Van'da Okullar Arası Satranç Turnuvası Son Buldu - Son Dakika
Spor

Van'da Okullar Arası Satranç Turnuvası Son Buldu

Van\'da Okullar Arası Satranç Turnuvası Son Buldu

Türkiye Satranç Federasyonu Van İl Temsilciliği tarafından düzenlenen Okullar Arası Küçükler, Yıldızlar ve Gençler Takım Satranç Grup Yarışması turnuvası Van'da sona erdi. Turnuva, gençler arasında satranç sporunun yaygınlaşması ve gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla organize edildi. 13 ilden 43 okul takımının katıldığı turnuvada toplam 350 öğrenci, antrenör ve hakem yer aldı. Başarı elde eden takımlar Türkiye finalinde oynamaya hak kazandı.

09.04.2024 11:44  Güncelleme: 11:45

Türkiye Satranç Federasyonu Van İl Temsilciliği tarafından 2023-2024 eğitim öğretim yılı okul sporları bölge yarışmaları çerçevesinde "Okullar Arası Küçükler, Yıldızlar ve Gençler Takım Satranç Grup Yarışması" turnuvası son buldu.

Van'daki çeşitli okullardan katılımcıların yer aldığı turnuva, satranç sporunun gençler arasında yaygınlaşması ve gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla organize edildi. Yarışmalar, strateji ve zeka üzerine kurulu satranç oyununda genç yeteneklerin mücadelesine sahne oldu. 13 ilden 43 okul takımından toplam 350 öğrenci, antrenör ve hakemin katıldığı turnuva, ödül töreniyle son buldu.

Bölge yarışmasında kategorilerinde ilk 4 dereceyi alan takımlara başarı belgesi ve madalyaları Gençlik ve Spor İl Müdürü Yalçın Özdemir tarafından verildi. Gençler, Yıldızlar ve Küçükler kategorilerinde ilk 4 dereceyi elde eden takımlar ise Türkiye finalinde oynamaya hak kazandı.

Açıklamalarda bulunan Türkiye Satranç Federasyonu Van İl Temsilcisi Adnan Yaviç, turnuvanın başarıyla tamamlandığını belirterek, katılım sağlayan yarışmacılara teşekkür etti. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Van'da Okullar Arası Satranç Turnuvası Son Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement