Tenis - Son Dakika
Spor

Tenis

Tenis

İstanbul'da 22 27 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek TEB BNP Paribas WTA Championships İstanbul'a Çinli tenisçi Li Na da katılacak Li Na: "Geçen sene İstanbul’da harika vakit geçirdim ve bu sene de Türkiye'deki tenisseverlere en iyi oyunumu sergilemek için sabırsızlanıyorum"

30.09.2013 14:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kadın Tenisçiler Birliği'nin (WTA) sezon sonu turnuvası TEB BNP Paribas WTA Championships İstanbul'a, Çinli tenisçi Li Na da katılacak.

WTA'dan yapılan açıklamada, teklerde dünya beşincisi Li Na'nın 22-27 Ekim tarihlerinde İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleşecek turnuvaya katılmaya hak kazandığı bildirildi.

Li Na, İstanbul'da son kez yapılacak turnuvaya, Serena Williams, Victoria Azarenka, Maria Sharapova ve Agnieszka Radwanska'dan sonra 'katılma hakkı elde eden beşinci oyuncu oldu.

WTA'nın Başkanı ve Üst Düzey Yöneticisi (CEO) Stacey Allaster, Li Na'yı TEB BNP Paribas WTA Championships İstanbul şampiyonasına üç yıldır üst üste katılma hakkı kazandığından dolayı kutladığını belirterek, "Kişiliği ve heyecan veren tenis stili ile Li Na kendini dünyanın her yerindeki tenisseverlere sevdirirken, her nesilden tenisçiye de ilham vermeye devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Li Na ise bu sezon da ilk 8 oyuncu arasında yer alarak TEB BNP Paribas WTA Championships'e katılma hakkı kazandığı için çok mutlu olduğunu kaydederek, "Geçen sene İstanbul'da harika vakit geçirdim ve bu sene de Türkiye'deki tenisseverlere en iyi oyunumu sergilemek için sabırsızlanıyorum" diye görüş belirtti.

Li Na sezona kendi seyircisi önünde oynadığı Shenzhen Longgang Gemdale Açık Turnuvası'nda kariyerinin yedinci birinciliğini kazanarak başladı. Daha sonra Avustralya Açık turnuvasında kariyerinin üçüncü grand slam finalini oynayan ve turnuvayı o dönem dünya 1 numarası olan Victoria Azarenka'ya kaybederek ikinci olarak tamamlayan Çinli tenisçi, Porsche Tennis Grand Prix (Stuttgart) turnuvasında  toprak kortta oynadığı finalin yarı sıra, sert semin üzerinde Apia International Sydney, Rogers Cup (Toronto), Western & Southern Açık (Cincinnati) ve kariyerinde ilk defa ABD Açık turnuvalarında yarı final oynadı.

31 yaşındaki raket, TEB BNP Paribas WTA Championships İstanbul'a üst üste üçüncü kez katılmaya hak kazanıyor. 2011 yılında tekler dalında yarışmaya hak kazanan ilk Çinli oyuncu olma onurunu yaşayan Li Na, bu yıl yarışmanın lig usulü oynanan etabını ilk kez geçmek için mücadele edecek. - İstanbul

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement