Trump'ın Truth Social'ı beklenen başarıyı yakalayamıyor - Son Dakika
Teknoloji

Trump'ın Truth Social'ı beklenen başarıyı yakalayamıyor

Trump\'ın Truth Social\'ı beklenen başarıyı yakalayamıyor

Donald Trump tarafından kurulan Truth Social, 2023 yılının ilk 9 ayında sadece 3.4 milyon dolarlık bir gelir elde etti. Platformun giderlerinin ise bundan daha fazla olabileceği düşünülüyor. Truth Social'ın canlı video yayınlama gibi talep edilen özellikleri sunmaya başlaması beklenirken, şu an için işler pek de iyi gitmiyor. Sitenin Amerika'da düzenlenecek genel seçimlerden sonra daha küçük bir kullanıcı kitlesine hitap edeceği iddia ediliyor ve Trump'ın başkan seçilememesi halinde tamamen kapatılabileceği öne sürülüyor.

01.04.2024 23:09

Donald Trump tarafından kurulan Twitter benzeri sosyal medya sitesi Truth Social, görünüşe bakılırsa pek de iyi günler geçirmiyor. Büyük umutlarla oluşturulan platformun 2023 yılının ilk 9 ayında sadece 3.4 milyon dolarlık bir gelir elde ettiği söylenirken, giderlerinin bundan çok daha fazla olabileceği düşünülüyor.

Başkanlığa yeniden aday olan Trump, Truth Social'ın özellikle Amerika'da demokrasinin yeniden yeşermesi için büyük bir önem taşıdığını savunurken, gelecekte bu platformla ilgili yeni projelerinin de olduğunu açıkladı. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

Trump, bu kez sosyal medya sitesi ile gündemde

Çeşitli nedenlerden dolayı sansürlenen içerik üreticilerine şans vereceği söylenen Truth Social'ın, yakın zamanda canlı video yayınlama gibi talep edilen özellikleri de sunmaya başlayacağı belirtiliyor. Fakat platform için işler şu an için pek de iyi gitmiyor. Şubat ayında 5 milyon aktif kullanıcıya ulaştığı tespit edilen site, kurucu şirketi TMTG'nin de hisse değerinde gözle görülür bir düşüşe sebep oldu. Aynı dönemde Facebook tam 845 milyon kullanıcıya ulaşırken, sitenin baş rakibi X (Twitter) ise 212 milyon kişi tarafından kullanıldı.

Trump'ın Truth Social'ı beklenen başarıyı yakalayamıyor

Sitenin Amerika'da düzenlenecek genel seçimlerden sonra çok daha küçük bir kullanıcı kitlesine hitap edeceği iddia edilirken, Trump'ın başkan seçilememesi halinde ise tamamen kapatılabileceği öne sürülüyor. Şimdilik istenen başarının oldukça uzağında kalan platformun, buradan bir geri dönüş yapabilmesi ise şu an için zor görünüyor.

X (Twitter)'te yeni dönem! ChatGPT rakibi Grok için sevindiren açıklama

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Truth Social istenen başarıyı yakalayabilecek mi? Siz bu platformu kullanıyor musunuz? Yanıtlarınızı aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle kolayca paylaşabilirsiniz. Görüşleriniz bizim için çok değerli.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji Trump'ın Truth Social'ı beklenen başarıyı yakalayamıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement