Google, Online Alışveriş Sektörüne Girebilir - Son Dakika
Teknoloji

Google, Online Alışveriş Sektörüne Girebilir

Google, Online Alışveriş Sektörüne Girebilir

Amazon'un rakibi mi olmak istiyor, yoksa kendisiyle birlikte yeni bir pazar mı yaratacak?

29.03.2013 00:30

Burçin Aygün - - Arama motorları arasında zirveyi kaptıktan sonra çok daha farklı sektörlere el atan Google, bu sefer çok zor bir işin altına girmek istiyor. Amazon'un önderliğinde başladığını varsayabileceğimiz online alışveriş çılgınlığı, bir süre sonra kitap ve filmlerden, en pahalı elektronik cihazlara, hatta gündelik market alışverişlerini bile kapımıza kadar getirmeyi başardı. Ülkemizde de örnekleri olan bu pazarın gelecekte şimdikinden de büyük bir paya sahip olacağı düşünülüyor. Google'da bunun farkında olduğundan ipleri şimdiden eline almak için adım atıyor.

Önümüzdeki altı ay boyunca gönüllü testçilerden oluşmuş bir grup, belli zincir marketlerden sipariş verecek ve Google en kısa sürede ürünleri "Shopping Express" hizmetiyle evinize teslim edecek. Sistem Google'ın kendi altyapısı üzerinden çalışacak, müşteriye malın hangi satıcıdan geldiği bildirilecek. Şimdilik San Francisco Arena Bay bölgesinde başlayan test çalışmasına katılan ünlü markalar arasında Target, Walgreens, Toys R Us, American Eagle, Staples, Office Depot gibi örnekler mevcut.

Piyasada çoktan yerleşik hale gelmiş, müşterilerin her daim sadakat gösterdiği büyük isimler varken, Google'ın bu atılımına biraz geç kalınmış diyebiliriz. Siz ne düşünüyorsunuz?

Burçin Aygün - Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Google, Online Alışveriş Sektörüne Girebilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement