Türkiye Kart Projesi ile 81 ilde toplu ulaşım tek kartla mümkün olacak - Son Dakika
Teknoloji

Türkiye Kart Projesi ile 81 ilde toplu ulaşım tek kartla mümkün olacak

PTT Genel Müdürü Hakan Gültekin, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Türkiye Kart Projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Projenin dünyada örneği olmayan bir sistem olduğunu belirten Gültekin, her bir Konyalı'nın İstanbul'a gittiğinde, İstanbul'daki Türkiye Kart sahibi bir vatandaşın da Konya'ya geldiğinde toplu laşımdan faydalanabileceğini söyledi. Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun açıkladığı projenin pilot uygulaması Konya'da tanıtıldı ve ilerleyen dönemde 81 ilde faaliyette olacak.

15.09.2023 02:03

PTT Genel Müdürü Hakan Gültekin, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından, 81 ilde ulaşım hizmetleri ve finansal sistemde kullanılması planlanan Türkiye Kart Projesi ile ilgili, "Dünyada toplu ulaşımda örneği olmayan bir sistem. Bu bir takaslaşma, temassızlaşma merkezi. Her bir Konyalı, İstanbul'a gittiğinde, yeni havalimanı hattına bindiğinde, buradan aldığı Türkiye Kart ile işlemini yapabilecek. Aynı şekilde İstanbul'daki Türkiye Kart sahibi bir vatandaşımız da Konya'ya geldiğinde toplu ulaşımdan, gerekli indirimlerinden, aktarmalarından faydalanabilecek" dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun 10 Eylül'de açıkladığı, ulaşım hizmetleri ve finansal sistemde kullanılması planlanan Türkiye Kart Projesi'nin pilot uygulaması bugün Konya'da tanıtıldı. Tanıtım toplantısına katılan PTT Genel Müdürü Hakan Gülten, proje çalışmalarının 4 yıl önce başladığını belirtti. Dünyada başka bir örneğinin olmadığını ifade eden Gülten, şunları söyledi: "4 yıldır devam eden bir süreç var. Ulaştırma Bakanlığımızın stratejik planlarında yer alan Türkiye Kart Projesi'ni, Konya Büyükşehir Belediyemizle uygulamaya geçirdik. Her belediyenin kendine has tarifeleri var. Bunların uygulanması çok büyük zorluklar yaşatıyor. Şunu gururla söyleyebiliriz; dünyada, toplu ulaşımda örneği olmayan bir sistem. Bu bir takaslaşma, temassızlaşma merkezi. Her bir Konyalı, İstanbul'a gittiğinde, yeni havalimanı hattına bindiğinde buradan aldığı Türkiye Kart'la, işlemini yapabilecek. Aynı şekilde İstanbul'daki Türkiye Kart sahibi bir vatandaşımız da Konya'ya geldiğinde toplu ulaşımdan, gerekli indirimlerinden, aktarmalarından, birçok şeyden faydalanabilecek."

'BUGÜN KONYA'DA İLERİDE 81 İLDE FAALİYETTE OLACAK'

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da "Konya modeli belediyecilik anlayışıyla her manada önde ve önder olmaya çalışıyoruz. Yerelde kullandığımız Konya Kart ile herhangi bir değişim gerekmiyor. Temin ettiğiniz Türkiye Kart, sizi bugün Konya'da; ama ileride 81 ilde tüm toplu ulaşıma tek kartla kullanma imkanına kavuşturmuş olacak" ifadelerini kullandı. (DHA)

Türkiye Kart Projesi ile 81 ilde toplu ulaşım tek kartla mümkün olacak
Kaynak: DHA

Son Dakika Teknoloji Türkiye Kart Projesi ile 81 ilde toplu ulaşım tek kartla mümkün olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement