Ümit Milli Teknik Direktörü: "Hedef 2 Maçta 6 Puan" - Son Dakika
Spor

Ümit Milli Teknik Direktörü: "Hedef 2 Maçta 6 Puan"

Ümit Milli Teknik Direktörü: "Hedef 2 Maçta 6 Puan"

Ümit Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Ercan, 2015 U21 Avrupa Şampiyonası grup elemesinde oynayacakları Malta ve İsveç maçlarından 6 puan çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.özel açıklamalarda bulunan Ümit Milli Takım Teknik Direktörü...

04.09.2013 09:50

Ümit Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Ercan, 2015 U21 Avrupa Şampiyonası grup elemesinde oynayacakları Malta ve İsveç maçlarından 6 puan çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

özel açıklamalarda bulunan Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Ercan, Malta'nın İsveç Milli Takımı'na göre daha zayıf bir rakip olduğunu belirterek, "Malta özellikle savunma anlamında çok disiplinli bir takım. Ofansif yönden çok yeterli değiller ama çok saygı duyulacak bir takım. İsveç, oyunu çift yönlü oynuyor. İsveç, bu grubun iyi takımlarından biri. Ancak müsabakayı kendi sahamızda oynayacağımız için iki maçta da galip gelmek istiyoruz. Müsabakaları kazanacak güçteyiz. Oyuncularımızın morali, form durumu gayet iyi. Hedefimiz 2 maçtan 6 puan çıkarmak" diye konuştu.

"ANADOLU KULÜPLERİ ALTYAPISINI KUVVETLENDİRMELİ"

Abdullah Ercan, Anadolu kulüplerinin ligde ve Avrupa'da başarılı olabilmeleri için altyapılarını kuvvetlendirmeleri gerektiğini vurgulayarak, "Belli bir bütçeye sahip Anadolu takımlarının yarışabilmesi, devam edebilmesi için altyapılarını kuvvetlendirmeleri bir kurtuluş yolu" dedi.

Ümit Milli Takım'da şu an Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'tan futbolcuların olmamasıyla ilgili sorulan bir soruya Ercan, şu yanıtı verdi:

"Bizim Beşiktaş'tan 1992 doğumlu 2 oyuncumuz vardı, ancak şu anda A Milli Takım'da. Fenerbahçe'den de Salih Uçan vardı, sakatlığından dolayı şu anda bizimle beraber değil. Bu bir rastlantı bence. Yani şu anda yok diye ileriki yıllarda olmayacak anlamına gelmiyor. Aslında 3 büyükler altyapılarına bayağı yatırım yapan takımlar. Ama şu günkü şartlarda böyle bir şey oluştu, sonra değişmeyecek anlamına gelmiyor."

3 gurbetçi futbolcunun milli takımlara çağrıldığının hatırlatılması üzerine teknik direktör Abdullah Ercan, "Gurbetçi, Türk oyuncu diye ayırmak çok doğru değil. Almanya'dan gelip şu anda gerek kulüplerimizde, gerek milli takımlarımızda oynayan çok oyuncumuz var. Şu anda Ümit Milli Takım seviyesinde yurt dışında bizim olan oyuncularımız sadece 3 tane. Küçük yaş gruplarında daha fazla var. Daha önce yurt dışında oynayıp, şu an Türk takımlarının kullandığı bir sürü oyuncu var. Yani böyle bir ayrım yapmak çok doğru değil bence" ifadesini kullandı.

U19, U18 ve U17'den Ümit Milli Takım'a oyuncular geldiğini de vurgulayan teknik direktör Ercan, "Şu anda bizim Ümit Milli Takım kadrosunda 7 tane U17'den taşıdığımız oyuncu var. Alt yaş gruplarında daha taşıyacağımız oyuncular var" şeklinde konuştu.

Ümit Milli futbolcu Musa Çağıran, kendi sahalarında iyi oynayarak, puanlar almak istediklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

"İlk maçta aldığımız Polonya mağlubiyeti gerçekten bizi üzdü. Çünkü hak etmediğimiz bir mağlubiyet aldığımızı düşünüyoruz. Sonuçta burası Ümit Milli Takım, elimizden gelenin en iyisini yapıp Malta ve İsveç maçını kazanıp, iç saha avantajımızı kullanmak istiyoruz. İnşallah bu iki maçı kazanıp 6 puanı hanemize yazdırıp, grupta tekrar iddialı konuma geliriz. Zaten daha yeni başladı gruplar, ama sonuçta içerideki maçlar her zaman önemlidir. Kendi sahamızda iyi oynayarak, iyi bir skorla puanları almak istiyoruz."

Okay Yokuşlu ise şunları söyledi:

"Önümüzdeki iki maçtan beklentimiz galibiyet. Art arda iki maçı Türkiye'de oynuyoruz. Bunun da bir avantaj olduğunu biliyoruz tabii ki. 6 puanın bizim için çok önemli olduğunu biliyoruz. Çalışmalarımız iyi yönde gidiyor. İnşallah bunu maçlara yansıtıp 6 puanı alacağız." - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Ümit Milli Teknik Direktörü: 'Hedef 2 Maçta 6 Puan' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement