Alan Eustace, Stratosferden Atlama Rekorunu Yeniledi - Son Dakika
Teknoloji

Alan Eustace, Stratosferden Atlama Rekorunu Yeniledi

Alan Eustace, Stratosferden Atlama Rekorunu Yeniledi

Google'ın müdür yardımcısı Alan Eustace, sessiz sedasız yaptığı stratosfer atlayışı ile rekoru Felix Baumgartner'den almayı başardı.

25.10.2014 16:03

Google'ın müdür yardımcısı Alan Eustace, sessiz sedasız yaptığı stratosfer atlayışı ile rekoru Felix Baumgartner'den almayı başardı.

2012 Ekim'inde Avustralya'lı sporcu Felix Baumgartner'in stratosferdeki bir kapsülden özel bir kıyafet ile yaptığı atlayış tüm dünyanın ilgi odağı olmuştu. Red Bull Stratos'un desteği ile yapılan atlayış günlerce konuşulmuş, videoları YouTube rekorları kırmıştı. Ama Google'ın müdür yardımcısı Alan Eustace, Baumgartner'in rekorunu sessiz sedasız şekilde kırdı.

Baumgartner'ın 39,000 metrelik atlayışını, 41,425 metre ile kıran Eustace, her ne kadar Google'ın müdür yardımcısı olsa da firmasının proje ile alakası olmamış. Google'ın destek önerisini geri çeviren Eustace, proje üzerinde "Paragon Space Development Corporation" (StratEx) isimli firma ile birlikte özel şekilde çalışmış. 2011'den beri bu atlayış için hazırlanan Eustace, sonunda ödülünü rekor kırarak almış.

Önceki atlayışta kullanılan özel kıyafet ve kapsül donanımının yerine, bu sefer bir yüksek irtifa balonu ve bir uzay kıyafeti kullanılmış. Balon Eustace'ı ve donanımını saatte 480 kilometreye varan hızla stratosfere taşımış. 2 saat süren yükselmeden sonra, 41,425 metrede balondaki düzenekten aşağı atlayan Eustace saatte maksimum 250 kilometre hıza ulaşan inişe başlamış. Düşüş sırasında ses hızını aşmış ve yere varması sadece 15 dakika sürmüş.

Eustace rekor kıran çıkış ve iniş yolculuğunu "çılgınca ve müthiş güzel" diye tanımlıyor. GoPro kamera ile çekilen videoyu aşağıda izleyebilirsiniz.

The post Alan Eustace, Stratosferden Atlama Rekorunu Yeniledi appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Alan Eustace, Stratosferden Atlama Rekorunu Yeniledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement