Stalker 2: Heart of Chernobyl 2024'e ertelendi - Son Dakika
Teknoloji

Stalker 2: Heart of Chernobyl 2024'e ertelendi

Stalker 2: Heart of Chernobyl 2024\'e ertelendi

Stalker 2: Heart of Chernobyl oyunu, geliştirici GSC Game World tarafından sessizce ertelendi. Oyunun 2024 yılının 1. çeyreğinde PC ve Xbox Series X/S'de yayınlanması planlanıyor.

27.08.2023 23:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kıyamet sonrası dünyada hayatta kalmakla ilgili oyunlar denince akla ilk gelen oyunlar Metro ve Fallout serileri. İkisinde de bir nükleer bomba patlıyor ve daha sonra bir şekilde sığınaklarda hayatta kalanların hikayesine tanık oluyoruz. Her ne kadar bu iki seri kadar popüler olmasa da Stalker da aynı türde ve aynı kalitede bir oyun. Üstelik ikincisi de çok yakında. Ancak üzücü bir haber var.

Stalker 2: Heart of Chernobyl, sessizce ertelendi

Stalker 2: Heart of Chornobyl, geliştirici GSC Game World'e göre 2023'ten 2024'ün başlarına ertelendi. GSC Game World'ün yaklaşan nişancı oyunu hakkında verdiği son bilgiler arasında oyunun 2024 yılının 1. çeyreğinde PC ve Xbox Series X/S'de yayınlanacağı belirtiliyor.

Stalker 2: Heart of Chernobyl 2024'e ertelendi

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali nedeniyle ertelenen oyunun başlangıçta 2023 yılında piyasaya sürülmesi bekleniyordu. Çıkış tarihi yakın zamana kadar belirsizdi ve Aralık ayının başlarında yayınlanacağına dair bazı söylentiler vardı.

Her ne kadar kesin bir çıkış tarihi sunulmasa da yılın ilk çeyreği genellikle Ocak ve Mart ayları arasında bir zaman dilimini işaret ediyor diyebiliriz. Ancak oyun geliştirme sıkıntılı bir mevzu, dolayısıyla bu durum da her an değişebilir.

STALKER 2: Heart of Chornobyl'ın fiyatı belli oldu!

Gecikmenin yanı sıra verilen bilgiler arasdına oyunla ilgili bazı önemli noktalar vurgulanarak şunlar belirtiliyor:

"Birinci şahıs nişancı, sürükleyici simülasyon ve korku türlerinin bir araya getirildiği, Ukrayna'da geçen bir kıyamet sonrası karanlık bilim kurgu ortamında gelişen dallanan sinematik bir hikaye ve Unreal Engine 5 tarafından desteklenen kriter belirleyici grafikler barındıran bir başyapıt."

Stalker 2: Heart of Chernobyl 2024'e ertelendi

GSC Game World'ün Stalker 2'yi geliştirmeye devam etmek için Prag'a taşınmak zorunda kaldığı koşullar göz önüne alındığında bu gecikme elbette tamamen anlaşılabilir. GSC Game World'ün bu yılın başlarında bir Rus sosyal ağında bir grup hacker tarafından gerçekleştirildiği iddia edilen bir saldırıya maruz kalması da geliştiricilerin içinde bulunduğu stresli durumu daha da arttırdı.

Oyun ilk olarak 2010 yılında duyurulmuş, ancak daha sonra iptal edilmiş, GSC Game World dağılmış ve daha sonra yeniden bir araya gelerek Stalker 2'nin 2018'de geliştirilmekte olduğunu bir kez daha duyurmuştu. Başlangıçta 2021'de çıkması bekleniyordu, ancak hem COVID-19 salgını hem de Rusya'nın devam eden işgalinin bir araya gelmesiyle daha fazla zamana ihtiyaç duyuldu.

STALKER 2 hayranlarını üzen haber geldi!

Stalker 2 piyasaya çıktığında, PC ve Xbox Series X/S'de mevcut olacak ve Game Pass'te ilk gün kullanılabilir olacak. Siz ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji Stalker 2: Heart of Chernobyl 2024'e ertelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement