Samsunspor Şehitlerini Andı - Son Dakika
Spor

Samsunspor Şehitlerini Andı

Samsunspor Şehitlerini Andı

Samsunspor, 23 yıl önce bugün 1989 yılında Malatyaspor'a deplasmanına giderken geçirdikleri trafik kazasında hayatını kaybeden şehitlerini andı.

20.01.2012 11:14

Samsun spor, 23 yıl önce bugün 1989 yılında Malatyaspor'a deplasmanına giderken geçirdikleri trafik kazasında hayatını kaybeden şehitlerini andı.

Havza İlçesi'nde 20 Ocak 1989'da geçirdikleri trafik kazasında hayatını kaybeden teknik direktör Nuri Asan, şoför Asım Özkan, futbolcular Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, Zoran Tomiç anıldı. Anma törenlerine Samsunspor yönetim kurulu, kazanın yaşandığı dönemin kulüp başkanı Hakkı Tomaç, futbolcular, spor camiası ve protokol katıldı.

Nuri Asan için Asri Mezarlık'ta, şoför Asım Özkan içinde Kıranköy Mezarlığı'nda ayrı ayrı tören düzenlendi. Futbolculardan Zoran Tomiç Bosna Hersek'te, Mete Adanır'ın KKTC'de, Muzaffer Badaloğlu ise Zonguldak'ta bulunan mezarları başında anıldı.

Kazada yaralanan ve felçli olduğu için tekerlekli sandalyede yaşamını sürdüren o dönem takımın kaptanı olan Emin Kar, "Her yıl futbol şehitlerimizi burada anıyoruz. O günün acısı hala yüreklerimizde. Hiç birini unutmadık. Unutmayacağız" dedi. CHP Milletvekili İhsan Kalkavan ise Türk spor tarihinin en kara günlerinden birinin 20 Ocak 1989'ta yaşandığını belirterek, "Çok değerli futbolcularımızı ve teknik direktörümüzü o kazada kaybettik. Samsunspor ve Türk futbolu için acı bir tarih" diye konuştu. - Samsun

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Samsunspor Şehitlerini Andı - Son Dakika


Advertisement