Son 6 Takım Belli Olacak - Son Dakika
Spor

Son 6 Takım Belli Olacak

Son 6 Takım Belli Olacak

UEFA Avrupa Ligi'nde bu akşam 12 grupta oynanacak 24 karşılaşmanın ardından adlarını 2. Tur'a yazdıracak son 6 takım belli olacak.

12.12.2013 14:51

Erman Yaşar yazdı:       Avrupa Ligi'nde son tango

Avrupa'nın kulüpler bazındaki 2 numaralı organizasyonu olan Avrupa Ligi'nde grup maçları bu akşam tamamlanıyor. Gruplardan 18 takımın son maçlar öncesi bir üst tura yükselmeyi garantilediği Kupa 2'de tur bileti alacak son 6 takım belli olacak. 6 gruptaysa liderlik mücadelesi yaşanacak. Avrupa Ligi gruplarını lider bitiren 12 takım, Şampiyonlar Ligi'nden gelen en iyi 4 grup üçüncüsü Benfica, Napoli, Basel ve Shakhtar Donetsk ile birlikte son 32 turu kurasına seribaşı olarak girerlerken, grup ikincileri ve Devler Ligi'nden gelen en kötü 4 üçüncü Porto, Juventus, Ajax ve Plzen ise seribaşı takımlarla eşleşecek.

A Grubu                                                                    O    P   Av

20: 00 Valencia - Kuban                         1. Valencia       5   12   5

20: 00 St. Gallen - Swansea City 2. Swansea      5    8   3

3. Kuban           5    5   0

4. St. Gallen      5   3  -8

Grupta son maçlar öncesi Valencia lider olarak adını bir üst tura yazdırmayı garantiledi. Swansea City ile Kuban arasında ise ikincilik hesapları yapılıyor. İki takım arasında İngiltere'de ve Rusya'da oynanan maçlar  1-1'lik eşitlikle tamamlandığı için puan eşitliği halinde önce genel averaja, burada da eşitlik olması durumunda grup maçlarında en çok gol atan takımın kim olduğuna  bakılacak. Öncelikle puanların eşitlenmesi için Kuban'ın Valencia deplasmanında kazanması, Swansea'nin de İsviçre'de iddiasız St. Gallen'e yenilmesi gerekiyor. Swansea'nin tek farklı yenilgisi durumunda Kuban'ın en az 2 farklı kazanması gerekiyor. İki takımın da son maçlar öncesi attıkları gol sayılarının 6 olması da; örneğin İngiliz ekibinin 3-2 yenilgisi, Kuban'ın ise 2-0'lık galibiyeti durumunda ikincinin son kriter olan kulüp katsayısına göre belirlenmesine neden olabilir. Bu drurumdaysa Swansea bir üst tura yükselecek.

B Grubu                                                                        O   P   Av

20: 00 Dinamo Zagreb - Ludogorets       1. Ludogorets        5   13  8

20: 00 PSV - Chornomorets                  2. Chornomorets    5    7  -1

3. PSV                  5    7   0

4. Dinamo Zagreb  5    1  -7

Trabzonspor liderlik için!

Avrupa Ligi grubundaki son maçında deplasmanda Lazio ile karşılaşacak olan Trabzonspor, 90 dakika sonunda çıkaracağı en az 1 puanla, lider geldiği Roma'dan lider dönmek istiyor!Bulgar temsilcisi Ludogorets'in sergilediği etkili performansla grup lideri olarak bir üst tura yükselmeyi garantilediği B Grubu'nda ikincilik şansı bulunan PSV ile Chornomorets arasında Eindhoven'da oynanacak maç gecenin en kritik 90 dakikası olacak. Rakibi karşısında Odesa deplasmanında ilk maçı 2-0 kazanan PSV, sahasında rakibine yenilmezse grup ikincisi olarak bir üst tura yükselecek. Ukrayna ekibiyse tur için kazanmak zorunda...

C Grubu                                                                       O   P   Av

20: 00 Salzburg - Esbjerg                      1. Salzburg         5   15   9

20: 00 Standard Liege - Elfsborg            2. Esbjerg           5   12   3

3. S. Liege           5    1  -5

4. Elfsborg           5    1  -7

Tottenham ile birlikte gruplarda 5'te 5 yapan Avusturya ekibi Salzburg ile 12 puanla gruptan çıkmayı garantileyen Danimarka ekibi Esbjerg liderlik maçında karşılaşacak. Evinde rakibine 2-1 kaybeden Esbjerg'in Salzburg'u geçerek grubu zirvede tamamlaması için rakibini ya en az 2 farklı yenmesi ya da 3 golden fazla atarak tek farklı galip gelmesi gerekiyor. Standar Liege ile Elfsborg ise formalite maçında karşılaşacak.

D Grubu                                                                       O   P   Av

20: 00 Zulte Waregem - Rubin Kazan 1. Rubin Kazan     5   11  8

20: 00 Maribor - Wigan Athletic             2. Zulte Waregem 5   7  -4

3. Wigan Athletic  5    5  0

4. Maribor            5   4  -4

Grup liderliğini garantileyen Rubin Kazan'ın ardından ikincilik için en avantajlı ekip son maçta Rus ekibini sahasında konuk edecek Belçika ekibi Zulte Waregem. Zulte'nin Wigan ve Maribor'a karşı puan avantajının yanı sıra 2 puan gerisindeki grup üçüncüsü Wigan'a ikili averajda üstün olması, Maribor'un ise 3 puan önünde bulunması Belçika ekibinin bu akşam alacağı beraberlikle Maribor - Wigan maçının sonucuna bakmaksızın üst tura yükselmesi anlamına geliyor. Zulte'nin yenilgisi halindeyse Maribor - Wigan maçının galibi grup ikincisi olarak bir üst tura yükselecek.

E Grubu                                                                     O   P   Av

20: 00 Fiorentina - Dnipro                  1. Fiorentina         5   13   8

20: 00 Pandurii - Paços Ferreira         2. Dnipro              5   12   7

3. Paços Ferreira  5   2   -7

4. Pandurii           5   1   -8

E Grubu'ndan üst tura çıkmayı garantileyen Fiorentina ile Dnipro bu akşam Artemio Franchi'de liderlik için kozlarını paylaşacak. Grupta Paços Ferreira ve Pandurii ile deplasmanda oynadığı maçları kazanan Ukrayna ekibi İtalya'da da kazanıp grubu lider bitirmek istiyor.

F Grubu                                                                    O   P  Av

20: 00 E. Frankfurt - APOEL                1. E. Frankfurt    5   12  7

20: 00 Maccabi Tel-Aviv - Bordeaux 2. M. Tel-Aviv     5   8   1

3. APOEL           5   5   -3

4  Bordeaux       5   3   -5

Gruptan lider çıkmayı garantileyen Alman ekibi Eintracht Frankfurt'a konuk olacak APOEL'in grup ikinciliği için kazanması yetmiyor. Güney Kıbrıs ekibinin İsrail ekibi ile oynadığı maçların golsüz eşitlikle bitmiş olması ikili averaj hesabının öncelikle genel gol averajına, ardından atılan gol sayısına ve son olarak da kulüp katsayı puanına göre yapılmasına neden olacak. Rakibine karşı genel gol averajında 4 gol, atılan gol sayısında da 3 gol geride olan APOEL'e, Rakibinin Tel-Aviv'de iddiasız Bordeaux'u konuk edeceği düşünülünce bu akşam bir futbol mucizesi gerekiyor.

G Grubu                                                                  O   P   Av

22: 05 Dinamo Kiev - Rapid Wien 1. Genk 5   11  4

22: 05 Thun - Genk                            2. Dinamo Kiev  5    7   2

3. Rapid Wien   5    6   0

4. Thun            5    3  -6

Grubu zirvede tamamlamayı garantileyen Genk'in iddiasız Thun ile karşılaşacağı gecede gözler Dinamo Kiev ile Rapid Wien'in Ukrayna'daki mücadelesinde olacak. Avusturya ekibi grup ikinciliği için kazanmak istiyor.

H Grubu                                                             O   P   Av

22: 05 Freiburg - Sevilla                  1. Sevilla         5   9    3

22: 05 Estoril    - S. Liberec             2. Freiburg       5   6   -1

3. S. Liberec    5    6    0

4. Estoril         5   3   -2

Grupta 9 puanlı lider Sevilla son 32 biletini cebine koysa da Freiburg karşısında kaybetmeyerek kurada seribaşı olmak isteyecektir. Alman rakibini ilk maçta 2-0 yenen Sevilla, Freiburg karşısında alacağı tek farklı yenilgide de rakibine ikili averajda üstün olacağı için grubu zirvede tamamlayabilecek. Ancak Freiburg gibi son maçlar öncesi 6 puanı bulunan Slovan Liberec'in Estoril'i deplasmanda yenmesi durumunda İspanyol ekibi de Freiburg'a yenilirse üçlü averaj devreye girecek ve Alman ekibi lider, Sevilla ikinci olarak gruptan çıkacak.

Freiburg'a ikili averajda üstünlük sağlayamayan Slovan Liberec'in gruptan çıkması rakibini puan olarak geçmesine bağlı. Grupta 3 puanla son sırada yer alan Estoril'inse Liberec'i yenmesi, Freiburg'un da kaybetmesi durumunda oluşacak üçlü averaj hesabında Freiburg ikinci olarak bir üst tura yükseliyor

I Grubu                                                          O   P   Av

22: 05 Real Betis - Rijeka             1. Lyon           5   9   2

22: 05 Guimaraes - Lyon              2. Real Betis   5   8   1

3. Guimaraes  5   5   2

4. Rijeka        5   3  -5

Lyon ve Guimaraes'e ikili averajda üstünlüğü bulunan Real Betis'in son maçlar öncesi bir üst tura çıkmayı garantilediği grupta bu akşam liderlik mücadelesi yaşanacak.

K Grubu                                                         O   P   Av

22: 05 Tottenham - Anji             1. Tottenham  5   15   10

22: 05 Sheriff - Tromsö             2. Anji            5    8     0

3. Sheriff        5    3   -3

4. Tromsö      5    1   -7

Grupta formalite maçlarının oynanacağı gecede merakla beklenen soru Tottenham'ın 6'da 6 yapıp yapamayacağı...

L Grubu                                                               O   P   Av

22: 05 PAOK - Alkmaar                        1. Alkmaar   5   11  4

22: 05 M. Haifa - Shakhter Karagandy   2. PAOK       5   11  4

3. M. Haifa   5   2   -4

4. Shakhter  5   2   -4

Gruptan çıkmayı garantileyen PAOK ve Alkmaar'ın Selanik'teki randevusu grubun liderini belirleyecek. Maçın galibi grubu zirvede tamamlayacak. Beraberlik halindeyse hesaplar karışabilir. İlk maç 1-1 bittiği için golsüz beraberlikte Yunan ekibi lider olacak. 2-2 ve daha gollü beraberliklerdeyse Alkmaar grubu zirvede tamamlayacak. Karşılaşmanın ilk maçtaki skorla tamamlanması halindeyse genel averajları da aynı olan bu iki takım arasındaki eşitliği grup maçlarında atılan gol sayısı bozacak ve rakibine üstünlüğü bulunan PAOK grubu ilk sırada tamamlayarak son 32 tur kurasına seribaşı olarak girecek.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Son 6 Takım Belli Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement