Sporcu Sağlığı ve Sporda Şiddet Paneli - Son Dakika
Spor

Sporcu Sağlığı ve Sporda Şiddet Paneli

Sporcu Sağlığı ve Sporda Şiddet Paneli

Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen 'Sporcu Sağlığı ve Sporda Şiddet' paneline katılan spor adamları, sporda şiddeti önlemeye yönelik düşüncelerini aktardılar.

03.02.2014 19:54

Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen 'Sporcu Sağlığı ve Sporda Şiddet' paneline katılan spor adamları, sporda şiddeti önlemeye yönelik düşüncelerini aktardılar.

Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde düzenlenen, sunuculuğunu Yasin Dallı'nın yaptığı panele; Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu Üyesi Ali Düşmez, TFF İl Başkanı Yemen Ekşioğlu, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Genel Başkanı Naci Arkan, Altan Tanrıkulu, Eski Milli Futbolcu Ogün Temizkanoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Cihat Arslan, İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu futbolcu Can Arat ve Üsküdar Kulüpler Birliği Başkanı Mustafa Gürlü katıldı.

NACİ ARKAN: "İĞNEYİ KENDİMİZE BATIRACAĞIZ"

Panelde ilk sözü alan TSYD Genel Başkanı Naci Arkan, sporda şiddeti kanunlarla halledilemeyeceğini savunarak, "Önce biz iğneyi kendimize batıracağız. Bir spor müsabakasında gazetelerin ertesi gün sayfalarında daha çok bir estanteneyi değil, bir golü değil, sahada şiddetin fotoğrafını görüyorsunuz. Böyle haberleri okuyorsunuz ve izliyorsunuz. Basın olaya böyle yaklaştığı müddetçe spor sayfalarında ve televizyonda ne yazık ki biz sanki spordan nem alan bir toplummuş gibi algılanıyoruz" diye konuştu.

CİHAT ARSLAN: "SPORUN SADECE KAZANMAKTAN İBARET OLMADIĞINI ÇOK İYİ ANLATMAMIZ GEREKİYOR"

Sporun sadece kazanmaktan ibaret olmadığını belirten İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Cihat Arslan, "Bizim toplum olarak benlik duygusundan uzaklaşmamız gerekir. 1 ay önce Fatih hocam PTT 1. Lig hocalarını Antalya'ya çağırdığında ben hocama şunu dedim; Türk futbolu bizi buralara getirdi. Bizim Türk futboluna bir borcumuz var. Maalesef sadece kazanmak isteyen insanlar başımızda var. Şuan içinde bulunduğum kulüp için ya da herhangi bir kulüp için bunları söylemiyorum. Kazanmak mı? Yarışmak mı? Bunu bizim iyi ayırt etmemiz gerekiyor. Bir maraton düşünün olimpiyatlarda 1. geleni de herkes alkışlıyor. 40. geleni de herkes alkışlıyor. O zaman sporun sadece kazanmaktan ibaret olmadığını ve bir yarışma olduğunu çok iyi anlamamız ve anlatmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

OGÜN TEMİZKANOĞLU: "ALT YAPI HOCALARINA YETERİNCE EĞİTİM VERİLDİĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM"

Eski milli futbolcu Ogün Temizkanoğlu ise alt yapı kurslarını değerlendirerek, "Biz ne zaman fanatizmin önüne geçersek, o zaman bu şiddetten vazgeçmiş oluruz. Verilen kurslarda alt yapı hocalarına yeterince eğitim verildiğini düşünmüyorum. Mesele sadece kursa gidip de 2 hareket yapıp lisans almak değil. Burada psikolojik eğitim de vermek lazım. Futbolcuyu nasıl yetiştirilebileceğinin eğitimini almak gerekiyor. Buna ben de dahilim. Bu konuda amatör hocalarla benim farkım yoktur. Biz bu gençleri yetiştirmek istiyorsak, en iyi şartlarda onları yetiştirmek zorundayız" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Sporcu Sağlığı ve Sporda Şiddet Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement