yayınların düzenlenmesi için çalışma başlattı. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin arasında gerçekleşen ziyarette, spor programlarındaki haksız eleştirilere ve amacını aşan yanlış yorumlara dikkat çekildi. Ayrıca, sağlıklı bir spor kültürü oluşması için iftira ve dedikoduyla yapılan haksız yorumlardan kaçınılması gerektiği vurgulandı.

02.08.2023 17:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), lig dönemlerinde çokça şikayet alan spor programlarına çekidüzen verilmesi için Türkiye Futbol Federasyonu ile işbirliği halinde harekete geçti.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, yayınların etkisiyle yaşanabilecek olumsuz olayların önüne geçilmesi için spor programlarıyla ilgili özel bir çalışma yapma kararı aldı. TFF'den yapılan açıklamada RTÜK ile yapılan işbirliği, "Spor programı olmaktan çıkıp zaman zaman toplumu infiale sürükleyen 'hakem eleştiri programları'na dönüşen yayınların, olması gerektiği gibi keyifle izlenen yapımlar olması için çaba sarf eden Üst Kurul, Türkiye Futbol Federasyonu ile temasa geçti" sözleriyle belirtildi.

TFF BAŞKANI MEHMET BÜYÜKEKŞİ'DEN RTÜK'E ZİYARETTürkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Yönetim Kurulu Üyeleri bugün RTÜK'ü ziyaret etti. Ziyarette spor programları üzerine fikir alışverişinde bulunuldu. TFF'den konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in spordaki şiddet olaylarının ve bunların medya yansımalarının titizlikle takip edildiğini ifade ettiği belirtilirken, TFF heyetinin ise spor programlarındaki haksız eleştirilere ve amacını aşan yanlış yorumlara vurgu yaptığı ifade edildi. Ayrıca ziyarette TFF Başkanı Büyükekşi, Türkiye'de sağlıklı bir spor kültürü oluşması için gayret gösterdiklerini belirterek takımlarla veya hakemlerle ilgili asılsız iddiaların toplumsal barışı zedelediğine dikkat çekti.Belli bir seviyede olması gereken spor programlarında haksız eleştirilerin, amacını aşan yanlış yorumların ciddi bir sorun olduğunu dile getiren Başkan Büyükekşi, Türkiye'de sağlıklı bir spor kültürü oluşması için gayret gösterdiklerini belirterek takımlarla veya hakemlerle ilgili asılsız iddiaların toplumsal barışı zedelediğini vurguladı. Spor programlarında iftira ve dedikoduyla yapılan haksız yorumların ciddi bir sorun olduğunu dile getiren Büyükekşi, toplumda gerginlik oluşturan reyting amaçlı yayınlardan kaçınılması gerektiğini söyledi.

Ziyaretin ardından TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'e A Milli Takım forması takdim etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor RTÜK ve TFF, spor programlarına çekidüzen vermek için işbirliği yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement