Trabzonspor'da Çalkantılı İlk Yarı - Son Dakika
Spor

Trabzonspor'da Çalkantılı İlk Yarı

Trabzonspor\'da Çalkantılı İlk Yarı

Maddi sıkıntılar, futbolcular arasındaki kavgalar, teknik adam ve yönetim değişikliğiyle tarihinin en çalkantılı ilk yarılarından birini yaşayan Trabzonspor, zirve yarışından da uzak kaldı.

29.12.2015 12:21

Maddi sıkıntılar, futbolcular arasındaki kavgalar, teknik adam ve yönetim değişikliğiyle tarihinin en çalkantılı ilk yarılarından birini yaşayan Trabzonspor, zirve yarışından da uzak kaldı.

SIRALAMADA 9'UNCU

Ligin ilk yarısında Avrupa defterini erken kapatıp UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalamayan bordo mavili takım, ligde de son yılların en kötü performanslarından birini gösterdi. 17 maçta 7 galibiyet, 3 beraberlik ve 7 mağlubiyet elde eden Trabzonspor, attığı 22 gole karşılık kalesinde 22 gol gördü. 24 puan toplayan Trabzonspor, sıralamanın 9'uncu basamağında yer aldı.

BEŞİKTAŞ'TAN 17 PUAN GERİDE

Lider Beşiktaş'ın 17 puan gerisinde bulunan bordo mavililer, 2006-2007 sezonundan bu yana ilk yarı sonunda ilk defa zirve yarışının bu kadar gerisine düştü. Trabzonspor, 2006-2007'de ligde 18 puan toplayarak 37 puanlı lider Fenerbahçe'den 19 puan arkasında kalmıştı.

YANAL GİTTİ ŞOTA GELDİ

Sezona Ersun Yanal'ın yerine Şota Arveladze'yi getirerek başlayan bordo mavililer, Süleyman Hurma'ya da sportif direktörlük görevi vererek yeni bir yapılanmaya gitti. Bordo mavil takımda ilk kriz Süleyman Hurma ve kaptan Onur arasında Makedonya'da yaşandı.

Rabotnicki ile oynanan UEFA Avrupa Ligi ön eleme maçı öncesinde Onur'un Türkiye'ye gönderilmesi ve Süleyman Hurma'nın istifanın eşiğine gelmesiyle başlayan gerilim, diğer yöneticilerin araya girmesiyle atlatıldı. Kaleci Onur, 3 gün sonra takımla çalışmaya başladı. Ancak futbolcu kadrosundaki huzursuzluk. bir türlü giderilemedi, arkadaşlık ortamı oturtulamadı.

FUTBOLCULARIN KAVGALARI HUZURU BOZDU

Trabzonspor'da sezonun ilk yarısında oyuncular arasında yaşanan kavgalar da takımın huzurunu bozdu. Erkan Zengin'in Osmanlıspor maçı sonrası soyunma odasında Mehmet Ekici'ye yumruk atmasıyla başlayan gerginlik, uzun süre devam etti. Mehmet Ekici, takımdan ayrılmanın eşiğinden dönerken ikili yeni yönetimin göreve başlamasıyla barıştırıldı.

AYKUT ANTRENMANDA MARİN'İN BOĞAZINA SARILDI

Bordo mavililerin 18 Kasım'daki antrenmanında ise Aykut Demir, genç bir oyuncuya sert giren Marko Marin'in boğazını sıktı. İki futbolcuyu arkadaşları ayırırken, bu kez gerilim uzun sürmedi ve aynı gün barıştırılan oyuncular objektiflere dostluk pozları verdi.

Trabzonspor'da Özer Hurmacı-Medjani ve Cardozo-Erkan Zengin arasındaki tartışmalar da takımın iç huzurunun bozulmasında önemli rol oynadı.

ŞOTA GÖNDERİLDİ

Sezon başında göreve getirilen Şota Arveladze de futbolculuğu döneminde gol kralı olduğu Trabzonspor'da kısa ömürlü teknik adamlar arasına adını yazdırdı. Ligin 11'inci haftasındaki Medipol Başakşehir yenilgisi sonrasında görevden ayrılan Gürcü teknik adamın yerine 3 maçlığına Gençlik Geliştirme Teknik Sorumlusu Sadi Tekelioğlu getirildi. Tekelioğlu ile daha sonra sezon sonuna kadar sözleşme imzalandı.

MADDİ SIKINTILAR TAVAN YAPTI

Trabzonspor'da İbrahim Hacıosmanoğlu başkanlığındaki yönetim kurulunun futbolcuların transfer taksitlerinin ödenmesinde yaşattığı gecikmeler nedeniyle Bosingwa, Constant ve Medjani sözleşmelerinden doğan haklarını kullanarak FIFA'ya başvurdu ve kulüpten ayrıldı. Takımdan ayrılmanın eşiğine gelen bir çok oyuncu ise ödemelerin yeni yönetimle yapılacağının sözü verilerek ikna edildi.

YÖNETİM DEĞİŞTİ

Trabzonspor, ilk yarıda bir de kongre heyecanı yaşadı ve başkan değişikliğine gitti. 5-6 Aralık'da gerçekleştirilen kongrede rakipleri Celil Hekimoğlu ve İbrahim Hacıosmanoğlu'nu geçen Muharrem Usta, kulübün yeni başkanı oldu. Bu arada yeni yönetimin göreve başlamasıyla çalışma prensiplerinde anlaşma sağlayamayan Sportif Direktör Süleyman Hurma'da görevinden istifa etti. - Trabzon

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Trabzonspor'da Çalkantılı İlk Yarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement