Tahliye Kararı Çıkacak Mı? - Son Dakika
Spor

Tahliye Kararı Çıkacak Mı?

Tahliye Kararı Çıkacak Mı?

"Futbolda şike" iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 10'u tutuklu 93 sanık açılan davanın 15.duruşması görülmeye başlandı.

04.05.2012 12:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Futbolda şike" iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 10'u tutuklu 93 sanık açılan davanın 15. duruşması görülmeye başlandı. Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen duruşmaya aralarında Aziz Yıldırım ve Olgun Peker'in bulunduğu 10 tutuklu sanık katıldı. Tutuksuz sanıklardan ise Şekip Mosturoğlu, Ömer Ülkü, Serkan Acar, Abdullah Başak ve Cemil Turan de aralarında bulunduğu çok sayıda sanık duruşmada hazır bulundu. Mahkemenin, savunmaları bitirip, saat 15: 00'ten sonra tahliye taleplerini görüşmesi bekleniyor. Etik Kurulu'nun raporunu değerlendiren Futbol Federasyonu'nun verdiği kararla sportif açıdan rahatlayan Fenerbahçeliler, şimdi gözlerini mahkemenin bugün vereceği karara çevirdi. Mehmet Ekinci başkanlığındaki 16. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin, başta Aziz Yıldırım olmak üzere İlhan Ekşioğlu, Tamer Yelkovan ve diğer sanıklar hakkında tutuksuz yargılanma kararı vermesini dileyen Fenerbahçeliler, bu doğrultuda büyük bir heyecan içinde beklemeye başladı. Tahliye kararı verilmesi halinde, taraftarların Çağlayan'a akması ve Aziz Yıldırım'a büyük destek vermesi bekleniyor. "KANSER HASTALIĞIM İLERLEDİ, TAHLİYEMİ İSTİYORUM" Mahkeme Başkanı tutuklu sanıkların ek savunmalarının ve taleplerinin alınmasına devam edileceğini belirtti. Duruşmada ilk olarak tutuklu sanık Ahmet Çelebi taleplerini iletti. Fenerbahçe kulübüne kombine bilet almaya gittiğini ancak 10 aydır bu sebeple tutuklu bulunduğu belirten Çelebi. "Kanser hastalığım 10 aylık sürede daha da ilerledi. Tahliyemi talep ediyorum" diye konuştu. Duruşma ek savunma ve taleplerin alınmasıyla devam ediyor. DURUŞMADAN NOTLAR:

Ayrıca Aziz Yıldırım, "Hükümetle ilgili olarak Sadri Şeneri'in kullandığı ifadeleri ben kullansam, Ergenekon'dan yargılanırdım" diye konuştu. Aziz Yıldırım, "Bursaspor ile çekişirken; Sadri Şener'in açıklamalar etik mi değil mi? Galatasaray Başkanı, Beşiktaş Başkanı ile yemek yiyor ve 'Lig bizim, kupa sizin' diyor. Bunlar etik mi, değil mi? Bu bir şike davası değil. Beni Ergenekon'a bağlamaya çalışıyorlar" dedi.  Mahkemede öğle arasından önce Aziz Yıldırım savunmasını yapıyor.

Duruşmada savunma yapan Sami Dinç, "Sezer Öztürk ile transfer şikesi yapmadık. Kendisine F.Bahçe avukatı olarak değil, arkadaşı olarak tavsiyelerde bulundum" ifadelerini kullandı.  "Başımıza gelen yol kazasıdır. Benim olaylarla alakam yok" diyen menajer Ali Kıratlı, ayrıca savunmasıdna "Fenerbahçe şike yazpmaz" dedi. Sivasspor Yöneticisi Ahmet Çelebi kanser hastası olduğu gerekçesiyle tahliye talebinde bulundu.

Kaynak: Sporx.com

Son Dakika Spor Tahliye Kararı Çıkacak Mı? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement