Eski Japonya Başbakanı suikastında ortalık karıştı: Gözler Kojima Productions'ta! - Son Dakika
Teknoloji

Eski Japonya Başbakanı suikastında ortalık karıştı: Gözler Kojima Productions'ta!

Eski Japonya Başbakanı suikastında ortalık karıştı: Gözler Kojima Productions\'ta!

Japonya'da eski başbakanın öldürülmesi ülkede karışıklıklara neden oluyor. Kojima Productions, kendini bir anda olayın merkezinde buldu.

11.07.2022 15:01  Güncelleme: 17:04

Japonya'nın eski Başbakanı Shinzo Abe'nin suikastı, ülkede gündemi belirlemeye devam ediyor. Abe, ülkesinde yapmış olduğu konuşma sırasında suikaste uğradı. Göğsünden vurulan Abe zaman kaybetmeden hastaneye kaldırılsa da tüm çabalara rağmen kurtarılamamıştı. Olayın ardından oluşan bilgi kirliliği, birçok kişi ve grubu zan altında bırakıyor. Kojima Productions, onlardan birisi oldu.

Kojima Productions, suçlamalara karşı yasal işlem başlatabilir

Sosyal medyada eski Japonya başbakanı Shinzo Abe'ye düzenlenen suikastın faili olarak Metal Gear Solid'in yaratıcısı Hideo Kojima'nın görseli kullanılıyor. Öyle ki hafta sonu boyunca, internet kullanıcıları Kojima'nın eski bir fotoğraf, şüpheliye ait olduğu gerekçesiyle birçok kez paylaşıldı.

Eski Japonya Başbakanı Shinzo Abe'yi vuran silah sosyal medyaya damga vurdu!

Bu paylaşımlar sınırı aşınca şirket harekete geçti. Kojima Productions, hedef gösteren sosyal medya paylaşımlarından rahatsız oldu. Şirket, gerekirse yasal işlem yoluna gidebileceğini belirtti. Twitter üzerinden yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi.

Kojima Productions, yalan haberlerin ve yanlış bilgi aktaran söylentilerin yayılmasını şiddetle kınıyor. Bu tür iftiralara müsamaha göstermeyiz ve bazı durumlarda yasal işlem başlatmayı düşünürüz.

Öte yandan suikast silahı da gündem olmuştu.  Shinzo Abe'yi öldüren Tetsuya Yamagami gözaltına alınırken, kullandığı silahın tamamen el yapımı olan ve ilkel yöntemlerle geliştirilen cinayet silahı olduğu ortaya çıktı.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Lütfen görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşınız.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji Eski Japonya Başbakanı suikastında ortalık karıştı: Gözler Kojima Productions'ta! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement