Elon Musk'ın sosyal medya platformu X, akıllı TV'lere özel uygulama sunuyor - Son Dakika
Teknoloji

Elon Musk'ın sosyal medya platformu X, akıllı TV'lere özel uygulama sunuyor

Elon Musk\'ın sosyal medya platformu X, akıllı TV\'lere özel uygulama sunuyor

Elon Musk'ın sosyal medya platformu X, video hedeflerini mobil cihazların ötesine taşıyor. Şirketin akıllı TV'lere özel uygulaması yakında Samsung ve Amazon Fire TV'ler için kullanıma sunulacak. Uygulama, X'teki videoları televizyonda izlemeyi sağlayacak.

10.03.2024 12:21  Güncelleme: 12:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elon Musk'ın sosyal medya platformu X, video hedeflerini mobil cihazların ötesine taşıyor. Bu kapsamda şirketin akıllı TV'lere özel uygulamasını piyasaya sürmeye hazırlandığı bildirildi. Uygulamanın temel amacı X'teki videoları televizyonda izlemek olacak.

X uygulaması akıllı TV'lere geliyor

X CEO'su Elon Musk, bir kullanıcıya verdiği yanıtta yeni akıllı TV uygulamasını gözler önüne serdi. Uygulamanın yakında Samsung ve Amazon Fire TV'ler için kullanıma sunulacağını doğruladı. Raporlar, X'in YouTube'a benzer bir arayüzle bu uygulamayı sunacağını ortaya koydu.

Coming soon https://t.co/JlnlSL7eS9

— Elon Musk (@elonmusk) March 9, 2024

Bu hamle, platformun akıllı TV versiyonu üzerinde bir yılı aşkın süredir devam eden çalışmalarını yansıtıyor. Geçtiğimiz yıllarda böyle bir uygulama geliştirmek istediklerini söyleyen Musk, platformdaki videoların televizyonlara geleceğinin sinyalini vermişti.

132132132

X, Facebook ve YouTube tarafından uygulanan stratejilere benzer şekilde, son birkaç yıldır uzun ve canlı videolara daha fazla öncelik veriyor. Videolar şu anda mobil uygulamanın Keşfet ve ana sayfasında otomatik oynatılıyor.

Öte yandan platformun bir süredir Premium abonelere özel olarak uzun video yükleme izni verdiğini de biliyoruz. 2 saate varan videolar ile Twitter'da yeni bir dönem açıldığını söylemek mümkün.

Elon Musk'ın sosyal medya platformu X, akıllı TV'lere özel uygulama sunuyor

Akıllı TV uygulaması, kullanıcıların yüzlerce içeriği büyük ekranda izlemelerini daha da kolaylaştıracak. Ancak Musk, videoların AirPlay aracılığıyla veya Xbox/Android TV gibi cihazlardan televizyona aktarılabildiğini de hatırlattı.

Peki siz ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji Elon Musk'ın sosyal medya platformu X, akıllı TV'lere özel uygulama sunuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement